ניוזלטר הוא אחד מאמצעי השיווק היעילים והאפקטיביים ביותר לביסוס הקשר עם הלקוחות הקיימים והקהל הפוטנציאלי שלכם בדרך למכירה. אז איך בונים ניוזלטר? באיזה מערכת דיוור מייל כדאי להשתמש? ואיך מגדילים את רשימת התפוצה שלנו למקסימום האפשרי? הנה המדריך המלא לבניית ניוזלטר.
אחד המרכיבים הבסיסיים והמצמיחים של אסטרטגיית שיווק דיגיטלי הוא יצירת רשימת תפוצה ובניית מערכת ניוזלטרים. אבל לפני שנבין למה, בואו קודם כל נבין מה זה בכלל רשימת תפוצה ומה זה ניוזלטר?
מה זה רשימת תפוצה?
רשימת תפוצה זוהי רשימה של כתובות מייל השייכים לאנשים שנרשמו כמנויים לעסק, לדף או לאתר שלכם. משמע, מדובר בלקוחות קיימים או לקוחות פוטנציאליים שנרשמו מיוזמתם ומעוניינים לקבל ממכם תוכן ועדכונים שקשורים לתחום הפעילות שלכם.
מה זה ניוזלטר?
הניוזלטר, זהו מייל תבניתי שמגיע לרשימת התפוצה שלכם באופן קבוע, והוא כולל תוכן שרלוונטי לעיסוק שלכם, תוכן שמעניין את הלקוחות – זהו אחד הכלים הטובים ביותר להעברת מסרים, עדכונים, חדשות ותכנים עדכניים שבסבירות גבוהה - המשתמש ייחשף אליהם.
למה בכלל צריך ניוזלטר לעסק או האתר?
בין אם המטרה שלכם היא להגדיל מכירות ובין אם להגדיל טראפיק לאתר, בניית רשימת תפוצה ושליחת ניוזלטרים מעת לעת, הם חלק משמעותי באסטרטגיית השיווק שלכם. מטרת הניוזלטר, היא לשמור על קשר עם הלקוחות, לבסס את השם שלכם כמותג בתחום ולהשאיר אתכם במודעות אצלם.
1. משתמשים לפעמים שוכחים שהרשתות החברתיות אינן בשליטתנו. פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר – כולן יכולות לשנות את האלגוריתמים שלהם בכל עת. לעתים זה מתבטא בהעלאת מחירי הפרסום ולעיתים זה מתבטא ברמת החשיפה היומיומית. אם יום יבוא ואינסטגרם ופייסבוק יורידו את חשיפת העמודים האורגנית ל-0 (דבר שנראה קרוב מתמיד, שכן החשיפה האורגנית לא מפסיקה לרדת), מרבית העוקבים שלכם שם ייעלמו כלא היו. לעומת זאת, רשימת התפוצה שאספתם במייל תישאר תמיד, כך שתוכלו להישאר בקשר עם העוקבים הנאמנים שלכם בכל עת.
2. לקוחות שנרשמו לרשימת תפוצה ומעוניינים לקבל ממכם עדכונים, הם הרבה יותר רציניים ומוכנים לפעולה מכאלה שנתקלים בפוסטים שלכם מדי פעם. הם לא לחצו 'לייק' ברפרוף מהיר כשהם חיכו לאוטובוס, אלא הם הכניסו את כתובת המייל שלהם כדי לא לפספס את מה שיש לכם להציע. נכון, אולי חלקם יבטלו מנוי עם הזמן או אולי נרשמו כי זה זיכה אותם בהטבה חד-פעמית, אבל בסופו של דבר, רשימת התפוצה תחדד עבורכם מיהו קהל היעד שלכם והיכן צריך להתמקד. הדואר האלקטרוני הוא המגרש הפרטי שלנו ואנחנו מוכנים לקבל לשם רק מידע רלוונטי. אנשים הכניסו מיוזמתם את העסק שלכם למגרש הפרטי שלהם? – זאת אומרת שהם מתעניינים ויש לכם משהו שהם צריכים.
3. בהמשך לסעיף הקודם, הרשתות החברתיות הן לא פלטפורמה מספיקה כדי לקדם את עצמכם. הן בהחלט פלטפורמה מעולה, וחשוב שתהיו נוכחים גם שם, אך חשוב לזכור – אנשים גולשים ברשתות החברתיות ברגעי הפנאי שלהם – כשהם ברכבת, בהפסקת סיגריה, לא עלינו באמצע שיחה עם חבר – ולכן, הסיכוי שייחשפו לפוסט שלכם בין כל מיליוני הפוסטים הוא נמוך בהרבה מהסיכוי שייחשפו למייל. למייל יש תדמית הרבה יותר חשובה בעינינו – הוא לגמרי הפלטפורמה בה אנחנו משתמשים לדברים ה"רציניים" ולכן רוב הסיכויים שניחשף למיילים גבוה יותר מזה שניחשף לפוסטים בפייסבוק.
4. באמצעות הניוזלטר אתם מעדכנים את הלקוחות הנוכחים והפוטנציאליים בכל מה שחדש בעסק ולפעמים רק במידע שהם לא ידעו קודם. עצם הפעולה הזאת מבססת את מעמדכם בתחום. אם לדוגמה החלטתם לפרסם מאמר חדשני ואיכותי שקשור למה שאתם מוכרים – זה לגמרי משקף מקצועיות, מומחיות ואת העובדה שאתם הולכים ומתקדמים עם המגמות החדשות בעולם. לדוגמה אם אתם סוכני ביטוח ואתם שולחים מייל כמו "הרפורמה החדשה של ישראל בביטוחי הבריאות – כל מה שרציתם לדעת". – אתם בעצם משדרים שאתם מעודכנים ולומדים כל דבר שקשור לתחום שלכם ולכן אתם מומחים ושווה להמשיך לשמוע ממכם עדכונים.
5. וכמובן, אם נדבר תכלס – החזר ההשקעה הוא עצום. מחקרים אחרונים הראו שעל כל דולר שאתם משקיעים במערכת דיוור, בניית רשימות תפוצה ומערכת הניוזלטר, אתם מכניסים 38$. אז זה לא רק חשוב בטירוף – זאת מערכת שיווק סופר משתלמת וסופר ממירה!
6. גוגל יודעת הכל - כאשר משתמשים לוחצים על קישור למוצר או מאמר בניוזלטר המוביל לאתר שלכם, זה מוסיף נקודות לדירוג האתר במנוע החיפוש של גוגל. מאחר ומדובר בקישור חיצוני לאתר (קישור מאתר חיצוני שמכניס לאתר שלכם) מתיבת המייל של המשתמש (בין אם זה ג'ימייל, יאהו, וואלה וכו'), גוגל מבינה שמשתמשים אוהבים את התוכן שלכם, מאחר ונכנסו לאתר דרך תיבת המייל הפרטית שלהם.
איך לבנות ניוזלטר לאתר או העסק שלכם?
הגדרת מטרה – תחילה, חישבו מה מטרת הניוזלטר? איזה אתר יש לכם? האם יש לכם בלוג שאתם רוצים להגדיל אליו את התנועה? האם אתם מוכרים מוצרי תינוקות או אולי אתם מטפלים בשיטת ה-NLP? הגדרת מטרה תאפשר לכם להבין טוב יותר מה אתם רוצים להעביר בניוזלטר. אם אתם מטפלים או מנהלים בלוג – תוכלו להעביר מאמרים עדכניים, מיילים אינפורמטיביים, טיפים, מדריכים ועוד. אם אתם מוכרים מוצרים – תוכלו למשל לעדכן במוצרים חדשים שהגיעו עם איזה תקציר על סקירת מוצר החודש. קשור: 70 רעיונות לבניית אתר שתוכלו להעתיק וליישם עוד היום
מערכת דיוור – כדי לנהל את כל זה צריך להירשם למערכת דיוור בה תוכלו לנהל את רשימת התפוצה וגם תאפשר לכם לשלוח ניוזלטרים בצורה נוחה. יש לא מעט כאלה. כדאי לעשות השוואות מחירים בהתאם לכמה ניוזלטרים אתם מתכוונים לשלוח בחודש וכמה גדולה אתם מצפים שתהיה רשימת התפוצה שלכם. ברובם, אם לא בכולם, תקבלו במחיר מנוי גם אפשרות לבנות דף נחיתה שתוכלו לחבר לפרסומים ממומנים ולהגדיל דרכו את התנועה.
עיצוב – איך אתם רוצים לעצב את הניוזלטר? עדיף לבחור תבנית קבועה כדי שתוכלו בכל פעם רק לשנות את התוכן בלי לעצב מחדש. אפשר לעצב לבד ואפשר גם לבחור תבניות מוכנות. מרבית פלטפורמות הדיוור מחזיקים באמתחתן מגוון תבניות מוכנות לכל סוג ניוזלטר שתבחרו - מגזין, סקירת מוצרים, עדכונים שוטפים וכו'.
תכנון קדימה – כל כמה זמן אתם רוצים לשלוח ניוזלטר? שבוע? שבועיים? חודש? תכינו אותם מראש חודשיים קדימה. נכון, לעתים יהיו שינויים וחידושים לא צפויים – אך תכנון מוקדם ימקד אתכם ויוודא שלא תישכחו. שימו לב – חשוב להכין גם מייל ברוכים הבאים – מייל ראשון שמנוי מקבל ברגע שהוא נרשם, כזה שיכניס אותו לעניינים.
כתיבת תוכן – כתבו תוכן רלוונטי לתחום העסק שלכם. התוכן מוכרח להיות איכותי וכזה שעונה על צורך, אם אתם רוצים למתג את עצמכם כמומחים בתחום. אם למשל אתם מדריכי טיולים – כתבו מדריך טיולים מיוחד שחובה לעשות בחופשת החנוכה. תנו לקהל שלכם תוכן בעל ערך, כזה שירצה לקרוא. ערך אמיתי יוצר אמון ביניכם לבין מי שקורא אתכם.
באיזה מערכת דיוור כדאי להשתמש?
א. אקטיב טרייל
שחקן ישראלי וותיק ואמין בשוק הניוזלטרים והדיוור האלקטרוני המכיל מגוון שירותים שיקפיצו את העסק שלכם ברשת. באמצעות המערכת תוכלו ליצור ולשלוח ניוזלטרים מושקעים ולבנות קמפיינים דיגיטליים הכוללים דיוור ב-SMS, בניית דפי נחיתה, דיוור אוטומטי וכו'. לטעמנו השירות שמציע את התמורה הטובה ביותר למחיר.
ב. מייל צ'ימפ
שחקן בינלאומי עם מגוון אפשרויות לשליחת ניוזלטרים, בניית דפי נחיתה, פופאפים, מודעות וכו'. שירות יעיל למי שלא מפחד מאנגלית. היתרון המשמעותי הוא שניתן לשלוח עד 12,000 מיילים לעד 2,000 נמענים בחודש, בחינם לחלוטין. החיסרון הבולט שלו הוא שבגלל ההיצע החינמי הרב, מרבית תיבות האימייל מתייגות אותו כספאם ולכן, יכול לקרות מצב שנרשמים רבים כלל לא יראו את הניוזלטרים שלכם.
איך להשיג נרשמים נוספים לרשימת התפוצה?
ישנם מספר דרכים להגדיל את כמות הנרשמים לרשימת התפוצה. צריך רק לזכור, שלא כולם רלוונטיות לעסק שלכם. הכל תלוי במה אתם מוכרים ומה המטרה. הנה לכם כמה דרכים מצוינות להגדלת מספר המנויים:
טופס הרשמה – הדרך הראשונה היא חובה לכולם. לא משנה מה סוג העסק – וודאו שיש לכם טופס הרשמה לניוזלטר במקום בולט והכי חשוב – נוח. אנשים גולשים בעמוד הפייסבוק או משוטטים באתר שלכם? הם כבר נמצאים שם, ייתכן והם סופר מעוניינים במה שיש לכם לומר. הפכו את זה לקל עבורם – אם הם יצטרכו לחפש איפה נרשמים – הם כנראה לא יעשו את זה.
תוכן חינמי – אין מה לעשות. מילים כמו חינם, ללא עלות, במתנה, בונוס ועוד מילים כאלה יפות, מושכות את תשומת ליבנו. הציעו לאנשים תוכן שקשור למה שאתם מוכרים, בחינם. כזה שיש לו ערך גבוה אבל הוא לא העיקר. לדוגמה, יש לכם בלוג בישולים? פרסמו 2 מתכונים מיוחדים במתנה לחג השבועות למי שנרשם. אתם מטפלים בבעיות שינה? תחלקו חוברת טיפים לשינה טובה לכל נרשם חדש. רק תשימו לב – כעת חובת ההוכחה היא עליכם. המייל הראשון שהם יקבלו ממכם, זהו הרושם הראשוני וישקף את המקצועיות שלכם. וודאו שאתם מעניקים ערך טוב ואמיתי ולא רק מגבבים משפטים כדי לחלק משהו בחינם.
הרשמה לקונים- יש לכם חנות? אתם מוכרים מוצרים? נהדר! על כל קנייה תציעו הרשמה לניוזלטר – הוסיפו כפתור או צ'ק בוקס, שלחיצה פשוטה עליו תרשום את הקונה לניוזלטר. הרי, הוא כבר קנה פעם אחת – אולי ירצה לדעת על מוצרים חדשים שתפתחו. קשור: בניית אתר מכירות - המדריך שלנו צעד אחר צעד
פופ באתר (חלונות קופצים) - הטמעת פופ-אפים באתר הם דרך מעולה להשיג נרשמים לרשימת התפוצה. מגוון סוגי הפופאפ יאפשר לכם לבחור אחד שיתאים לאופי האתר שלכם וכן אפשרויות ההגדרות הפשוטות יסייעו לכם להגיע ליותר קהל פוטנציאלי ורלוונטי. הנה מדריך מפורט שכתבתנו על איך להטמיע פופאפ באתר בקלות ומבלי להעסיק מתכנתים ומפתחים למיניהם.
5. הנחות והטבות – מאוד פשוט. אם אתם מוכרים מוצרים, פיזיים או אינטרנטיים, הציעו קופונים של 10%, 15% הנחה, כמה שמתאפשר, למנויים בלבד. אפשר להציע קופונים על כל רכישה של מוצר חדש לנרשמים חדשים או הטבות שתקפות למנויים בלבד.
6. פה לאוזן מודרני – היום, שיטת הפה לאוזן קצת השתנתה – הכל נעשה דרך שיתופים ברשתות החברתיות והוואצפ. לכן, ודאו שבכל מייל או פרסום שלכם, קיימת אפשרות לשתף בצורה פשוטה. תעודדו אנשים לשתף בכל מיני דרכים יצירתיות – הטבות, שאלונים, משחקים ועוד.
6 טיפים לניהול ושליחה של ניוזלטר לרשימת התפוצה
💡 הרבה משווקים דיגיטליים מתבלבלים בין מיילים שיווקיים לניוזלטרים. המטרה המרכזית של מייל שיווקי הוא למכור לעומת ניוזלטר, שמטרתו המרכזית היא ניוז - עדכונים, חדשות, תוכן. נכון, המטרה העקיפה היא להגדיל את יחס ההמרה, אבל אנחנו לא רוצים לקוחות שקונים פעם אחת והולכים. אנחנו רוצים לשמר את הקשר ולבסס אמון. ככל שנשמור על גרעין של קהל לקוחות קבוע, אנחנו נכיר אותו טוב יותר ונדע טוב יותר מה הוא צריך. לכן, שמירה על הזרמת תוכן איכותי, כזה שכיף לקרוא והלקוח מפיק ממנו תמורה – שומר עליכם בתודעה ומבטיח גם תנועה נאמנה יותר לעסק שלכם.
💡 איך לכתוב כותרת לניוזלטר? כשאתם מכינים פרסום או כותרת לניוזלטר, רצוי לכתוב כותרת שאנשים ילחצו עליה, כזו שבלתי אפשרי לסרב לה. איך עושים את זה? מומלץ לשים דגש על שלושה מרכיבים – דחיפות-ערך-ספציפיות. לדוגמה, "מנסים להוריד במשקל לקראת החגים ולא מצליחים? הנה 3 תפריטים שיכווצו אתכם במידה וחצי תוך חודש!". המשפט הזה גם מבטיח מענה על צורך מאוד ספציפי וגם מציג תוצאות מדודות בזמן. דוגמה לכותרת לניוזלטר שבועי "מרגיש שטבעת בים של משימות? 5 שיטות שיעשו לך את החיים קלים יותר, החל מהיום!". אם אתם מרגישים שאתם לא יודעים לנסח כותרת, תגללו בעצמכם בפייסבוק ושימו לב על איזו מודעה אתם עוצרים. שימו לב מה כתוב שם, איך זה כתוב, מה האורך שלה. ברגע שתתרגלו לשים לב לדברים האלה – אתם תגבשו רעיונות לכותרות משלכם.
💡 איך לבנות טופס הרשמה לניוזלטר? בטופס הרשמה, הקפידו על כמה שפחות פרטים שצריך למלא - ככה יותר אנשים יירשמו. אל תכינו טופס הרשמה לשירות הבטחון הכללי. מספיק שם וכתובת מייל, אלא אם כן אתם מנסים ליצור רשימת טלפונים. אבל שמרו על פשטות. מומלץ גם להוסיף משפט על זה שאתם מבטיחים לא לשלוח ספאם לעולם ושאפשר לבטל את ההרשמה בכל עת. זה משרה ביטחון בלב המשתמשים.
💡 בניוזלטר עצמו, אפשר ואף מומלץ, להוסיף תמונות, קישורים, קיצורי פוסטים מבלוג – רק לא להעמיס! תתמקדו בנושא אחד ורוצו עליו. כולנו מקבלים המון מיילים ביומיום. אנחנו רוצים לקרוא חצי דקה-דקה ולעבור הלאה. תוכלו בקלות להגדיר גם תמונות כקישור ובכך להגדיל את ערוצי הכניסה לאתר.
💡 לאחר שאתם שולחים ניוזלטר, חכו כמה ימים ותבצעו ניתוח נתונים. הניתוח יאפשר לכם לבחון מה עובד יותר ומה פחות. אם לדוגמה אתם מבחינים בכמות גדולה שלא פתחה את המייל אפילו – ייתכן והכותרת שנתתם לא טובה מספיק.
💡 אם אתם שמים לב למנויים שרשומים אליכם ולא פותחים את המיילים שלכם או לחילופין, היו רשומים הרבה זמן ומבטלים את המנוי – אתם לא פונים אליהם בשום מצב. זיכרו – אנחנו לא מבצעים שיווק אגרסיבי, זאת לא המטרה. ייתכן שזה מעמיס להם על המייל, אולי התוכן כבר לא רלוונטי – זה לא משנה. מה שכן, אם אתם שמים לב למגמה הולכת ומתרחבת של ביטולי מנויים, ייתכן והתוכן לא מספיק איכותי ולא נותן מספיק ערך. זה הזמן לעצור רגע ולראות איך אפשר לשפר את מה שאתם נותנים.
בניית ניוזלטר לאתרים
לסיכום, בניית מערכת ניוזלטר והגדלה של רשימת תפוצה היא חלק ממערך השיווק שאתם צריכים שיהיה בעסק שלכם. הבנייה הראשונית יכולה להיות מורכבת או ארוכה, אבל התפעול השוטף הרבה יותר פשוט. ואם אתם חושבים שאתם באים רק ללמד את הלקוחות שלכם משהו - אתם תופתעו לגלות כמה תלמדו בעצמכם. בהצלחה!
יש לכם משהו לחדש לנו? רוצים להמליץ על מערכת ניוזלטר שאתם משתמשים בה? נשמח לתגובותיכם כאן למטה :)
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
AEON MINING AEON MINING
AEON MINING AEON MINING
KSD Miner KSD Miner
KSD Miner KSD Miner
BCH Miner BCH Miner
BCH Miner BCH Miner