top of page

איך להשקיע בביטקוין - המטבע הדיגיטלי החם

דרכים >> שוק ההון >> ביטקוין

מזה ביטקוין?

ביטקוין היא מערכת תשלום מבוזרת המבוססת על מטבעות קריפטוגרפים אשר נוסדה ע"י סטושי נאקמוטו - אדם או קבוצה אנונימית שזהותו אינה ידועה עד היום.

להבדיל מכסף רגיל, הביטקוין הוא מטבע עצמאי לחלוטין שאינו תלוי בגוף מרכזי\ממשלתי כלשהו. מטבעות הביטקוין נשמרים ב"ארנק" דיגיטלי מאובטח שבאמצעותו ניתן לשלוח או לקבל תשלום. מערכת הבלוקצ'יין מבטיחה כי תשלומים על עסקאות שונות בין בני אדם וגופים יתבצעו באופן תקין כך שסכום שהועבר כתשלום אכן נגרע מהארנק המשלם והתווסף לארנק היעד.

החידוש והקידמה שהביטקוין הביא

החידוש והקידמה של הביטקוין מתבטא בעובדה שהוא אינו מופק או מנוהל על ידי הממשלה או בנק מרכזי כלשהו, אלא הביטקוין מבוסס על מנגנוני קריפטוגרפיה ורשת תקשורת מבוזרת של מחשבים מכל בעולם. תהליך הנפקת מטבעות חדשים נקרא "כרייה", בדומה לתהליך כריית זהב. בתהליך זה מוקדש כוח חישוב רב וניתוח אלגוריתמים מורכבים, שפתרון שלהם מייצר מטבעות חדשים הניתנים לשימוש בשוק.

טכנולוגיית הבלוקצ'יין והקריפטו, הביאה לעולם גם את ה- NFT שמרקיע לשחקים, ואת האפשרות ליצור בעלות על מוצרים ויצירות דיגיטליות.

למה להשקיע בביטקוין?

להרבה אנשים זה נשמע מוזר שביטקוין אחד שווה ערך לאלפי דולרים (נכון לכתיבת שורות אלה – עשרות אלפי דולרים).

מה הופך את הביטקוין לכה יקר?

  • ביטקוינים הם נדירים ושימושיים מאוד. כמו זהב, יש כמות מוגבלת של ביטקוינים בעולם, 21 מיליון ליתר דיוק. כאשר כורים ביטקוינים חדשים, נותרים פחות ופחות ביטקוינים נוספים לקנייה וזה נהיה קשה ויקר יותר לכרות ביטקוינים נוספים.

  • הביטקוין מספק מערכת תשלום מבוזרת שאינה תלויה באף גורם פרטי, בנקאי או ממשלתי וזה מה שהופך אותה לשקופה וניתנת לחיזוי.

  • ביטקוין ניתן להעביר לכל אדם בעולם ללא תיווך של בנק כלשהו או חברות שירות העברת תשלומים והוא לא מושפע מכלכלה מדינית מסוימת.

לכן ההשקעה בביטקוין היא כה מעניינת, שכן הוא אינו מושפע ממצב מדיני, מלחמות, או קפריזה של מנהיג מעצמה מדינית כלשהי. תחשבו על זה, שמנהיגים בעולם כמו, פוטין, טראמפ או קים ז'ונג איל יכולים להשפיע באופן ניכר על התנהגות הכלכלה העולמית וערך הכסף שלנו. אף מנהיג לא יכול לגרום לערך של הביטקוין לרדת, שכן הוא לא נשלט על ידי מדינה אלא ע"י אנשים. מוזמנים לקרוא בהרחבה האם כדאי להשקיע בביטקוין ולקנות אותו, כאן בבלוג שלנו.

למה ממש לא כדאי להשקיע בביטקוין

עברו כבר כמה שנים מאז שהביטקוין נכנס למיינסטרים התקשורתי וכיום כל כך קל לבצע קנייה שלו. 

עם הזמן הבנו מס' חסרונות גדולים שיש לביטקוין והקריפטו וחשוב להצביע עליהם - 

  1. חוסר ברגולוציה - מצד אחד מדובר ביתרון, שכן סוףסוף אנחנו חופשיים ממתווכים (כמו בנקים, גופי אשראי וממשלות) שגובים עמלות מעצבנות ולמעשה אנחנו הבעלים של הכסף שלנו. מצד שני, עקב חוסר הרגולציה, יש הרבה רמאויות, שקרים וסקאמים בכל הנוגע לתעשייה הזו ואנשים רבים איבדו את מלוא כספם.

  2. כוח מיחשוב וחשמל מטורף - הביטקוין ומטבעות קריפטו רבים, נוצרים באמצעות כרייה הנעשית על ידי מחשבים ומעבדים הצורכים המון חשמל ואנרגיה. דבר זה כמובן גורם לזיהום אוויר ועלויות תפעול גבוהות

  3. ניצול של קבוצות משקיעים - מאחר ומדובר בשוק יחסית קטן (לעומת מניות וכדו'), קבוצת משקיעים קטנה אך עם כסף רב יכולה להשפיע על התנהגות המטבעות ולגרוף לעצמה רווחים על חשבון משקיעים קטנים ותמימים. ראינו רבות לאורך השנים, מטבעות שטסו למעלה (בגלל כאמור משקיעים שהזרימו להם כסף), משקיעים תמימים מנסים להצטרף לחגיגה ושמים את כספם מה שגורם לערך המטבע לעלות עוד יותר. אי אז, קבוצת המשקיעים מוכרת את אחזוקתיה ברווח עצום ובו בזמן גורמת לנפילת המטבע לפת לחם.

  4. רמאויות והונאות - נזכיר את הסיפור האחרון בתחום, מפי בורסת הקריפטו FTX, שהוסחרים בה איבדו את כל הכסף בגלל שהמנכ"ל שיחק בכספם לטובתו האישית.

אזהרה לגבי השקעה בביטקוין

מה קרה לאורך השנים לביטקוין?

המטבע מבוסס התוכנה, שוחרר לאוויר העולם בשנת 2009 ולאחר המשבר הכלכלי הגדול של 2008. מאז, עדכונים ושדרוגים רבים נעשו למערכת הזאת ע"י רשת של מפתחים המרכיבה את קהילת הביטקוין העולמית.

רק 4 שנים אחר כך, בשנת 2013, הביטקוין התחיל לקבל הד תקשורתי ונסחר סביב כמה עשרות דולרים, אך עדיין נותר ספוקלטיבי ומסוכן בעיני רבים.  

מאז, הביטקוין החל לשבור שיאים חדשים אך גם ירד לשפלים מרתיעים:

  • בדצמבר 2017 נגע לרגע בשער של 20,000$. מאותו דצמבר ידוע, סבל מפלות ועליות מוגזמות.

  • ב-2018 צנח ל- 3,400$

  • ב-2020 חזר חזרה ל- 20,000$

  • בספטמבר 2021 הגיע לשיא כל הזמנים - 67,000$.

  • ב-2022 צלל עד 16,500$.

  • והיום בינואר ב-2023 נמצא על 23,000$

בגלל שתחום המטבע הדיגיטלי עדיין חדש וזר לרוב האנשים, האדם הממוצע עדיין לא יודע איך לקנות ביטקוין ויש הסוברים כי מסיבה זו בלבד, הביטקוין רק בתחילת צמיחתו, אבל אי אפשר באמת לדעת.

האם הביטקוין יחזור להיות הדבר הכי חם בשוק?

בעידן שבו כולם מחוברים לאינטרנט והדיגיטל ובלחיצת כפתור ניתן להתחבר לאדם הנמצא 10,000 ק"מ ממך, זו ממש לא הפתעה שהביטקוין, מטבע דיגיטלי עולמי, צבר התעניינות כה עצומה בקרב המשקיעים. בשונה מכל מטבע קיים, הביטקוין אינו נשלט על ידי ממשלה או בנק, אלא ע"י רשת מחשבים מבוזרת של משתמשים.

הביטקוין פתוח לכולם ומספק אפשרות השקעה מסקרנת להשקיע בנכס חדשני ראשון מסוגו בעולם ולהרוויח כסף מהאינטרנט.

ובכן, להשקיע בביטקוין אולי נשמע מפחיד בהתחלה, אך לאחר שתבינו כיצד המערכת עובדת, ההשקעה בביטקוין כבר לא תהיה כה מרתיעה עבורכם. 

איך לקנות ביטקוין?

ישנם הרבה דרכים לקניית ביטקוין, אך חשוב להיזהר מרמאויות ונסיונות גניבה. דעו כי לא חייב לקנות ביטקוין אחד שלם (השווה ל- 23,000$ נכון ל-26.01.2023), אלא ניתן לקנות חלקים ויחידות ממנו בהתאם לסכום הכספי שאתם מעוניינים להשקיע. 

אנו ממליצים על 3 מקומות בטוחים ואמינים לקניית ביטקוין, שאנחנו אישית התנסינו בהם (שימו לב, שסכומי העמלות המצויינים נכונים למועד 11/19, לכן חשוב לבדוק את סכומן טרם הרכישה):

1. Binance – זירת מסחר בינלאומית של קנייה ומכירה של ביטקוין, איתריום, ריפל ועוד.

  • אמצעי תשלום – כרטיס אשראי ויזה או מסטקרד.

  • עמלת קנייה של ביטקוין – 0.1% מסכום הקנייה+ 5% עמלת אשראי. מה שנוח מאוד בבייננס, היא האפשרות לראות כמה ביטקוין בדיוק תקבלו על כל סכום שתזינו.

  • משיכת כספים לחשבון בנק – משיכה לחשבון האשראי תעלה לנו 1.2%+3.8$. העברה לחשבון הבנק תעלה 50$.

 
 

בבייננס ניתן לראות בדיוק כמה ביטקוין נקבל על הכסף שאנו מפקידים.

קניית ביטקוין בבורסת ביננס
לקנות ביטקוין.png

2. Cex – אתר מסחר לקנייה ומכירה של ביטקוין ומטבעות וירטואלים נוספים כגון איתריום, דאש, ביטקוין קאש, ריפל ועוד'.

  • אמצעי תשלום – כרטיס אשראי ויזה או מאסטקרד.

  • עמלת הפקדה- על קנייה באמצעות מאסטרקארד או ויזה נשלם עמלה של 2.99% מסכום ההפקדה.

  • עמלת קנייה של ביטקוין – העמלה מגולמת בשער המכירה.

3. Bit2C – בורסה ישראלית לקנייה ומכירה של ביטקוין בעמלות יחסית נמוכות. בתהליך ההרשמה תקבלו הוראות מפורטות כיצד להירשם ולהפקיד כסף. נציין כי יש צורך להעלות ת.ז. לצורך זיהוי וזאת בהתאם לחוק הישראלי.

  • אמצעי תשלום – העברה בנקאית בלבד. לאחר שתירשמו ותתחברו למערכת, עליכם ליצור בקשת הפקדה ולאחר מכן להעביר את הכספים בהתאם לפרטי חשבון הבנק של ביטוסי.

  • עמלת הפקדה – 0 ₪. 

  • עמלת קניית\מכירה של ביטקוין – 0.5% מסכום הקנייה+ עמלה המגולמת בשער המכירה בש"ח.

  • משיכת כספים לחשבון בנק ישראלי- 60 ₪.

איך להפקיד כסף באתר

איך להפקיד כסף כדי לקנות ביטקוין באתר BIT2C

כיצד לרכוש את הביטקוין

כיצד לרכוש ביטקוין
ארנקים דיגיטליים

4. LocalBitcoin – זירת מסחר עולמית לקנייה ומכירה של ביטקוין גם באשראי.

  • אמצעי תשלום – העברה בנקאית \ חשבון פייפאל.

  • עמלת קנייה של ביטקוין – קנייה בתוך האתר, המתפקד גם כארנק דיגיטלי, פטורה מעמלות.

  • משיכת כספים לארנק דיגיטלי אחר – עמלה של 0.5% מסכום ההעברה.

איך לאבטח ביטקוין בארנק דיגיטלי?

כמו כל דבר יקר ובעל ערך, גנבים, האקרים וסקאמרים תמיד מנסים לגנוב לנו את הכסף, לכן לאבטח את הביטקוין שלנו זה משימה חשובה וראשונה במעלה.

ארנק דיגטלי הוא פריט הכרחי על מנת לשמור על ה"מזומנים" הדיגטליים והוא מסייע לכם לנהל את הכסף. באמצעות הארנק גם ניתן להעביר כסף בין אנשים מכל העולם.

ישנם מגוון סוגי ארנקים כשהעיקריים שבהם הם – ארנק וירטואלי, ארנק דסקטופ או ארנק חומרה. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו.

  1. ארנק וירטואלי - ארנק דיגיטלי שניתן להיכנס אליו דרך דפדפן האינטרנט הרגיל במחשבכם מכל מקום בעולם. כאשר בוחרים באפשרות ארנק וירטואלי להפקדת הביטקוין שלכם חשוב לבחור אחד עם שם, מוניטין ואבטחה גבוהה. כמו CoinBase או BlockChain.info.

  2. ארנק דסקטופ – זוהי בעצם תוכנה חינמית שמורידים למחשב, ואז הביטקוין נשמר אצלכם במחשב האישי. עם זאת, חשוב להבין כי אם המחשב שלכם נפרץ, נגוע ברוגלות, נהרס או נגנב, גם כאן קיים סיכויי גבוה שתאבדו את השליטה בכסף שלכם. ארנק דסקטופ מומלץ לאבטחת הביטקוינים- Electrum.

  3. ארנק חומרה – זהו בעצם התקן נייד שנראה כמו יו-אס-בי, בתוכו מאוחסן קוד המפתח לביטקוין באופן מאובטח. היתרון הברור הוא שלא ניתן לפרוץ לארנק הזה מרחוק. בנוסף, גם אם הוא נהרס, ניזוק או נגנב, הקוד ניתן לשחזור והכסף שלכם נשמר. החסרון הוא שהם עולים בסביבות ה-300 ₪. כרגע, ארנק חומרה היא הבחירה הטובה ביותר לאבטחה של הביטקוינים. ארנק החומרה הכי מומלץ בשוק היום הוא ה- Ledger Nano S.

אז להשקיע בביטקוין או לא להשקיע?

אין ספק כי הביטקוין כיום, הוא השקעה הנחשבת בסיכון גבוה מאוד. שערו סובל כבר מעל 5 שנים מתנודתיות גבוהה במיוחד של עליות וירידות קיצוניות. אף על פי כן, חשוב להבין כי הרווחים הכי גבוהים מתרחשים כשמסתכנים, לכן אם החלטתם להשקיע רצוי לסכן רק סכום שלא יקשה על המשך התנהלותכם הכלכלית-יומיומית. שאלו את עצמכם במה אתם מאמינים? המטבע המקומי הרגיל והמיושן, בו שולטים לוביסטים חזקים (ממשלה, בנקים, בעלי ההון) המונעים מאינטרסים כלכליים או מטבע דיגיטלי הנשלט ע"י קהילה מבוזרת מכל העולם.

*כל האמור לעיל אינו מהווה המלצה או ייעוץ השקעה, יש להתייחס לכך כדעה בלבד ולא מומלץ להסתמך עליה באופן בלעדי. 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

bottom of page