top of page
  • תמונת הסופר/תAdmin

כמה עולה לבנות אתר ? מחירון בניית אתרים ב- 2024

עודכן: 20 בינו׳

לא סגורים כמה עולה לבנות אתר בימינו?


מפחדים לחתום על ההסכם ואחרי זה להיתקל בעלויות לא צפויות בהמשך הדרך?


לא רוצים לצאת פרייארים? הנה המדריך המלא למחיר אתר אינטרנט בישראל.

כמה עולה לבנות אתר

תוכן עניינים:


עלות אתר אינטרנט היא אחד הדברים שנתפסים כיחסית מורכבים לרוב בעלי העסקים בישראל. ישנם מגוון מושגים שצריך להכיר, אשר על חלקם יש תשלום חודשי או שנתי קבוע. בנוסף יש דברים שצריך לשקול להמשך בעתיד, גם לאחר סיום בניית האתר.


אתר אינטרנט מהווה כרטיס ביקור ודלת הכניסה שלכם ללקוחות ומשתמשים במרחב הדיגיטלי. לרוב העסקים העסקים בישראל יש אתר, ומי שטרם השכיל לפתוח אחד, מפסיד חשיפה ופוטנציאל הכנסות.

מי שמעוניין לייצר כסף באינטרנט, הרי שאחת הדרכים הכי יעילות היא פתיחת אתר.


במאמר הבא נעשה לכם סדר מופתי בכל הדבר הזה. בסיום הקריאה, אתם אמורים להבין לעומק מה סדר גודל של העלות הצפויה עליכם עכשיו, עם תחילת בניית האתר וגם אחרי זה בעתיד, כאשר תצטרכו לתחזק אותו ולשווק אותו לגולשים רלוונטיים. לא הבנתם? וואלה נכשלנו, ונשמח אם תגיבו לנו למטה.


כמה עולה לבנות אתר בישראל

חשוב להבין שאין מחיר אחיד לבניית אתרים, והדבר תלוי במגוון גורמים כמו:

  • הפלטפורמה שאיתה נבנה האתר

  • מי בונה את האתר - פרילנסר, חברה או אתם לבד?

  • סוג האתר? חנות אונליין; אתר תדמית לעסק; אתר שירות; אתר קורסים וכו'.

  • האם מדובר על אתר עם הרבה עמודים? או שמא אתם צריכים עמוד אחד בלבד עם פרטי צור הקשר שלכם?

  • האם יש צורך בהתממשקויות למערכות צד שלישי? כמו חיבור לCRM, דיוור ניוזלטר, API וכו'.

  • האם יש צורך בפיצ'רים מיוחדים כמו מחשבונים, אנימציות מורכבות, מסעות לקוח ועוד.

  • האם צריך שפה נוספת לאתר?


כמו כן, עליכם להבין שגם לאחר סיום בניית האתר, יכול להיות שתצטרכו להמשיך לתחזק אותו ולעדכן אותו בעצמכם או בסיוע איש מקצוע בתשלום.


מה זה שרת אחסון וכתובת דומיין?

2 מושגים שצריך להכיר לפני שחושבים על להקים אתר -

  • שרת אחסון - כל אתר אינטרנט צריך שרת אחסון. שרת האחסון למעשה מעלה את כל המידע שלכם לאתר האינטרנט שמוצג לגולשים. כל התמונות, הסרטונים, המוצרים, הטקסט וכו' מועלה למרחב הרשת בעזרת שרת האחסון. בדרך כלל, אם מזמינים אתר מאיש\מחברה לבניית אתרים, המחיר לשנה הראשונה בלבד כלול במחיר.

  • דומיין - כתובת הURL של האתר. הכתובת שמזינים בשורת הכתובות כדי להגיע לאתר אינטרנט שלכם.

כל אתר חייב את 2 הדברים הללו והחיבור של שניהן יוצר אתר אינטרנטי. כל אחד מהם עולה תשלום שנתי שמשלמים ישירות לחברת האחסון או לרשם הדומיינים.

  • מחיר שרת אחסון משתנה ותלוי בגודל האתר בעיקר. הוא יכול לנוע בין 250₪-1,000₪ בשנה (במקרים של אתרים גדולים מאוד וחנויות אונליין שמוכרות במעל 50,000 בחודש - המחיר יכול להיות גבוה יותר).

  • מחיר דומיין נע בין 55₪ (לדומיין co.il) ועד 100₪ (לדומיינים עם סיומות מיוחדות), פעם בשנה.


המאמר יחולק לשתי חלקים מרכזיים שלכל אחד מהם מחירים שונים: בניית אתר לבד ובניית אתר באמצעות חברת דיגיטל. מאחר ויש מאות (ואולי אלפי) פלטפורמות, וכדי לא ליצור בלבול, אנחנו נתרכז רק ב-2 פלטפורמות שעליהן אנחנו גם ממליצים מניסיון.


עלות בניית אתר לבד

כדי לבנות אתר לבד, אנחנו צריכים בעיקר זמן. לא כולם יודעים כיצד לתפעל את הפלטפורמות השונות לבניית אתרים, ובחירת הפלטפורמה הנכונה תלויה במידת הזמן והיכולת שלכם לעבוד איתה.


מחיר בניית אתר בוויקס

וויקס היא פלטפורמה של Drag And Drop (פונקציית "גרור ושחרר" הפשוטה) שמקלה מאוד את מלאכת בניית אתר. מה זה אומר Drag&Drop? כדי לבנות ולעצב את האתר, כל שתצטרכו הוא לקחת אלמנט (מתוך ספריית האלמנטים של וויקס, כמו למשל אלמנט תמונה או טקסט) ולהניח אותו במיקום שתרצו. ניתן גם להיעזר במאות התבניות המוכנות שוויקס מציעה.


כמה עולה לבנות אתר בוויקס ב-2023?

עלות אתר בוויקס תלויה בצרכים והדרישות שלכם מהאתר. עם זאת, בדרך כלל, כל עוד לא מדובר בחנות אינטרנטית, התוכנית הבסיסית של ה- Core היא לגמרי מספיקה (זה התוכנית שאנו מנויים לה בעצמנו עם אתר דיגיטל יזמות). אם האתר שלכם הולך לכלול פחות מ- 10 עמודים - אפשר לקחת את חבילת ה- Light (45₪ לחודש).


קשור: איך לקדם אתר Wix ולהביא אותם לעמוד הראשון בגוגל


המחיר של אתר בוויקס

  • אחסון + התוכנה לבניית האתר - כאמור תכנית ה- Core עולה 1068 ש"ח בשנה (89₪ כפול 12 חודשים). התשלום נגבה פעם בשנה.

  • הדומיין - וויקס מציעה לשנה הראשונה דומיין בחינם. לאחר שנה, העלות השנתית לדומיין היא כ- 100₪ בשנה (29 דולר). שימו לב, שלא חובה לקחת דומיין מוויקס, וניתן לרכוש מכל רשם דומיינים אחר ואז לחבר לאתר (דרך אתר Mynames למשל, מחיר דומיין הוא 55₪ בלבד).

סה"כ מחיר של כ- 1,123 ש"ח בשנה

היתרונות של אתר וויקס

  1. קל לבנייה ותפעול - אין צורך לדעת תיכנות וקוד

  2. שירות לקוחות זמין ונעים (עברית+אנגלית)

  3. מקום אחד לאחסון + דומיין + בילדר אתר

  4. מערכת ניהול נוחה במיוחד בה תוכלו לנהל את הלידים, הבלוג, ניוזלטר, חיבור לרשתות חברתיות ועוד.

  5. פשטות בחיבור האתר לשירותי גוגל


החסרונות של לבנות אתר וויקס

  1. לפעמים יש גליצ'ים בעיצוב.

  2. פחות אפשרויות מתקדמות בהשוואה לוורדפרס - כמו היררכיית דפים, הגדרות פופאפ (חלון קופץ) מתקדמות, פירורי לחם, הטמעת טופס בתור מאמר בבלוג, סכמות ועוד. רלוונטי בעיקר לאתרים מורכבים ומתקדמים.

  3. הגבלה על כמות טפסי צור קשר באתר. בתכנית ה- Unlimited ישנה מקסימום 5 טפסי צור קשר. כלומר, אם תרצו יותר מזה, תצטרכו לשדרג בתשלום.




מחיר בניית אתר בוורדפרס

וורדפרס היא מערכת ניהול האתרים הכי פופולרית בעולם והיא שולטת על כ- 41% מהשוק (מקור: Built With). וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן (CMS- Content Management System) המבוססת על קוד פתוח, עם המון המון אפשרויות לעיצוב, קידום, בנייה וכו'. אין פה שירות לקוחות, מאחר והתוכנה היא חינמית לחלוטין, ומבוססת על הקהילה. כלומר, כדי להרים אתר בסיסי, תצטרכו לשלם רק על אחסון + דומיין. כדי ליהנות מאפשרויות עיצוב ועריכה מתקדמות יותר ישנם פלאגינים רבים, שחלקם בחינם וחלקם בעלות שנתית מסוימת.


כמה עולה לבנות אתר בוורדפרס?

מחיר בניית אתר בוורדפרס לבד תלוי בצרכים, הדרישות שלכם מהאתר וההבנה שלכם עם הפלטפורמה. חשוב להבין שבניגוד לוויקס, לבנות אתר וורדפרס לבד, זו מלאכה קצת יותר מורכבת. מאחר ובוורדפרס יש מיליון אפשרויות - פלאגינים, תבניות, בילדרים, עדכוני תחזוקה ועוד- רבים הולכים לאיבוד.

כמו כן, לא כל אחד יכול להבין את המורכבות שלה, כיצד לבחור פלאגינים ותבנית מתאימה, כיצד להתמודד עם אבטחת האתר ועוד. לכן, מחיר האתר מאוד תלוי בזמן וההבנה שלכם את הפלטפורמה.

לדוגמא: בשונה מוויקס, אין לכם שירות לקוחות ולא תוכלו לפתוח פניית לתמיכה טכנית לוורדפרס או משהו כזה. כמו כן, צריך לדעת כיצד לגבות ולאבטח את האתר (משהו שהוא מובנה בוויקס למשל). לכל הדברים הללו יש תשובות, סרטוני יוטיוב, ומדריכים מלאים בגוגל - אך שוב, אלו שואבים המון זמן.


המחיר של בניית אתר בוורדפרס

אחסון - ישנו מגוון רחב של חברות אחסון (אלפים) לאתרי וורדפרס. אם האתר חשוב לכם, כדאי לבחור חברה שיש לה הרבה המלצות וביקורות חיוביות, גם אם היא יקרה יותר ממתחרות אחרות.

נמליץ על 2 חברות לפי גודל האתר שלכם -

  • קלאוד וויז (CloudWays) - לטעמנו, האפשרות הכי מיטבית כיום להקמת אתר - מספקים שרתים מעולים, שירות לקוחות מהיר ואיכותי וביצועי האתר נהדרים. אתר יעלה לכם 12$ בחודש (כ-41₪ בחודש). ניתן לבטל בכל עת או לשדרג לתכניות מורכבות יותר. למעבר ל- CloudWays לחצו כאן לחצו כאן - https://www.cloudways.com/en/?id=1048566

  • יופרס - בין החברות הכי מומלצות בישראל לאחסון אתרים. ישנם מגוון חבילות וניתן לשדרג או לשנמך חבילה בכל עת. שירות הלקוחות והתמיכה כאן בעברית, כך שזה יתרון נהדר (שימו לב שמדובר בשירות ותמיכה לבעיות שרת והתקנות - לא בעיצוב ובניית האתר). חבילת אחסון לאתר אחד תעלה 165$ (526₪) לשנה. למעבר ל-Upress לחצו כאן.




היתרונות של אתר בוורדפרס

  1. ארץ האפשרויות - לוורדפרס יש את כל האפשרויות, הכלים וההתממשקויות שאפשר להציע. רק צריך לדעת איך לתפעל אותם.

  2. פופולריות ואמינות - רוב האתרים בעולם משתמשים בוורדפרס, מה שמעניק לה אמינות לאורך זמן.

  3. התממשקויות - רוב מערכות צד שלישית מתממשקות עם וורדפרס.


החסרונות של אתר וורדפרס

  1. קשה להבין בהתחלה איך הכל עובד.

  2. מאחר ויש המון אפשרויות, קל להתבלבל.

  3. אין אמא ואבא - אם לא תעסיקו מתכנת, או איש דיגיטל בריטיינר חודשי, אין לכם שירות לקוחות לפנות אליו בשאלות ותמיכה בנוגע לתפעול האתר.

  4. צריך לדעת כיצד לבנות את התשתית של האתר - גיבויים, אבטחה וכו' (דברים שהם מובנים בחבילת וויקס למשל).



מחירון בניית אתרים ל- 2023

כדי לקבל מושג בערך, כמה עולה לבנות אתר אינטרנט שמזמינים מסוכנות דיגיטל או פרילנסר, הכנו מחירון לבניית אתרים שמסודר לפי הסוגים השונים.

שימו לב: אתם יכולים למצוא מחירים גם יותר נמוכים ממה שמצויין כאן, אך כדאי לזכור שמה שזול, בסוף יכול לעלות לכם ביוקר. אם זה באיכות עבודה נמוכה, בזבוז זמן, ואתרים או דפי נחיתה שלא ממירים ולא עובדים טוב. כל אחד יכול לבנות לכם אתר היום, אם אתם רוצים שהאתר יחזיק ויתקדם לאחר סיום הבנייה, כדאי למצוא איש מקצועי שגובה מחיר ראוי בגין עבודה זו.

להלן מחירי בניית אתר:

  • בניית אתר תדמיתי לעסק (עד 5 עמודים לאתר): טווח המחיר המומלץ הוא 2,500-5,800 ש"ח (מבוסס תבנית קיימת).

  • אתר תדמית לעסק גדול יותר (6+ עמודים): 5,000-10,000 ש"ח (מבוסס תבנית קיימת).

  • בניית חנות אונליין: החל מ-7,500 ש"ח (כולל הזנה של עד 10 מוצרים, מעבר לכך בתוספת תשלום).

  • בניית ופיתוח אתר בהתאמה אישית: החל מ-11,000 ש"ח (אתר שנבנה מאפס, בעיצוב מותאם אישית ע"י מעצב גרפי)

  • בניית אתר באפיון ועיצוב אישי ועוד פיתוחים (כגון שפות, מחשבונים, טפסים מיוחדים ומורכבים), התממשקויות API: בין 15,000-50,000 במקרים מיוחדים יותר מזה.

  • אתר המותאם לשפות נוספות - החל מ-10,000 ש"ח.

  • בניית אתר קטלוגי: (הצגת מוצרים ללא רכישה אונליין) החל מ-4,500 ש"ח.

  • אתרי אינדקס: נע בין 3,500 (מבוסס תבנית קיימת) ועד 100,000₪+ (בנייה מאפס ומותאמת אישית).

  • אתר פורטפוליו: (עם תמונות באפיון אישי) החל 3,000₪- 5,500₪

  • אתר להשוואות מחירים: 15,000₪- 150,000₪

  • אתר דרופשיפינג: 5,000₪-35,000 (תלוי במורכבות ובדרישת הלקוח לאוטומציית מעקב מחירים והזמנות מאתר הספק)

  • מחיר בניית דף נחיתה: מתחיל מ- 1,200₪ לדף פשוט עם טופס רגיל ויכול להגיע גם ל- 5,000₪, תלוי במורכבות, הטמעת סליקה אונליין ועוד.




מה לשאול בונה אתרים לפני שמזמינים ממנו אתר?

תראו, בנייה של אתר אינטרנט ע"י חברה או איש מקצוע מסויים, אינה עניין פשוט. צריך ממש לזהות מה בעל העסק צריך ולאפיין את הדרישות שלו בצורה מדוייקת. לא תמיד אפשר לדעת בדיוק, מה בעל העסק צריך מהאתר מאחר ולפעמים גם בעל העסק עצמו לא מודע לזה. לעיתים, רק לאחר סיום האתר, מתגלה לכם שפתאום אתם צריכים עוד פיצ'ר כזה ועוד התממשקות למערכת ולא ידעתם שהמחיר לא כולל X וכו' וכו'.

לשם כך, חיברנו מס' 10 שאלות שכל אחד שרוצה להזמין אתר מחברה לבניית אתרים, צריך לשאול:

  1. האם הצעת המחיר כוללת כתיבת תוכן? שימו לב שלרוב, כאשר מזמינים אתר, החברה לא מספקת לכם תוכן.

  2. האם הצעת המחיר כוללת דומיין ואחסון?

  3. האם הצעת המחיר היא לתבנית שמשמשת הרבה אתרים אחרים?

  4. על איזה פלטפורמה נבנה האתר? וויקס? וורדפרס? ג'ומלה? דרופל וכו'? לאחר מכן בצעו בדיקה בגוגל לבדיקת המלצות על הפלטפורמה הזו. (מניסיוננו וויקס, וורדפרס ושופיפיי הן מערכות מצויינות - את היתר איננו מכירים)

  5. האם הצעת המחיר כוללת חיבור כלי גוגל? לכל אתר רצוי לחבר את הכלים הבסיסיים של גוגל שהם: Google Analytics; Google SearchConsole; Google TagManager.

  6. האם הצעת המחיר כוללת התאמה למובייל? נכון שזה דבר כל כך ברור, אבל כדאי לוודא את זה, כדי שלא תופתעו אחר כך.

  7. תוך כמה זמן האתר יהיה מוכן? חשוב לוודא עם בעל המקצוע את זמני אספקת האתר מרגע אישור הצעת המחיר וביצוע התשלום על ידכם.

  8. האם המחיר כולל הזנת תכנים והזנת מוצרים?

  9. האם המחיר כולל התקנת פלאגינים לאבטחת האתר וגיבוים?

  10. האם המחיר כולל הדרכה לאחר סיום הבנייה? זכרו שבסיום בניית האתר, והגשתו אליכם, מסתיימת עבודתו של איש המקצוע ועליכם להתמודד כעת עם ניהול האתר, עדכונו והטיפול בו. וודאו עם נותן השירות שהוא מספק לכם מס' שעות הדרכה מסויימות לאחר סיום בניית האתר.


כמה עולה לבנות אתר - שאלה שמורכבת מהרבה גורמים

כפי שציינו עלות בנייה של אתר משתנה ותלויה בהרבה פרמטרים שבעיקר תלויים בדרישות שלכם, התקציב, הצרכים, היכולות האישיות וכו'. במאמר כיסינו את מירב הדברים שצריך לדעת כאשר מתכננים לבנות אתר (לבד או באמצעות חברה) וזה יסייע לכם לגבש החלטה כיצד לפעול.

עם זאת, זכרו שעלות הבנייה היא הצעד הראשון. מישהו (אתם או סוכנות דיגיטל) צריכים להמשיך לתפעל ולתחזק את האתר - ולכן מומלץ לוודא שהאתר שאתם בונים הוא נוח ויש לכם את היכולת להמשיך לעבוד עליו לאחר סיום הבנייה.

הסתבכתם? רוצים להתייעץ? גילוי נאות: אנחנו גם מציעים שירותי בניית אתרים, הן בוויקס והן בוורדפרס ומאוד אוהבים את זה. אפשר ליצור איתנו קשר ע"י השארת פרטים בעמוד צור קשר למעלה. :)

2,061 צפיות0 תגובות

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page