top of page

כתיבת מאמרים לקידום אתרים: 20 טיפים לכתיבת תוכן כדי להגיע לעמוד ה-1 בגוגל

עודכן: 11 בספט׳ 2023

כתיבת תוכן איכותי לאתר היא דרך מצויינת למשוך מבקרים מגוגל שמחפשים משהו שיש לכם להציע. במאמר הבא נעבור איתכם על 20 טיפים, המחולקים ל-4 שלבים, שצריך ליישם כדי לכתוב תוכן שמגיע לעמוד הראשון בגוגל.

כתיבת תוכן לאתר

כל בעל אתר, בין אם זה חנות אינטרנטית, אתר לעסק, אתר שיווק שותפים, או כל בלוג אחר ברשת, חייב לתת עדיפות גבוהה במיוחד (אם לא הראשונה) לייצור התוכן. תוכן איכותי, שעוזר, תורם או מחדש לקורא, יכול להניע את סילוני האתר שלכם לעמודים הראשונים בגוגל ולהישאר שם לאורך זמן. כתיבת מאמרים לקידום אתרים בבלוג שלכם מגשימה בדיוק את המטרה הזו.


למה כדאי לקרוא את המאמר עד הסוף

מבלי להשוויץ (באמת :)), הגענו במגוון ביטויי חיפוש פופולריים לעמוד הראשון בגוגל. אנחנו סוכנות דיגיטל לעסקים וסייענו לעשרות בעלי אתרים לדרג את האתר שלהם בגוגל בעזרת תוכן איכותי שמותאם למנועי חיפוש.

במאמר נשתף את כל הטיפים והכללים שעליהם אנחנו מתבססים, כדי לכתוב תוכן איכותי שגוגל אוהב ומקדם במנוע החיפוש לעבר העמודים הראשונים. נעבור על מה שצריך לדעת ולעשות לפני שמתחילים לכתוב, דברים שצריך ליישם בזמן הכתיבה עצמה ולבסוף נעבור על פעולות שמומלץ לבצע לאחר שסיימנו את כתיבת התוכן.


נתונים מעניינים על כתיבת מאמרים ותוכן באינטרנט

1. מנועי חיפוש מניעים 93% מהכניסות לאתרים באינטרנט (מקור: Omni).

2. בשנת 2019 נכתבו ברחבי העולם 3 מיליון מאמרים בבלוגים מדי יום (מקור: internetlivestats.com).

3. בוורדפרס לבדה, 409 מיליון בני אדם קוראים למעלה מ- 20 מיליארד עמודים בחודש אחד (מקור: Wordpress).

4. 80% מהמבקרים בבלוג יקראו כותרת של מאמר ורק 20% יקראו את כולו (מקור: Copyblogger).

4. בדרך כלל לוקח כ- 3 שעות לכתוב מאמר תוכן בבלוג ועוד קצת זמן לעצב אותו, לסגנן אותו כראוי ולבצע לו SEO מקיף (מקור: אנחנו 🙃)

ה- SEO בכתיבת מאמרים לקידום אתרים

חשוב להבין שלצד כתיבת התוכן לאתר, עלינו לשמור על כללי האופטימזציה למנועי החיפוש (SEO). כך שמעבר לתוכן מעולה, אתם צריכים לשמור על הטכניקה שתעזור לסורקים של גוגל לקרוא אותו ולדרג אותו גבוה יותר.

חשוב להדגיש שSEO זה כבר מזמן לא רק לדחוף מילות מפתח ולכתוב Meta Title &Description ולצפות שנהיה במקום הראשון בגוגל. התאמה ל-SEO משמעותה לדאוג שהתוכן יענה בדיוק לצורך של המשתמש - מבחינת היקף התוכן, איכותו, נִרְאוּתוֹ וכן גם התאמתו הטכנית לסריקת זחלני מנועי החיפוש.

אז בין אם אתם כותבים מאמרים לקידום אתרים בבלוג, דף תיאור למוצר או שירות שאתם מוכרים, או אפילו מאמר לשיווק שותפים, 20 הכללים והטיפים הבאים תקפים לכולם. התחלנו ⏱️

לפני כתיבת מאמר לאתר צריך 🤓

1. בצעו מחקר וסיעור מוחות על מה אתם רוצים לכתוב

בין אם יש לכם נושא למאמר (או תיאור מוצר) או לא, מחקר רשת וסיעור מחשבתי טרם הכתיבה עצמה הוא חשוב לכתיבת התוכן באתר. בדקו מה המתחרים או אתרים דומים רשמו על נושא המאמר שלכם וחפשו גם באתרים סמכותיים גדולים כדי לאסוף עוד ועוד מידע. רשמו לעצמכם נקודות שחזרו על עצמם בכמה אתרים, מה אפשר לשפר, מה הייתם מוסיפים שיכול לתרום ועוד. כעת שבו וארגנו לעצמכם בנקודות כיצד ייראה המאמר והמבנה שלו. זה לא חייב להיות משהו מפורט עם גרפים ותרשימים, אבל שתדעו את הכיוון הכללי - כדי שלא נתפזר.

כתיבת תוכן לאתרים

2. בדקו איזה סוג מאמר\פוסט אתם רוצים לכתוב

הגדירו לעצמכם לפני הכתיבה, איזה מאמר אתם רוצים לכתוב לנושא שבחרתם. האם זה יהיה מדריך צעד אחר צעד? מאמר של רשימה ממוספרת? או אולי מאמר תוכן רגיל עם כותרות משנה. טיפ קטן: גגלו את נושא המאמר בגוגל ובדקו איזה סוגי מאמר, גוגל מציגה יותר בעמוד הראשון. לדוגמא: גיגלנו את נושא המאמר שאתם קוראים עכשיו, וראינו גם מאמרי רשימה וגם מאמרי מדריכים. לכן עשינו מעין שילוב של השניים. רשימה ממוספרת אך עם כותרות משנה של השלבים כך שהמאמר נראה גם מדריך צעד אחר צעד וגם רשימה ממסופרת.


3. אתרו את הייחודיות שלכם

אז בתכלית האיסור, אל תעתיקו תכנים מאתרים אחרים ואל תתרגמו לעברית מילה במילה תוכן מעניין שראיתם באתר אמריקאי. מעבר לזה שאתם מסתבכים בתביעה כספית על הפרת זכויות יוצרים, גם גוגל תידע להעניש אתכם בהתאם.

מה כן אפשר? אין בעיה לקרוא מאמר של מישהו אחר, או כמה באותו נושא, לקחת רעיון מרכזי ולהתחיל לכתוב במילים שלכם. זכרו, מעבר לערך המוסף שגוגל מחפשת בתוכן היא גם נותנת ציון לייחודיות.

4. שלבו ביטויי מפתח בתוך התוכן

ביטויי מפתח בהקשר זה, אלו מילים ומשפטים שאנשים רושמים בשורת החיפוש בגוגל. לכן אנו רוצים שהתוכן יכלול מילות מפתח אלו כדי שהאתר שלנו יקפוץ בתוצאות. עם זאת, חשוב לא להגזים, לא "לדחוף" יותר מידי מילות מפתח במאמר אחד (3-4 בהחלט מספיק). ​​

הכינו בצד, כמה ביטויים כדי שיהיו לכם בחוט המחשבה כאשר אתם מתחילים לכתוב.

איך מוצאים מילות מפתח שאנשים מחפשים בגוגל? תוכלו להיעזר במתכנן מילות המפתח החינמי (Google Keyword Planner) שיגלה לכם מה טווח החיפושים של ביטויים ספציפיים שתזינו. יכול להיות שתגלו שאף אחד לא מחפש את הביטויים שאתם רוצים ולכן רצוי לשנות את נושא הכתיבה כדי להתאימו למה שמשתמשים מחפשים בפועל.


בזמן כתיבת התוכן למאמר באתר, צריך ✍️

5. שמרו על איכות איכות איכות התוכן

זו הפרמטר הראשון שעלינו לוודא, התוכן שאנחנו כותבים צריך להיות כזה שמעניק ערך כלשהו לקורא. כל שאר הטיפים נגזרים מן היסוד של האיכות, כל עוד תכתבו ותזינו את האתר בתכנים מעניינים שמושכים אנשים, הדרך לדף הראשון בגוגל תתקצר.

6. צרו תוכן מעורב

שימו לב שתוכן זה לא רק מילים, זה גם תמונות, אינפוגרפיקות, סרטונים או מוזיקה. לקרוא עמוד שלם של טקסט ללא תמונה או סרטון באמצע יכול להיות מייגע. אז מעבר לכתיבה עצמה, דאגו לתבל את המאמר בתוכן ויזואלי מגוון. גוגל אוהבת תוכן מעורב, זה מראה על השקעה ויצירתיות. רק אל תשכחו לרשום תיאור (Alt Text) לתמונה, כדי שהסורק של גוגל יוכל לקרוא אותה.

קידום אורגני בתשלום באנר

6. תבלו במספרים ונתונים מעניינים

נסו לתבל כל מאמר בקצת נתונים ומספרים מעניינים. אנחנו בדרך כלל עושים את זה בהתחלה, מוזמנים לקפוץ למעלה ולראות למקרה שפספסתם. אלו בדרך כלל יוצרים תיאבון והתעניינות. רק אל תשכחו לצרף את המקור מהיכן לקחתם את הנתונים.

7. מקדו את המאמר בנושא שלשמו נכתב

כאשר נכתוב מאמר לקידום אתרים או סקירת מוצר באתר, נשתדל להתמקד בנושא\הכותרת של העמוד. השתדלו לא להתפזר יתר על המידה ובמאמר אחד למשל על אוכל מומלץ לכלבים, לספר ולכתוב גם על משחקי כלבים ואילוף. כאשר משתמש מגיע לעמוד שלכם מתוצאות​​ החיפוש, הוא רוצה לקבל תשובה מקיפה אך מהירה על השאלה שלו. גם גוגל ייתן לכם יותר נקודות על מיקוד נכון.

8. הקפידו על מס' מילים מינימלי בעמוד

אז ברור שאין תשובה ברורה כמה מילים צריך לעמוד באתר (בין אם זה מאמר או בין אם זה כל עמוד אחר באתר). זה מאוד תלוי בנישה, בנושא הכתיבה ובנקודה שאתם רוצים להעביר.

אך הכלל המרכזי אומר שגוגל פחות מסמפטת תכנים קצרים מאוד. כמה קצרים? רצוי שכל עמוד באתר יכלול לפחות 250-300 מילים. אין הגבלה על המקסימום, ומי שאומר ש- כמה שיותר, יותר טוב טועה. אנחנו חוזרים לנקודה הקודמת, עלינו להיות ממוקדים בבעיה או נושא העמוד ופיזור לצדדים ולפינות יכול לפגוע בערך המאמר.

9. שמרו על סדר ונִרְאוּת במאמר

בעידן של היום לאנשים אין זמן. משתמשים רוצים לסרוק בעין את הטקסט כדי למצוא את התשובות שלהם, ולכן שימוש בכותרות משנה יעזור ויעשה להם סדר (ולסורק של גוגל). דאגו שהמאמר שלכם יהיה "יפה", מסודר לתתי כותרות בולטות ומושכות. אם הפלטפורמה לבניית אתר מאפשרת לכם, תייגו את הכותרות ל- H1 (כותרת ראשית), H2 (כותרות משניות) וכן הלאה. טיפ חשוב הוא לשמור על משפטים יחסית קצרים, ההמלצה היא עד 20 מילים למשפט (אך זה לא מחייב). כמו כן, דאגו לשמור על מרווחים בין השורות והפסקאות - אף אחד לא אוהב לקרוא כתב צפוף ומתמשך (גם לא גוגל).

10. רלוונטיות התוכן לנושא האתר

המאמרים שנכתוב באתר צריכים להיות רלוונטיים לנושא שקשור לאתר. אם האתר שלכם עוסק בקניית מוצרי צריכה מחו"ל, אל תכתבו מאמר על הביטקוין, רק כי זה מעניין אתכם. אנו רואים אתרי שיווק שותפים למשל, שנושא האתר שלהם הוא X והם רושמים מאמרים על Y ו-Z כי תכניות השותפים שם מתגמלות.

11. אל תפחדו מלינקים יוצאים

אל תפחדו לשים קישורים לאתרים חיצוניים במאמר. קישורים כאלה מסייעים למבקרים שלכם ונותנים להם מידע חשוב שהם מחפשים. רק שימו לב שאתם מקשרים לאתרים עם אמינות גבוהה. בנוסף, דאגו שהלינקים הללו יפתחו בחלון טאב חדש, כדי שהאתר שלכם לא ייסגר ברגע שהמשתמש יועבר לאתר החיצוני.

בניית קישורים במאמר

בסיום כתיבת התוכן, צריך 👨‍💻

12. השקיעו בכותרת

אפשר לכתוב על כותרות באינטרנט מאמרים שלמים, מאחר ויש להם תפקיד חשוב במיוחד בתהליך יצירת התוכן. הכותרת תכריע עבור הגולש, האם הוא יקרא את התוכן שכתבתם או לא. אנחנו אוהבים ליצור את הכותרת, בסוף הכנת המאמר כדי לקבל מבט כולל לאחר ביצוע המחקר והכתיבה.

הנה כמה טיפים לכתיבת כותרת למאמר שאפשר ליישם (אין צורך ליישם את כולם):

  1. מומלץ שהכותרת תכלול עד 62 אותיות בלבד (אורך אופטימלי למנוע החיפוש).

  2. נסו לעורר רגש אצל הקורא על ידי פנייה לבעיה מוכרת (או פתרונה) בנישה שלכם.

  3. עשו שימוש במספרים.

  4. שלבו בכותרת את התועלת שירוויח הגולש מקריאת המאמר.

  5. נסו לעורר סקרנות או תחושת דחיפות אצל הקורא.


13. התקינו תוספים לאופטימזיציה של התוכן

תוספי SEO יסייעו לכם לעשות אופטימיזציה מלאה לתוכן שלכם כדי שייסרק טוב יותר על ידי הזחלנים של גוגל. אם אתם משתמשים בוורדפרס, תוסף ה- Yoast Seo הוא אופציה יעילה בקידום אורגני של אתר וורדפרס. לגבי קידום בוויקס, זהו אשף ה- Seo Wizard במערכת הניהול - עשו בו שימוש. אם אתם משתמשים בפלטפורמות אחרות, חפשו תוספי SEO שמתאימים להם.

14. אל תשכחו לעדכן את התוכן באתר באופן שוטף

שמירה על עדכונים שוטפים ואקטואליים טומנים בחובם ניקוד רב אצל גוגל. הרי אם באתר שלכם רשום משהו ישן שכבר אינו נכון, אתם מציגים את עצמכם כלא מקצועיים, גם בעיני גוגל וגם בעיני המשתמשים. רצוי כל חצי שנה לעשות "ויש" על האתר, להוציא תוכן שכבר לא רלוונטי או לעדכן אותו במידע ונתונים עדכניים.

15. לא לשכוח להטמיע לינקים פנימיים

קישורים פנימיים בתוך המאמר למאמרים ועמודים אחרים בתוך האתר, זהו צעד חשוב בקידום אתרים. לכן רצוי שבכל מאמר יהיו לפחות 2-5 לינקים כאלו (תלוי בגודל המאמר), למאמרים ועמודים קשורים אחרים. זה עוזר לסורקים של גוגל להבין טוב יותר את נושא המאמר ומבנה האתר.

16. שמרו על הנימה שבה אתם כותבים

שמרו על נימת כתיבה אחידה לכל אורך התוכן והמאמרים באתר. מומלץ להתאים את סגנון הכתיבה לקהל הקוראים. אם יש לכם אתר בנושא נדל"ן, שפה גבוהה, עקבית ואחידה עם תימוכין מהחוק תהיה מתאימה יותר. אם יש לכם אתר בנושא גינון, כנראה ששפה פשוטה ונעימה יותר תהיה מספקת ואין צורך להתפנפן.

בנוסף, אם אתם כותבים בלשון נקבה, זכר, רבים או יחיד, דאגו שכל הטקסטים באתר יהיו באותו לשון דיבור (אלא אם כן, אתם מציגים באתר שישנם כמה כותבי תוכן).

17. הימנעו משיווק עצמי ופרסומי

וודאו שלא הגזמתם בלספר על עצמכם או לפרסם פרסומים מוגזמים מידי. למשל, נניח ואתם כותבים מאמר בנוגע למוצר כלשהו בשיווק שותפים, אל תגזימו עם באנרים ופרסומות.

או אם אתם עורכי דין, ואתם כותבים מאמר על איך להגיש תביעת נזיקין היצמדו לנושא המאמר ולערך שהגולש יקבל מקריאתו ולא לכמה אתם תותחים ויכולים לעשות עבודה טובה. אתם יודעים נו - פשוט ספקו ערך.

18. שימו לב לדקדוק וכתיב

מעבר לעובדה שכתיב שגוי משדר לקהל שלכם שאתם לא מקצועיים או יותר גרוע- לא רציניים, גם גוגל מזהה את הפאשלה ונותן לכם ציון נמוך יותר. לכן, דאגו לעבור על המאמר שכתבתם מס' פעמים וודאו שאין בו שגיאות כתיב לא נעימות.

טיפ שלנו: סיימתם לכתוב מאמר? הניחו אותו בצד וחזרו אליו 3-4 ימים אחרי, לקריאה מחודשת.

לאחר פרסום התוכן, צריך


19. לשתף לשתף לשתף

לאחר שהקפדנו על כל הכללים, הגיע הזמן לפרסם את המאמר ולהעביר את הבשורה למי שהתוכן שלכם יכול להועיל. שלחו אותו באופן אישי לאנשים שאתם יודעים שהמידע רלוונטי עבורם, בעלי בלוגים, עמודי פייסבוק, בעלי רשימות תפוצה וכו'.


20. שתפו ברשתות החברתיות

גשו ל-3 הרשתות החברתיות הגדולות ופרסמו את התוכן בעמוד האישי\עסקי שלכם כדי לקדם אותו בגוגל. אם למשל, כתבתם מאמר באתר האינטרנט, כדאי לשקול לעשות סרטון עליו כדי שתוכלו להעלות ליוטיוב (אפשר גם סרטון שאתם רק מדברים, אין צורך באפקטים מוגזמים - גוגל נותנת ניקוד רב לתוכן ביוטיוב).



סיכום כתיבת מאמרים לקידום אורגני באתר

לכתיבת תוכן באתר יש בדרך כלל 2 מטרות עיקריות. האחת היא קידום האתר לעמודים הראשונים בגוגל והשנייה היא המרת הגולש ללקוח משלם.

עם תוכן איכותי וייחודי, שפותר לאנשים בעיה או תואם את הציפיות שלהם, תוכלו להגשים את מטרות האתר בצורה הטובה ביותר.


כותבים תוכן? יש לכם טיפים ששכחנו 🙊 ? שתפו אותנו כאן למטה

תגובה למאמר באתר
1,545 צפיות

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page