מתכננים לפתוח קבוצה בפייסבוק? לא סגורים מאיפה להתחיל? מעולה, הצטרפו למדריך פתיחת קבוצת פייסבוק ב- 2021, צעד אחר צעד.
קהילה בפייסבוק
קהילות בפייסבוק זה הדבר הכי חם היום. כולנו שומעים על אחוזי החשיפה המאוד נמוכים ש"זוכים" להם עמודי הפייסבוק הרגילים. ניכר שעמודי פייסבוק שמתבססים על חשיפה אורגנית, גוססים להם אט אט. פייסבוק מנסה בכל הכוח לדרבן את בעלי העמודים לקדם את הפוסטים והעמוד שלהם בכסף והיא אינה בוחלת באמצעים.
העדכון בדבר מדיניות הפרטיות בוואצפ שייכנס לתוקף בפברואר 2021, כך שכעת פייסבוק תשתמש גם במידע שמגיע מאפליקציית המסרים הפופולרית כדי לפרסם לנו, מחזקת את הטענה הזו.
אז את מה כן ניתן לקדם בחינם בפייסבוק ולהגיע להמון משתמשים? בשלב זה, אלו קבוצות הפייסבוק - מה שנקרה קהילה (Community). מקום בו אנשים יכולים לפרוק, לשאול שאלות, לקבל פידבק וכן לעיתים גם לפרסם את עצמם.
למה בשלב זה? למה נכון להיום?
ובכן, כמו כל טרנד וכמו כל מהלך של פייסבוק, יבוא יום שבו היא תחליט לסגור את השאלטר. רוב הסיכויים שהיא תמצא דרך להפוך גם את הדרך החינמית הזו, למכונה שמדפיסה כסף. אך כל עוד לא הגיע היום הזה, אין סיבה שלא נמצא את הדרך שלנו ליהנות מקבוצות הפייסבוק ולהרוויח מהן כסף.
האם ניתן לעשות קידום ממומן לחברי קבוצה בפייסבוק?
שואלים אותנו רבות האם אפשר לעשות פרסום ממומן בפייסבוק לחברי קבוצה. כלומר, לטרגט משתמשים שחברים בקבוצה מסויימת, ולהציג להם מודעות בפיד. נכון למועד כתיבת מאמר זה, לא ניתן לטרגט חברי קבוצות - פייסבוק טרם פתחה את האפשרות הזו. עם זאת, אם אתם רוצים לטרגט את חברי הקבוצה שלכם, כל מה שאתם צריכים לעשות זה, לבקש כתובת מייל עם בקשת החברות לקבוצה ואז להעלות את רשימת המיילים למנהל הקהלים בביזנס מנג'ר שלכם.
פתיחת קבוצה בפייסבוק ב - 8 צעדים
המדריך הבא ידריך אתכם צעד אחר צעד איך לפתוח קבוצת פייסבוק ולהפוך אותה לפעילה ורווחית.
צעד 1 - מטרת הקבוצה
החליטו על מה תהיה הקבוצה, מדוע בכלל להקים אותה ולמי היא תפנה.
לפתוח קבוצת פייסבוק זה דיי דומה להקמת אתר או בלוג תוכן. עלינו לחשוב על מה אנחנו רוצים שהקבוצה תדבר, מה הנושא שלה. את מה היא מקדמת? היא באה לפתור בעיה מסויימת?
השאלה השנייה שנרצה לענות עליה היא למה בכלל להקים את הקבוצה? במה הקבוצה שלכם תתרום לאנשים ולמה להצטרף אליה?
לא פחות חשובה היא השאלה השלישית, למי הקבוצה פונה? עליכם לפנות לקהל ספציפי ומסוים של אנשים, שיקיימו אינטראקציה ושיח בקבוצה. אל תפחדו ממספרים, קבוצה יעילה בפייסבוק יכולה להיות גם של 100 איש בלבד.
אם היינו פותחים קבוצה, המטרה שלנו הייתה: לגבש אנשים שרוצים לייצר הכנסה מהאינטרנט, לשתף שאלות, בעיות ודרכים חדשות שיעזרו לכולם להגדיל את ההכנסה.
צעד 2 - שם הקבוצה
כעת חשבו על שם הקבוצה שיהווה שלט הכניסה לקבוצה שלכם. חשבו על כך, שכמעט לכל נושא קיים היום, יש כמה קבוצות פייסבוק. איך אתם מבליטים את עצמכם אל מול כולם? הנה כמה טיפים:
1. מומלץ למצוא שם שידבר אל הקהל הרלוונטי ולא לבחור בשם העסק שלכם.
2. אפשר גם לכלול בשם הקבוצה בעיה שאתם יודעים שמפריעה לקהל הרלוונטי הזה (או פתרון שלה). או להפוך את הבעיה ליתרון. כמו למשל כל קבוצות ה- "מכורים ל..."; "מכורי איפור אנונימיים" וכו'.
3. להכניס תועלת כלשהי בשם הקבוצה, שיכולה לתרום למשתמשים, זו גם אופציה טובה.
4. לקרוא לקהל הרלוונטי בשם קליט, כך שאדם פוטנציאלי שמשוייך לקהל, רואה וישר מבין אותו. לדוגמא - "התוכניסטים"; "אני שולמן", "אבא פגום" וכו'.
5. לחשוב על מה אנשים מחפשים בשורת החיפוש בפייסבוק, בתחום שאתם רוצים, ולבחור מילים אלו שיהיו בשם הקבוצה.
טעות נפוצה: נסו לא להקים קהילה רק בעבור יצירת הכנסה כספית ובאופן מוצהר. רבים טועים ומקימים קבוצה שנוגעת אך ורק לתחום הצר של העיסוק שלהם וחושבים שאנשים יתחילו להיות פעילים שם.
הקבוצה צריכה להיות מקום בו החברים יוכלו להעלות בעיות והארות בתחום שמפריע להם \ נוגע בהם או מטריד אותם.
דוגמא: בעל מוסך שרוצה להקים קבוצת פייסבוק, לא יפתח קבוצה בשם "מוסך גבי - קהילה". רעיון טוב יותר הוא לפתוח קבוצה בשם "בעיות במוסך" או "מתקנים תקלות ברכב ביחד". כלומר, ניגש לבעיה ישר, כך שאנשים שלא מכירים אתכם, יותר יזדהו איתה וירצו להצטרף.
צעד 3 - פרטיות הקבוצה
ישנם 3 אפשרויות למידת הפרטיות:
א. קבוצה ציבורית - כל אחד יוכל למצוא את הקבוצה בחיפוש מהיר בפייסבוק ולראות מי החברים בה. גם הפוסטים והתגובות בקבוצה הם ציבוריים, ולכן אם חבר קבוצה פירסם פוסט או הגיב, חברים שלו יוכלו לראות את זה גם בפיד שלהם. מי שרוצה להגיב לפוסטים או לפרסם פוסטים חייב להצטרף לקבוצה.
יתרונות: קל יותר לצבור משתמשים לקבוצה ציבורית, מאחר והכל פתוח והקבוצה נחשפת להרבה אנשים (גם לחברים של אנשים שהצטרפו לקבוצה). לכן די מהר תוכלו לראות את מונה החברים בקבוצה עולה ועולה.
חסרונות: החיסרון העיקרי של קבוצה ציבורית בפייסבוק שהיא מושכת המון ספאמרים, והפיד של הקבוצה יכול להתמלא בהמון פוסטים פרסומיים ולא רלוונטיים. אז נכון, יש אפשרות לאשר או להתנות את פרסום הפוסט באישורכם, אבל נסו אתם לעבור מדי יום על עשרות\מאות פוסטים ולהחליט מה ספאם ומה פוסט רלוונטי. אגב, זה מה שקרה לנו.
ב. קבוצה פרטית - כל אחד יכול למצוא את הקבוצה בחיפוש של פייסבוק ולראות מי החברים בקבוצה. עם זאת, רק חברי הקבוצה יכולים לראות ולהגיב לפוסטים. כלומר גם תגובות של חברי הקבוצה לא יופיעו בפיד של החברים הפרטיים שלהם. זו סוג הקבוצה הפופולרית ביותר.
יתרונות: פחות חשיפה לספאמרים למיניהם ותחושת שייכות לחברי הקבוצה שמרגישים יותר בטוח לפרסם בעיות או לקבל תמיכה בנושא מסוים.
חסרונות: לא מצאנו חסרון. אולי החשיפה לחברים של חברי הקבוצה יורדת, אך זה עדיף מלמשוך את הספאמרים.
ג. קבוצה סודית - שיא הפרטיות. לא ניתן למצוא את הקבוצה בפייסבוק, ואף אחד גם לא יכול לבקש להצטרף אליה ככה סתם. הדרך היחידה לצרף חברים היא, שמנהל הקבוצה ישלח להם לינק להצטרפות. כלומר אפילו חברי הקבוצה אינם יכולים לצרף חברים, אך ורק מנהל הקבוצה.
זה יכול להיות פתרון טוב למי שיש קהל עוקבים הדוק או מועדון לקוחות כלשהו שהוא רוצה לשמור על לקוחותיו לאורך זמן.
יתרונות: פרטיות מוחלטת לחברי הקבוצה. הסיכוי לפרסומי ספאם של החברים שואף ל-0. חברי קהילה אקסקלוסיביים שמתעניינים ואוהבים את העסק\הנושא שלך.
חסרונות: החסרון היחיד הוא כמובן, הקושי בצירוף חברים חדשים לקבוצה מאחר והחשיפה שלכם לציבור היא אפסית.
צעד 4 - פתיחת קבוצה בפייסבוק
לאחר שהחלטנו וסיימנו את 3 הצעדים הראשונים ניגש לפתיחת הקבוצה בפועל.
לחצו על Create או ("צור" בעברית) על הפס הכחול למעלה ואז על Group.
נתחיל למלא את הפרטים בהתאם למה שקבענו למעלה.
כדי להפוך את הקבוצה לסודית יש לסמן בשדה "Hide Group ⏩ "Hidden.
אין חובה כרגע להוסיף חברים - כך שאתם יכולים להשאיר את השדה של Add Some Peopple ריק.
תיבת סימון: Pin To Shortcut - אפשר לסמן בתיבה כדי לשים את הקישור לקבוצה ממש במסך הבית שלכם בפייסבוק, כדי שתוכלו לגשת אליה בקלות בכל עת.
אין מה להילחץ אם התחרטתם על סימון כלשהו, תמיד אפשרות לשנות הגדרות אלו אחר כך.
זהו! יש לכם קבוצה באוויר. מזל טוב! 😍🎊🎉🎈
צעד 5 - הגדרות ותיאור הקבוצה
כעת נרצה לקבוע את הגדרות הקבוצה ותיאורה.
נלחץ על "More" ואז על "Group Setting" כדי לגשת להגדרות.
בלחיצה על Group Type - ניתן לשנות את סוג הקבוצה אם למשל אתם רוצים לארגן קבוצת של מכירת מוצרים או לגיוס משרות וכו'. לרוב קבוצת ברירת המחדל העדיפה היא כללית - General.
בלשונית ה- Description, כתבו לעומק על מה הקבוצה, מה אתם רוצים שיהיה בה, מה מטרתה וכל דבר שלדעתכם תורם להבנת הקבוצה ומשיכת האנשים הרלוונטים. ניתן לרשום כאן גם 2-3 חוקי קבוצה חשובים.
אם הקבוצה שלכם היא ספציפית לאזור מסוים כמו עיר או מדינה, הקישו אותה כאן, כדי לסייע לאנשים באזור הזה למצוא אותה.
בלשונית ה- Tags כדאי לרשום נושאים ועמודים דומים לשלכם או שחברי קבוצה פוטנציאלים מתעניינים בהם.
בלשונית Linked Pages תוכלו לחבר את דף הפייסבוק העסקי שלכם אם תרצו.
בלשונית Memership Approval תגדירו אם חברי הקבוצה יכולים לאשר צירוף חברים חדשים או רק אתם בתור מנהלים.
בלשונית Posting Permmision, תגדירו האם לחברי הקבוצה מותר לכתוב פוסטים וב- Post Approval, תחליטו האם כל פרסום פוסט בקבוצה מחייב את אישורכם בטרם יפורסם בפועל.
צעד 6 - הגדרת תנאי כניסה
כחלק מהמלחמה בספאמרים, פייסבוק מאפשרת לבעלי קבוצות לסנן אנשים המבקשים להצטרף לקבוצה ולאשר משתמשים רלוונטיים באופן אוטומטי.
לחצו על Set Up Requirements ממש באותו מסך. לאחר מכן לחצו על Get Started.
כעת הגדירו את תנאי הכניסה לקבוצה, לפי מיקום, וותק בופייסבוק, השלמת כל שאלות הכניסה ועוד. כל זה יעזור לכם מאוד לנפות את הספאמרים מהקבוצה.
צעד 7 - שאלות כניסה וכללי הקבוצה
לחצו על Create Rules כדי ליצור חוקי קבוצה שעל החברים להתנהג לפיהם. כדאי להגדיר חוקים וכללים לקבוצה כדי לשמור על הגינותה, להגדיר את היחסים המשפטיים בין החברים לביניכם וזה גם נותן לקבוצה פן מושקע יותר.
פייסבוק כבר מציעה לכם כמה וכמה כללים נפוצים שתוכלו פשוט להעתיק כמו שהם.
לאחר מכן לחצו על MemberShip Questions כדי להגדיר שאלות כניסה לקבוצה. זה תלוי בכם אם להשתמש בזה או לא, אבל לרוב הקבוצות האיכותיות היום יש מעיין שאלון קצרצר של 2-3 שאלות (לא יותר), שמשתמש שרוצה להצטרף לקבוצה חייב לענות עליהם. זה עוזר לכם להכיר טוב יותר את החברים וגם מוריד את הסיכויים לספאמרים.
דוגמאות לשאלות כניסה לקבוצה:
מה מטרת הצטרפותך לקבוצה?
מה השאלה שמטרידה אותך עכשיו בנושא ____ .
אתה מתחייב שלא לעשות ספאם או שיימינג?
מתחת MemberShip Questions, יש מתג שרצוי להפעיל, שיציג את כללי הקבוצה לכל מי שרוצה להצטרף, שגם יצטרך לסמן "וי" שהוא מסכים לכללים.
צעד 8 - הכנסת תכנים בקבוצה.
לפני שאתם מתחילים לשתף את הקבוצה בקרב העולם ולהזמין אליה חברים, רצוי להעלות 3-4 פוסטים כדי שתיראה קצת פעילה (אפילו אם הפוסטים רק שלכם). ספרו קצת על הקבוצה, מי אתם, מה אתם רוצים להשיג, שתפו טיפים ועצות בנושא הקבוצה וכו'. העיקר שיהיה קצת תוכן.
לא פחות חשוב, היא תמונת הקאבר של הקבוצה. היא צריכה להיות מושכת ומעניינת שכן זה בין הדברים הראשונים שמשתמשים רואים.
גודל התמונה של קבוצת פייסבוק צריך להיות 1640X856 פיקסלים.
יש לכם קבוצה בפייסבוק !!!
זהו! אם פעלתם לפי כל הצעדים, אמורה להיות לכם קבוצה מצוחצחת למדי שניתן להתחיל לשתף אותה בפני הקהל הרלוונטי.
שימו לב שהעבודה שלכם לא נגמרה, עליכם להתרכז באיך לייצר ערך לחברי הקבוצה, כך שיקיימו אינטרקציה, יגיבו, וישתפו בקבוצה. אחרת דינה של הקבוצה להתפוגג במחשכי הפייסבוק.
בכתבה הבאה נשתף איך לעשות כסף מקבוצת פייסבוק. אז היו זמינים ומעודכנים.
יש לכם כבר קבוצה בפייסבוק? שתפו אותנו כאן למטה בתגובות.
Comments