ככל שהטכנולוגיה והדיגיטל משתכללים יותר ויותר, כך גם מגמת החיפוש באינטרנט ממשיכה להתפתח.
זיהוי מגמות קידום אתרים והטרנדים אליה שואפת גוגל להגיע הוא חיוני וצעד הכרחי כדי להתקדם בתוצאות החיפוש האורגניות, בייחוד ב2023.
האתגר של SEO ובעלי האתרים הוא הבנת השינויים הצפויים באלגוריתמי החיפוש והסתגלות אליהם.
למרות שגוגל לא מספקת במפורש הוראות קידום ותובנות מגמתיות בנושא קידום אתרים לשנה, אנו יכולים להבין את הרמזים וההנחיות הכלליות אליהן היא חותרת.
לטעמנו, אנו צופים שמגמות ה-SEO המובילות לשנת 2023 יכללו אימוץ נרחב של בינה מלאכותית והתמקדות מוגברת בתוכן איכותי, תוכן ויזואלי וחווית משתמש.
להלן תחזיות הקידום אורגני המשפיעות ביותר שאנו מצפים לראות בשנת 2023:
1. עדכון EEAT יתחזק וישפיע על התוצאות
הנחיות ה-E-A-T של גוגל ימשיכו לגדול ולתפוס משקל גדול יותר בקביעת הדירוג האורגני של האתר.
עדכון E-A-T כידוע, מייצג מומחיות, סמכותיות ואמינות (Expertise, Authoritativeness, & Trustworthiness).
בדצמבר 2022, גוגל הוסיפה E נוספת שצריך לקחת בחשבון עכשיו - ניסיון (Expertise).
גוגל רוצה לראות דפי אינטרנט מדגימים מידה מסוימת של ניסיון עם מוצר או שירות שהם מוכרים, במקום מידע כללי. לדוגמה, אם האתר שלך סוקר תוכנה מסוימת, תצטרך לציין שהיית משתמש, מתי רכשת אותו, הניסיון שלך איתו ועוד. בדיוק כפי שייעוץ משפטי נכתב בצורה הטובה ביותר על ידי איש מקצוע מנוסה - עו"ד.
עם זאת, חשוב לומר ש- E-E-A-T אינו גורם דירוג בלעדי, אך עמידה בו יכולה לעזור לך להשיג דירוגי חיפוש גבוהים יותר.
לדעתנו, הנחיות E-E-A-T משפיעות בעיקר על תעשיית אתרי שיווק השותפים, הדרופשיפינג וגם באתרי אינטרנט בנישות כמו בריאות ופיננסים, הנקראים גם נושאי YMYL; הכסף שלך או החיים שלך (אתרים המשפיעים על חייהם של אנשים בצורה ניכרת).
כתוצאה מהשפעתה של E-E-A-T, אנו מצפים לראות ירידה של אתרים אלו שנועדו להוות בעיקר נכסים דיגיטליים ללא זהות אמיתית המוצגת כבעלי האתר.
הנחיות אלו הן חלק ממאמץ גדול בהרבה של גוגל לתקוף אתרים עם מידע לא מאומת ותוכן דל. לא קשה לראות שענקית מנועי החיפוש מפצחת את גל תוכן השותפים עם ביקורות שטחיות והמלצות על מוצרים ושירותים עליהם הם מקבלים עמלות. בדומה לאתרי הדרופשיפינג.
ראיה לכך היא מספר העדכונים לאלגוריתם של גוגל שנעשו בשנת 2022 והתמקדו בשיפור חווית החיפוש של המשתמשים:
עדכון תוכן מועיל (Helpfull Content) שהדגיש איכות וחווית משתמש עבור דפי אינטרנט.
עדכון סקירות מוצרים שמתגמל ביקורות מוצרים באיכות גבוהה עם תובנות מקוריות שנכתבו על ידי מחברים בעלי מומחיות וניסיון בנושא.
עדכון ספאם של גוגל כדי לסלק אתרים זדוניים בתוצאות החיפוש האורגניות.
2. בינה מלאכותית תעבור למיינסטרים
למרות שהבינה המלאכותית בקידום אתרים זוכה לאט לאט להכרה כבר כמה שנים, חלק ניכר מהמשתמשים בה נשארו צופים סקרנים ומשתמשים מזדמנים.
כבר ראינו את התפוצצות העניין הציבורית סביב כתיבת שירים ומחזות שנוצרו על ידי AI ויצירת תמונות גרפיות איכותיות תוך שניות. מהתפיסה כאלגוריתם מורכב השמור לקהל הטכני, בינה מלאכותית זוכה כעת להכרה רחבה ונכנסה לתודעה המרכזית של כולנו.
האימוץ של כלים ותוכנות AI בקהילת SEO הגיוני. אופטימיזציה למנועי חיפוש גוזלת זמן ודורשת ניתוח מעמיק בין אם מדובר במחקר מילות מפתח, יצירת תוכן או SEO טכני.
בינה מלאכותית יכולה לסייע באוטומציה של משימות שגרתיות ולייצר תובנות תוך שניות שלמקדם האנושי ייקח שעות. למשל, Chat Gpt יכול לספק לכם מחקר מילות מפתח בכל נישה שתבחרו תוך שניות.
בעוד שתוכן שנוצר ע"י בינה מלאכותית צבר הכי הרבה כותרות (לאחרונה פורסם שאתר CNET משתמש בAI ליצירת כתבות רבות), נראה את הופעתם של כלי AI ותוכנות SEO בתחומים אחרים של ניתוח תוכן, מחקר מתחרים ואולי אפילו בניית קישורים.
אז נכון, כלי הAI טרם עובדים בצורה חלקה בשפה העברית, אך עדיין אנו צופים שהמגמה תשתפר ואוטוטו הרמה של הAI בעברית תשתווה לאנגלית.
3. כותבי תוכן יהפכו לעורכים
כמה מהמשתמשים הנלהבים ביותר בכלי AI לייצור תוכן, אלו בעלי הבלוגים וכותבי התוכן.
כל כותב תוכן יעיד שהחלק המאתגר והמורכב ביותר בכתיבה הוא אה, הכתיבה עצמה. לשבת ולהניח הכל כדי להעלות את המחשבות שלך על הנייר.
החלום הזה של ליצור תוכן בלחיצת כפתור היא כמעט אוטופיה של כל כותב. אפילו משפיעני SEO נכנסו לפעולה והחלו להתנסות בכתיבת תוכן AI.
אבל חשוב להבין, לא מומלץ להשתמש בתוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית, AS IS. עליכם לעבד אותו, לבדוק אותו, לשפר, להוסיף מהניסיון האישי ולהתאים את הטקסט לקהל הקוראים של האתר.
גוגל פירסמה את דעתה בנושא תוכן הAI, והודיעה שהיא נגד תוכן שנוצר רק על ידי AI. עם זאת, כל עוד אדם אנושי עובר על התוכן, מוודא שהוא תקין ומותאם לתת ערך למשתמשים - אז אין לגוגל בעיה עם זה (מקור: SEJ).
כפי שאנחנו רואים את זה, כלי תוכן אוטומטיים לא נועדו להחליף את כותבי התוכן, אלא לעזור להם להאיץ את תהליך הכתיבה ולעורר פיתוח תוכן.
אם לפני ה-AI, לכותב תוכן היה לוקח 6 שעות לכתוב מאמר של 1,000 מילים. כעת, ייקח לו 3 שעות. מדובר פה על חיסכון מטורף. כותבי התוכן יוכלו ליצור יותר מאמרים בפחות זמן.
4. גוגל תפחית את התלות בקישורים נכנסים
גוגל ציינה שהיא עשויה לשקול להפחית את ההסתמכות על קישורים חיצוניים הנכנסים לאתר, כפרמטר דירוג לדפי אינטרנט. כפי ששיתף ג'ון מולר מגוגל,
"ובכן, זה משהו שבו אני מתאר לעצמי, עם הזמן, המשקל של הקישורים בשלב מסוים יירד מעט מכיוון שנוכל להבין קצת יותר איך התוכן משתלב בהקשר של כל האינטרנט."
(תורגם מאנגלית: מקור SEJ)
ההסתמכות של מנועי חיפוש על קישורים נכנסים היא אחת מטקטיקות הקידום האורגני הכי פופולריות היום. חשוב לציין שאנחנו לא חושבים שערך הקישורים ייעלם לחלוטין, אלא רק שגוגל תבין הרבה יותר טוב את איכות הקישורים, האתרים המקשרים, הרלוונטיות וכוונת החיפוש.
תראו, גוגל לא טיפשים. הם מכירים את התעשייה המטורפת של קנייה ומכירת קישורים. בישראל, מדובר על תעשייה שמגלגלת מיליונים, ליטרלי. כלומר, חברות קידום אורגני, ידועות בכך שם הם מקימות ומתחזקות אתרים במיוחד בשביל מכירת קישורים - זה אבסורד! וגוגל חייבת לשים לזה סוף.
5. עדכון Core Web Vitals ינהלו את חוויית הדף
גוגל רוצה דפי אתרים מהירים, מותאמים בצורה פנטסטית למובייל ומספקים חווית גלישה נוחה ומיטבית לגולש. בתחילת 2020 שוחרר העדכון הטכני Core Web Vitals שנועד לענות בדיוק על כך.
אנחנו טרם מרגישים ממש את ההשפעה של העדכון הזה בתוצאות החיפוש ולטעמנו גוגל נתנה זמן גרייס לבעלי האתרים, להבין מה העדכון אומר, איך הוא משפיע ואיך מאפטמזים את האתר שלנו למדדים האלו.
דירוג חווית הדף נמדד לפי 3 מדדים מרכזיים:
רכיב התוכן הגדול ביותר (Largest Contentful Paint (LCP)) - הזמן שלוקח לרכיב הגדול ביותר בדף האתר להיטען מעל החלק העליון והקבוע. ה-LCP צריך להופיע תוך 2.5 שניות או פחות מכך.
מודד יציבות חזותית Cumulative Layout Shift (CLS) - כמה האלמנטים בדף שלך משתנים במהלך הטעינה. ה-CLS שלך צריך להיות שווה או קטן מ-0.1.
השהיית קלט ראשון First Input Delay (FID) - העיכוב בין האינטראקציה הראשונה של המשתמש לתגובת הדף שלך. ה- FID צריך להיות שווה או פחות מ-100 אלפיות השנייה.
בהתחלה כל המדדים הללו היו הרבה סינית וג'יבריש, אך ככל שהדבר התבהר ושוחרר יותר מידע כיצד להתמודד ולבצע אופטימיזציה מתאימה, כך גוגל מצפה שכולם יישרו קו לפי ההנחיות שלה. לכן, אנו מצפים ש- Core Web Vitals יתפוס תפקיד משמעותי בקידום האתר ב2023.
אולי יעניין אותך: איך בונים אתר וורדפרס ב-2023
6. קידום אתרים בווידאו יראה צמיחה חזקה
אופטימיזציה למנועי חיפוש וידאו אינה חדשה בהתחשב בכך ש-YouTube נחשב כיום למנוע החיפוש השני בגודלו באינטרנט. וזה די קל לראות מדוע סרטונים הצליחו.
תוכן מבוסס וידאו יכול להיות מניע רב עוצמה למעורבות עם הקהל ויש לו מספר יתרונות על פני התוכן הכתוב:
סרטונים מאפשרים לאנשים לקלוט מידע במהירות. מחקרים הראו שתקשורת חזותית יעילה יותר בשימור מידע מאשר קריאת תוכן ארוך (מקור: Shift-learning)
סרטונים מוסיפים אלמנט של מעורבות שמעודד את הצופים להישאר זמן רב יותר ומגדיל את הסיכויים לאינטראקציה עם המותג שלך (רק תיראו מה קורה בטיקטוק - האפליקציה עם זמן המסך הגבוה ביותר בהיסטוריה).
סרטונים משותפים יותר מפוסטים בבלוג, מה שמאפשר לנו להגיע לקהל גדול יותר ולהגדיל את הסבירות שהמסר שלנו ייראה על ידי יותר גולשים.
קידום אורגני באמצעות ווידאו ימשיך להיות אחת ממגמות הקידום המובילות ב-2023. הן בגלל טיקטוק שמאיימת על גוגל והן בגלל המשיכה שלנו לויזואל יותר מאשר טקסט. אנו רואים יותר ויותר דפי תוצאות חיפוש המכילים סרטונים. ראיה נוספת היא כמות תוכנות ואפליקציות עריכת הוידאו שקיימות - אלו לא מפסיקות לצוץ ומשתכללות מיום ליום. כיום תוכלו למצוא כלי AI לסרטונים מטקסט, כלים להטמעת כתוביות באופן אוטומטי ועוד.
לכן, אם אתם רוצים להתקדם בקידום האורגני שלכם, התחילו להשקיע משאבים גם ביצירת סרטונים.
7. גוגל תיתן למשתמשים עוד מידע ישירות בתוצאות החיפוש
גוגל תמשיך לספק למשתמשים מידע נוסף בתוצאות החיפוש (SERP - Search Engine Result Page) כדי לסייע בשאילתות חיפוש. אנו עדים לכך שגוגל מגדילה בהתמדה, משנה לשנה, את כמות הנתונים שהיא מציגה בתוצאות החיפוש וזו תמשיך להיות המגמה גם ב-2023.
איזה מידע היא מציגה? תכונות חיפוש רבות, גרף הידע, חיפושים קשורים, אנשים שאלו גם על, חיפושים קשורים, תוצאה אפס, שאלות ותשובות נוספות וגם השנה אנו מצפים לראות עוד אפשרויות חדשות.
גוגל גם תשאף לדחוף את החיפוש החזותי למיינסטרים על ידי הפיכתו לקל ומהנה הרבה יותר מאשר חיפוש תמונה רגילה. המצב כיום הוא שניתן להעלות תמונה לחיפוש ולקבל תוצאות. ב-2023 זה הולך ללכת צעד אחד קדימה עם ה- Multi Search. ניתן יהיה לחפש תמונה + טקסט מתאים. כמו למשל להעלות לחיפוש תמונה של חולצה ולרשום "מכנס תואם" כדי לקבל תוצאות מתאימות לזה. או להעלות תמונה של צמח ספציפי ולשאול "איך לגדל".
לטעמנו, הסיבה המרכזית והעיקרית לכך היא - הגדלת זמן השהייה של משתמשים בדף התוצאות כדי להציג לנו פרסומות. הרי זהו המודל הכלכלי שלה ועיקר ההכנסות שלה נובעות מפרסום בחיפוש. ראיה נוספת לכך היא שינוי דף תוצאות החיפוש לגלילה אין סופית. כלומר ב-2022 גוגל ביטלה את העמודים בתוצאות החיפוש בעמודים וב-2023 גם בדסקטופ נוכל לראות גלילה אין סופית במקום עמודים (הפיצ'ר כבר נכנס בחלק מהדפדפנים).
הבעיה היא שזה יכול לפגוע בנו, בעלי האתרים, כאשר גולש מוצא את התשובה שחיפש כבר בתוצאות החיפוש ולא נכנס פנימה לאתר.
8. החיפוש הקולי יעלה שלב ויוביל לשאילות חיפוש ארוכות
לפי סטטיסטיקה שפורסמה לאחרונה, החיפוש הקולי תופס תאוצה כאשר 27% מהחיפושים בעולם, מתבצעים בחיפוש קולי. בארה"ב הדבר נפוץ במיוחד עם 41% מהאמריקאים הבוגרים ו-55% מהצעירים שמשתמשים בפקודה הקולית כדי לחפש במקום להקליד (עצלנים, כבר אמרנו? 😜)
(מקור: Blogging Wizard)
מה זה אומר? שמיום ליום יש פחות נפחי חיפוש על הביטויים הגדולים ויותר נפח על ביטויים ארוכי זנב. מאחר וכאשר אנחנו מדברים לסמארטפון, ביטוי החיפוש ינטה להיות ארוך יותר.
בהתאם, אנו צריכים להתאים את התוכן שלנו יותר לכוונת החיפוש ולהיכנס לראש של המשתמשים.
למשל, מומלץ לשלב שאלות אפשריות בנושא התוכן שלכם בתוך הטקסט עם התשובות המתאימות.
למשל, מטפל ישלב בתוכן שלו ביטויים ארוכים כמו "איך לטפל בכאבי ברכיים עם רפואה משלימה" או "מה עושים כשהגב התחתון כואב" או יהפוך את התוכן שלו לנגיש להאזנה באודיו.
סיכום מגמות ה-SEO ב2023 ומבט קדימה
תורת ה-SEO מתקדמת ללא הרף, עם הדיגיטליזציה שהביאה הקורונה והתפתחותם של הגולשים הם רוצים לקבל חווית גלישה מיטבית ולקבל מענה לשאלות ובעיות בהקדם האפשרי. המגמות באופטימיזציה למנועי חיפוש משקפות את השינויים הללו ומומלץ להתאים את הנכסים הדיגיטליים שלכם לכך.
בסופו של יום עלינו ליישם 3 דברים מרכזיים לפי סדר החשיבות הבא כדי להבטיח שנוצג בתוצאות:
מתן ערך לגולש.
הנגשת התוכן שלנו בצורה הטובה ביותר עבור הגולש - טקסט, וידאו, אודיו, תמונות וכו'.
הנגשת התוכן והאתר למנוע החיפוש לפי הגיידליינס של גוגל.
פספסנו משהו? יש לכם תחזית אחרת? טרנד חם שהולך לתפוס בעולם ה-SEO? שתפו אותנו כאן למטה ונתווכח על זה :)
Comments