הפרסום באינסטגרם עובד. מעצמת הרשת החברתית צומחת בקצב מסחררת עם מעל מיליארד משתמשים רשומים. איך עובד הקידום באינסטגרם? האם כדאי לפרסם מודעות באינסטגרם ואיך עושים את זה? כל הפרטים במדריך הבא.
אינסטגרם היא הרשת החברתית השנייה בגודלה בעולם עם מעל 800 מיליון משתמשים רשומים. מסיבה שעדיין לא ברורה במדוייק, מרבית המשתמשים מרגישים יותר אינטימיים שם ופתוחים יותר לשתף תמונות ורגשות שונים.
4 עובדות מעניינות שאתם צריכים לדעת על אינסטגרם:
מעל 1,000,000,000 בני אדם משתמשים באינסטגרם מדי חודש וכ-71% מהם מתחת לגיל 35.
מעל 33% ממשתמשי אינסטגרם ביצעו רכישה בעקבות השימוש באפליקציה.
כ- 38% מהמשתמשים נכנסים לאינסטגרם כמה פעמים ביום.
מעל 4.2 מיליארד לייקים 🤙 מתבצעים לפוסטים באינסטגרם מדי יום.
באופן מפתיע הרבה מותגים וחברות גדולות עדיין לא נמצאים באינסטגרם וזוהי בדיוק סיבה טובה למה אתם צריכים להתחיל ליהנות מן הרשת הזו בהקדם.
אם אתם עסק או אתר קטן, בטח נתקלתם בזה כבר שפרסמתם פוסט בפייסבוק, תמונה או סרטון וקיבלתם שקט על פני תהום, לא תגובה, לא שיתוף ואפילו לא לייק. אז זהו, שבאינסטגרם זה ממש לא ככה. לא משנה כמה אתם קטנים, עם ההאשטגים הנכונים, כמעט תמיד תקבלו לייק או תגובה פה ושם מאחד מ-500 מיליון המשתמשים הפעילים באופן יומיומי באינסטגרם. זה למה, מדובר בערוץ שיווקי אטרקטיבי במיוחד.
המדריך איך לפרסם באינסטגרם מתחיל עכשיו
בעיית הלינקים של אינסטגרם
תקופה ארוכה מאוד הבעיה העיקרית של שיווק באינסטגרם הייתה להביא את העוקבים משם אל האתר שלנו. מכיוון שאי אפשר לשים קישורים שאפשר ללחוץ עליהם בתמונות הרגילות שאנחנו מפרסמים, עסקים ומותגים צריכים להכווין את העוקבים ללינק בביו (Bio) במקום – ולעדכן באופן קבוע את הלינק עם כל מוצר חדש\קטגוריה שהם מפרסמים.
אז נכון, זה לא אידיאלי, אבל אינסטגרם עדיין הפכה למקור תנועה משמעותי למכירות עבור עסקים רבים.
כמו הרבה דברים בחיים ובעיקר בעולם הפרסום התחתרותי, מה שעולה כסף שווה קצת יותר. לפוסטים שנקדם בכסף, ניתן להכניס לינקים לאתר בפוסט עצמו. הנה דוגמא לכפתור ה"קנה עכשיו" הלוקח את הקוראים ישירות לעמוד המוצר של המפרסם.
קניות באינסטגרם
עניין הקניות באינטרנט לא פסח על הדירקטוריון של איסנטגרם. בשיתוף פעולה עם פלטפורמות בניית החנויות אונליין, אינסטגרם חברה לשופיפיי וכעת ניתן גם לתייג מוצרים שונים בתוך הפוסט שלנו עם לשונית לרכישה ממש מתוך הממשק של אינסטגרם (מבלי לעבור לאתר). קניות באינסטגרם מספקות חוויית קניה חלקה וקלה לכל מי שמגלה את המוצר שלכם בפיד שלו. עם תיוג מוצרים, למותגים מקוונים (ecommerce) יש סיבה טובה מתמיד להתחיל לשווק באינסטגרם שהרי הלקוח יכול לרכוש ברגע (אינסטנט).
מבוא: איך לשווק באינסטגרם
בעבר, אם רציתם לשווק באינסטגרם ולהגיע לנתח רחב של קהל רלוונטי, הייתם חייבים להשתמש בפוסט נותן חסות. דרך זו דרשה משא ומתן פרטי עם משתמשי אינסטגרם משפיעים בבקשה לקדם את המוצר שלכם בפוסטים שלהם. נכון, זו יכולה להיות דרך טובה לקדם תנועה ולקוחות דרך פרסום באינסטגרם, אבל יש לכך מס' מגבלות:
זה לרוב יקר
זה מחייב התעסקות גבוהה.
שום דין וחשבון או מפלט אם נותן החסות לא ממלא את חלקו.
מיקוד בקהלים מוגבלים.
זה לא שאנחנו מספידים אותם, לפוסטים בחסות עדיין יש מקום בפרסום באינסטגרם. להשיג מישהו אחר שיקדם את המוצר שלך נותן יתרונות מוצקים. זה מעניק סוג של הוכחה חברתית (Social Proof), מוסיף אלמנט של "מגניב" לעסק ויש יותר סיכוי שאנשים יקנו משהו אם מישהו שהם בוטחים בו יקנה זאת קודם. מה גם שלמרות שאין לכם שום שליטה על הקהל של המשתמש המשפיע, לפחות אתם לא צריכים לבצע תכנונים והחלטות על במי להתמקד.
פוסטים בחסות הם עדיין דרך מצוינת לפנות למשתמשים משפיעים, במיוחד אם אתם מוכרים מוצר. אבל זו לא הדרך היחידה להשפיע על המשתמשים. באוקטובר 2017, אינסטגרם השיקה שותפות בתשלום במטרה להגדיל את השקיפות בשביל המשתמשים ולספק למשתמשים המשפיעים ולמותגים אפשרויות פרסום נוספות באינסטגרם. הפיצ'ר הזה, שניתן לחשבונות עם הרבה עוקבים ופעילות, מציע יותר תובנות ודיווח מאשר פוסטים בחסות רגילים.
איך פרסום באינסטגרם עובד
מאז סוף 2015 כל אחד יכול ללמוד ליצור פרסומות באינסטגרם דרך פלטפורמת הפרסום של פייסבוק. כעת, יש לכם שליטה מלאה על הפרסומות שלכם, איך הן יופיעו ומי יראה אותן. ובניגוד לפוסטים בחסות ושותפות בתשלום, הפרסומות מוצגות ישירות מהחשבון שלכם. היתרונות לשיטת הפרסום הזו הם:
מחירים שניתנים לשינוי.
שירות עצמי ומיידי.
דיווח מעמיק כך שאתם תמיד בשליטה.
מיקוד טוב יותר לקהל הרלוונטי עבורכם.
כמו כן, עם העזיבה של אינסטגרם מפיד קרונולוגי לפיד מתואם, אתם אף פעם לא יודעים כמה מהעוקבים יראו את הפוסטים שלכם.
סוגי פרסומות באינסטגרם
נכון להיום, אפשר להריץ 5 סוגים שונים של פרסומות באינסטגרם:
1. פרסומת תמונה
פרסומת תמונה היא תמונה פשוטה בפורמט לרוחב או ריבוע. אלה הפרסומות הפשוטות ביותר מבחינת משאבים כי כל מה שאתם צריכים זו תמונה אחת. הנה דוגמא לפרסומת תמונה מאת המותג Yango הלוקחת את המשתמש ישירות למסך התקנת האפליקציה.
2. פרסומת וידאו
בעבר הייתה לאינסטגרם מגבלה של 15 שניות לסרטונים, אבל היא הוסרה. עכשיו סרטונים יכולים להגיע לאורך של 60 שניות ולהיות בפורמט רוחב או ריבוע. סרטונים קצרים ומהירים שמעבירים מסר וקוראים לביצוע פעולה הם מאוד פופלריים ושימושים שכן הם משיגים בדרך כלל את המטרה.
3. פרסומת מרובת תמונות
פרסומת מרובת תמונות באינסטגרם, או "פרסומת קרוסלה", יכולה להכיל בין 2-10 תמונות ו\או סרטונים שמשתמשים יכולים לעבור ביניהן. הנה אתר Wish שמפרסם את המוצרים שלו בפוסט ממומן בקרוסלת תמונות.
4. פרסומת מצגת
פרסומת מצגת דומה לפרסומת וידאו מכיוון שהן מופיעות ככאלה בפיד של משתמשים. הפרסומות האלה מורכבות ממספר תמונות שרצות כסרטון וניתן להוסיף להן טקסט ושמע. הכל מתבצע במערכת ניהול הפרסומות של פייסבוק, כך שאין צורך להוריד תוכנת צד שלישי ולהסתבך יותר מידי.
5. פרסומת סיפור
פרסומת בסטורי של האינסטגרם היא הסוג החדש של פרסומת הזמינה לעסקים בפלטפורמה והפכה ליותר ויותר נפוצה. הסיפורים באינסטגרם דומים לאלה בסנאפצ'ט בכך שהם מאפשרים למשתמשים ומותגים לחלוק תמונות וסרטונים זמניים למשך 24 שעות. כעת, מותגים גם יכולים לפרסם מוצרים דרך הסיפורים באינסטגרם עם תוכן של תמונות או סרטונים שיצוץ בקרב הקהל הרלוונטי שלהם.
כמפרסמים באינטסגרם (בדומה לפייסבוק) תצטרכו לבחור מס' מטרות לקמפיין הזה. אלה מטרות פוטנציאליות לקמפיין הפרסומי שלכם באינסטגרם שאתם בוחרים מתוך רשימה סגורה של אפשרויות. אל תזניחו את הבחירה הזו, היא תשפיע על איך הפרסומות שלכם באינסטגרם מותאמות וכמה תשלמו עליהן. לדוגמא, אם המטרה שלכם היא לגרום לאנשים לצפות בסרטון שלכם (כדי לעורר מודעות למותג או המוצר למשל), כנראה שלא ישנה לכם כמה משתמשים ילחצו על הלינק.
מטרות קמפיין באינטסגרם
לאחר שסקרנו את סוגי הפרסומות נבחן מהן מטרות הקמפיין לפרסום באינטסגרם?
כדי לבחור את המודעה המיטבית, עלינו להגדיר תחילה מה המטרה שלנו בפרסומת.
1. מודעות למותג - Brand awareness
מטרה זו מיועדת לקידום המודעות לעסק, מוצר, אפליקציה או שירות באמצעות פרסום באינסטגרם. זוהי פרסומת כדי להראות לקהל שאתם קיימים ולהכניס את השם שלכם למודעות שלו. מודעות למותג תומכת בפרסומות תמונה, וידאו, "קרוסלה", מצגות וסיפורים.
2. חשיפה - Reach
עם מטרת החשיפה, גם אפשר לקדם את המודעות של העסק, המוצר, אפליקציה או השירות. המטרה שנקראה לפני כן "מודעות מקומית" ו"חשיפה ותדירות" (Local Awareness and Reach & Frequency) נופלות עכשיו תחת הקטגוריה הזאת. המטרה הזו תומכת בכל סוגי הפרסומות. היא שונה ממודעות למותג בכך שהיא מאפשרת לכם להגיע לקהל גדול יותר, בזמן שמודעות למותג מתמקדת יותר במשתמשים שיוכלו להיזכר בפרסומת או המותג שלכם.
3. תנועה - Traffic
ניתן להשתמש במטרה הזו כדי לדחוף יותר מבקרים לאתר שלכם. אם יש לכם אפליקצייה, זו גם דרך יעילה לקדם את השימוש בה. בעבר נקראה מטרה זו "לחיצות לאתר" (Website Clicks) שנופלת כעת תחת הקטגוריה הזו. ניתן גם להשתמש במטרה זו כדי לייצר הצעות לקהל שלכם. מטרת התנועה תומכת בכל סוגי הפרסומות. תוכלו לנווט משתמשים לאתר שלכם, לחנות האונליין, לערוץ יוטיוב או פייסבוק וכו'.
4. התקנות אפליקציה - App installs
אם אתם רוצים שיתקינו את האפליקציה שלכם בסמארטפון, חובה לפרסם באמצעות מטרה זו. פרסומת זו תוביל את המשתמש היישר לדף התקנת האפליקציה במכשיר והכל מבלי לצאת אפילו מאינסטגרם. אפשר להשתמש בכל סוג פרסומת במטרה הזו.
5. מעורבות - Engagement
מעורבות היא עוד מטרה שאפשר להשתמש בה כדי לקדם הצעות. השתמשו בפרסומת זו כדי לעודד אינטראקציה עם המשתמשים, כלומר שיגיבו לכם בפוסט. למה חשוב לעורר אינטרקאציה? זה מבסס אמון עם המשתמשים והדרך למכור להם נוחה ונעימה יותר. זו גם דרך יעילה לקדם את חשבון האינסטגרם והפוסטים שלכם. פרסומות תמונה, וידאו ומצגות הן האפשרויות שלכם תחת המטרה הזו.
6. צפיות - Video views
אם אתם מריצים פרסומת וידאו, "קרוסלה", מצגת או סיפור, אתם יכולים להשתמש במטרה הזו כדי לקדם את הסרטון שלכם. זו גם דרך יעילה לקדם מודעות למותג או המוצר שלכם.
7. איסוף לידים - Lead generation
פרסומות אינסטגרם עם המטרה הזו הן מעולות בשביל איסוף פרטי התקשרות ממשתמשים, כמו כתובות האימייל שלהם או פלאפון, כך שתוכלו לשווק להם בעתיד או למכור להם מוצר\שירות מסוים. בלחיצת המשתמש על המודעה, ייפתח לו טופס להשארת פרטים עבורכם במידה והמודעה שכנעה אותו. המטרה הזו תומכת בכל סוגי הפרסומות.
8. המרות - Conversions
מטרה זו מצויינת לעסקים מקוונים שרוצים לקדם את מכירותיהם. אם אתם רוצים לשווק בשנית (Remarketing) לאנשים שלמשל הפקירו את עגלת הקניות בחנות שלכם או סתם גלשו באתרכם, אופציה זו היא מושלמת. האופציה כמובן זמינה לאחר שתשתלו את הפיקסל של פייסבוק באתר.
מיקוד וטרגוט - בחירת הקהל הרלוונטי לפרסומות באיסנטגרם
אז בדומה לפרסום בפייסבוק, גם באינטסגרם אופציות הטרגוט הקהל זהות לאלו בפייסבוק. תוכלו לשווק לקהלים לפי תחומי עניין, מיקום גאוגרפי, מגדר, התנהגות וכו'. ניתן גם לקחת קהל מסויים ששמרתם בפייסבוק מפרסומת קודמת שעשיתם או כאלו שקיימו איתכם אינטראצקיה בעבר כמו ביקור באתר, לייקים, תגובות בעמוד הפייסבוק וכו'.
פרסום באינסטגרם הוא מאסט כמעט בכל סוגי העסקים ולכן חשוב להכניס אותו לתכנית העסקית שלנו כחלק ממערך השיווק באינטרנט.
לאחר שהבנו כיצד הפרסום באינסטגרם עובד, בחלק הבא של המדריך ניכנס לעומק הפרסום ונראה איך מעלים מודעה באינסטגרם מא' עד ת'.
Comments