top of page

הקימו אתר והרוויחו כסף מתנועת הגולשים בו.

עבודה בכתיבת תוכן כדרך לעשות כסף מהבית

דרכים >> כתיבת תוכן >> כותב\ת תוכן

מה הרעיון בכתיבת תוכן?

"התוכן הוא המלך", כמה פעמים שמעתם את המשפט הזה? אם אתם מתעסקים באתרים ואינטרנט אז כנראה שמיליון פעם. אם אתם עדיין לא שם, אבל מאוד רוצים להיכנס לתחום, אז שננו טוב טוב את המוטו הזה, כי בעידן של גוגל אין ספק שתוכן מעולה הוא הדרך הכי יעילה לקידום אורגני, לאורך זמן, היישר לעמודים הראשונים בגוגל. לכן, כתיבת תוכן לאתרים ברמה גבוהה שמספקת ערך מוסף לגולשים, הוא מצרך חם במיוחד והביקוש של חברות, אתרים ועסקים לכותבי תוכן איכותיים לא מפסיק לצמוח.  

איזה סוגי עבודות כתיבה דרושים?

התכנים והטקסטים הדרושים לבעלי אתרים הם מגוונים ושונים מכל הבחינות. יש המון סוגי כתיבה שנדרשים בשוק כגון:

  1. כתיבה לפייסבוק- כתיבת פוסטים מושכים לדפים עסקיים, סטטוסים, מודעות ממומנות, מענה להודעות חברים וכו'.

  2. כתיבת SEO לאתר – כתיבת המכוונת לקידום האתר במנועי החיפוש. ישנם מגוון כללים וחוקים איך לכתוב תוכן בצורה שתסייע לקידום האתר, והדרישה לכותבים מקצועיים בתחום זה היא עצומה.

  3. כתיבה לבלוגים – כתיבת תוכן לבלוג האתר לצורך מתן ערך מוסף לגולשים וקידומו בגוגל.

  4. כתיבת ניולזטר- יצירת וכתיבת ניולזטר שוטף שנשלח ללקוחות המנויים לאתר.

  5. כתיבת ביקורות וסיקורים – כתיבת סיקורים למוצרים או שירותים שונים על מנת למשוך לקוחות פוטנציאלים.

  6. כתיבה שיווקית לאתרים - כתיבת תוכן שיווקי המניע לפעולה באתרים.

  7. כתיבת סטורי טלינג - כתיבה של טקסטים לאתרי אינטרנט עם שירותים מיוחדים, כגון ייעוץ אישי, סטארטאפים, הייטק וכו'. 

ישנה גם דרישה גוברת לכתיבת תיאור למוצרים בחנויות אונליין, כתיבה ביוגראפית, כתיבה שיווקית, כתיבת ערכים לוויקיפדיה, כתיבת מצגות, כתיבה ללינקאדין וכו' כו'.

למי זה מתאים להיות כותב תוכן?

האמת, שלכל אחד. מספיק לדעת לכתוב כדי להתחיל לעבוד בזה. אין רמות, וככל שכותבים יותר משתפרים ומתמקצעים עם הזמן. מובן, שלאלה עם יצר כתיבה מולד יותר, יהיה קל יותר לכתוב, אך אנו מאמינים שמדובר בכשרון שכל אחד יכול לפתח ולטפח. מה גם שיש כל כך הרבה סוגי כתיבה נדרשים.

כמו תמיד, הכל תלוי בהשקעה שלכם, ככל שתתנו מעצמכם יותר, כך תרוויחו יותר.

איך מתחילים?

רצוי להתחיל לעבוד בכתיבת תוכן, כאשר יש לכם עבר מסוים בתחום או איזשהו תיק עבודות. הרי הסיכוי שמישהו ירצה להעסיק אדם ללא ניסיון, הוא בדרך כלל נמוך יותר. אם אתם ממש חדשים, היינו ממליצים עם פתיחת דף פייסבוק בנושא מסוים ולהתחיל לשווק את הכתיבה שלכם. לחילופין אפשר גם לפתוח בלוג ולהתחיל לפרסם מאמרים. חשוב שיהיה לכם "משהו ביד" שתוכלו להציג למעסיק פוטנציאלי. שימו לב, לא מומלץ להעתיק תוכן מאחרים כדי שיהיה לכם מה להציג - אל תתחילו את הדרך ברגל שמאל.

איך אני מוצא עסקים שמחפשים כותב תוכן?

ובכן, חיפוש פשוט בגוגל ימצא לכם אין ספור משרות בתחום כתיבת התוכן כאשר רובן הינן בעבודה מהבית. גם באתרי חיפוש העבודה הגדולים כמו אולג'ובס וג'ובמאסטר קיימים מגוון משרות של כותבי תוכן מהבית. גם בפייסבוק תוכל למצוא מגוון קבוצות לאיתור כותבי תוכן ופרסום דרישות, הקבוצה האהובה עלינו היא עולם אנשי התוכן.

דרושים כותבי תוכן
הצעת עבודה בכתיבת תוכן

כמה כסף אפשר להרוויח מזה?

כמו כל משרה, השכר משתנה ממקום למקום ותלוי כמובן גם בכישורי הכתיבה שלכם. כפרילנסרים ניתן גם להציע את שירות הכתיבה שלכם בעבור כל תשלום שתרצו, הכל תלוי בהיצע והביקוש (ביקוש לתוכן יש, אך גם היצע רב של כותבים). באופן כללי השכר הממוצע הראוי לכותב תוכן, הינו 30 אג' למילה אחת. כלומר, על מאמר של 600 מילים למשל (עמוד וחצי בוורד), נרוויח 120 שקל.

איך מקבלים את הכסף?

היופי בסוג העבודה הזו היא שאתם יכולים לבחור את אמצעי התשלום הרצוי מבחינתכם. כמובן, שאם אתם רוצים כמה שיותר לקוחות, רצוי שתציעו מגוון אפשרויות תשלום כגון- תשלום באשראי, פייפאל, מזומן, העברה בנקאית וכו'. אם מצאתם עבודה כשכירים, מובן כי התשלום יהיה בדמות תלוש המשכורת שלכם.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

bottom of page