החלום הרטוב של כל בעל אתר או חנות אינטרנטית הוא להפוך את כל הגולשים שלו ללקוחות שמוציאים כסף. פופ אפים יעילים שתופסים את תשומת ליבו של המשתמש מגדילים את אחוזי ההמרה באתר בעשרות אחוזים ומהווים צעד חשוב בקידום האתר. במאמר הבא נסקור את 4 סוגי הפופאפים הכי יעילים היום ואיך מטמיעים אותם באתר שלנו.
מכירים את הפופ-אפים שקופצים עליכם באגרסיביות, כופים עליכם איזו הצעה אקסקלוסיבית או פתרון לכל הבעיות? מעצבן נכון? אז למה כל כך הרבה אתרים משתמשים בזה?
מה זה פופ אפ (חלון קופץ)
אם אתם מסתכלים על עצמכם ולא מבינים על מה אנחנו בכלל מדברים, אז פופאפים אלו המלבנים או ריבועים המעצבנים האלה שקופצים בזמן שאנו גולשים להנאתנו באתרים, המבקשים מאיתנו לבצע פעולה מסוימת, מפריעים לחווית הגלישה ומאלצים אותנו לחפש את האיקס שסוגר אותם. המקרה הנפוץ ביותר הוא הצעת קופון הנחה למי שעומד לנטוש חנות וירטואלית.
אבל מה לעשות, עובדה מוכחת היא שהם פשוט עובדים! ובמאמר הבא נלמד למה כדאי להטמיע אותם באתר, נסקור 4 פופאפים כאלה ונסביר למה הם עובדים כל כך טוב.
אז למה בכלל להשתמש בפופאפים?
הגדלת אחוז ההמרה - למנוע מגולשים לנטוש את האתר ולהגדיל את הסיכוי להפוך אותם ללקוחות, ע"י הצגת פופ אפ מתאים.
הכוונה לביצוע פעולה מסויימת - להפנות את הגולשים כדי שייבצעו פעולה מסוימת שאתם רוצים באותה נקודת זמן - כמו למשל, הרשמה לניוזלטר, הצעת קופון, מאמר חדש וכו'.
הגדלת זמן השהיה באתר - ע"י הצגת פופאפ מתאים שמוגדר לקפוץ כאשר משתמש מתכוון לצאת מן העמוד, נוכל להגדיל את זמן השהיה באתר ולהוריד את שיעור הנטישה. דבר שתורם משמעותית לקידום אורגני של האתר.
אם התשובה ל-4 השאלות הללו היא כן אחד גדול! אז אין ספק שאתם חייבים להטמיע פופ-אפים באתר שלכם, ובעזרת המאמר הבא תוכלו לבצע את זה עוד היום.
המטרה של כל פופאפ היא ברורה - קריאה לביצוע פעולה. הפעולה יכולה להיות מעבר למוצר\קטגוריה מסוימת, קופון הנחה לגולש שעומד לנטוש עגלה, עדכון הגולש על סייל במחלקה מסוימת באתר, הרשמה לניוזלטר וכו'.
איך בכלל מטמיעים פופאפ באתר?
נכון, זה באמת נשמע מורכב להטמיע חלונות קופצים באתר, אבל ההיפך הוא הנכון. כיום ישנם מגוון מערכות פשוטות ונוחות במיוחד היכולות להטמיע באתר מגוון סוגי פופאפ שנרצה.
בוויקס יש ה- LightBox שאפשר להגדיר עימו חלונות קופצים באתר. עם זאת, חסרות לו כל מיני אפשרויות מתקדמות שנפרט בהמשך.
בוורדפרס, כדי ליצור פופאפ אפשר להשתמש בתוסף האלמנטור פרו.
אנו ממליצים על המערכת של פופטין, מהסיבה הפשוטה כי יש לנו איתה ניסיון רב והיא עובדת מצויין (ההמלצה הכי טובה היא מניסיון אישי לא? 🤨).
רוצים עוד כמה סיבות למה כדאי להשתמש דווקא בה?
לפופטין ממשק משתמש נוח ופשוט והכי חשוב בעברית מלאה.
שירות לקוחות זמין ובעברית.
חינם לחלוטין ל-1,000 פופאפים בחודש (ללא כל התחייבות- אין צורך אפילו לשים פרטי אשראי, אלא מייל בלבד) ומחירי חבילות נוחים ביותר.
עורך Drag & Drop מתקדם להתאמה אישית של כל תבנית ומגוון תבניות מוכנות מראש.
שליטה מלאה על השדות הרצויים בפופ-אפ.
מגוון תבניות מובייל מעוצבות.
שליטה מלאה על השדות הרצויים בפופ-אפ.
מגוון תבניות מובייל מעוצבות.
מערכת סטטיסטיקה מתקדמת לבחינת כמות כניסות, צפיות והמרות.
הצגת פופ-אפים בהתאם להתנהגות הגולש ומהיכן שהגיע.
את הפופ-אפ מטמיעים בקלות ע"י העתקת קוד הפופ אפ שתיצרו מאתר פופטין והדבקה שלו במערכת הניהול באתר שלכם. פופטין תומכת כמעט בכל הפלטפורמות לבניית אתרים וביניהם- וורד-פרס, וויקס, שופיפיי ועוד.
איזה סוגי פופ-אפים כדאי לשים באתר?
קדימה בואו נצלול לסקירת 4 פופאפים היעילים ביותר, אשר יכולים להגדיל את פוטנציאל המכירות באתר שלכם בעשרות אחוזים.
פופאפ ללקוח שעומד לנטוש עגלת קנייה.
פופאפ טיימר מוגבל בזמן.
פופאפ המלצת מוצר\כתבה.
פופאפ הרשמה לניוזלטר.
אין לכם מה להסתבך יותר מידי ולהטמיע ישר את כל הפופאפים. חילקנו את סדר הפופאפים לפי החשיבות שלהם, תחילה רצוי להטמיע את הפופ הראשון ולאחר שתראו תוצאות, תרצו בעצמכם להטמיע את יתר הפופאפים.
פופאפ 1: נטישת עגלה
מי צריך להשתמש בזה: בעלי חנות אונליין המוכרת מוצרים או שירותים שונים.
איפה ומתי רואים את הפופאפ: ממש לפני שלקוח פוטנציאלי מתכוון לצאת מעמוד עגלת הקניות בחנות האונליין.
תוצאה: הגולש מהסס לפני העזיבה, מתפתה לקבל את ההנחה ורוכש את המוצר שלכם.
למה זה עובד: ההנחה ללקוח נותנת לו את התחושה שהוא יוצא מורווח ו"עובד" על המערכת, בנוסף הוא חושש מלהחמיץ את ההנחה שנתתם לו.
פופאפ 2: טיימר קצוב בזמן
מי צריך להשתמש בזה: כל אתר המעוניין למכור מוצר או שירות מסוים. ניתן גם לקדם באמצעות זאת הצעה למדריך חינמי או ערך אחר תמורת הרשמה לניוזלטר.
מתי נראה את הפופאפ: עדיף להציגו לאחר שהמשתמש הראה עניין מסויים באתר. למשל לאחר גלילה של הדף או לאחר 20-30 שניות שהוא נמצא באתר שלכם.
תוצאה: הגולש חושש להחמיץ את ההצעה ומבצע את הפעולה שאנו רוצים.
למה ומתי זה עובד: תחושת הפחד מהחמצה גורמת כמעט לכל ישראלי להיכנע וללכת על ביצוע הפעולה כדי חלילה לא להפסיד, הטיימר מוסיף "לחץ חברתי" על הגולש.
פופאפ 3: המלצה על מוצר\קטגוריה\כתבה\מאמר
מי צריך להשתמש בזה: כל אתר המציע שירות או מוצר כלשהו, ההמלצה יכולה להיות על מאמר\כתבה\מוצר\שירות\קולקציה ועוד שאנו מעוניינים לקדם.
מתי נראה את הפופאפ: לפי קביעתכם האישית. ניתן להגדיר שהפופאפ יוצג לאחר מס' שניות, לאחר גלילה למטה ועוד.
תוצאה: בהנחה שתירשמו טקסט משכנע ומושך, יותר מ- 30% ממבקרי האתר ילחצו על ההמלצה וילכו לאן שתנתבו אותם.
למה ומתי זה עובד: רצוי להציג את הפופאפ בעמודים ספיצפיים הקשורים להמלצה, לאחר שהמבקר הביע עניין בעמוד (למשל גלילה באתר או לחיצה), להפנות אותו לעמוד נוסף שאתם חושבים שיכול לעניין אותו. מה גם שזה משפר את חווית המשתמש כאשר אתם מכווינים אותו למה שמומלץ ופופולרי יותר, דבר המקל עליו ומסייע לקידום האתר שלכם.
פופאפ 4: הרשמה לניוזלטר
מי צריך להשתמש בזה: כל אתר המציע שירות, מוצר או תוכן כלשהו. גם אם אין לכם כרגע זמן לבניית ניוזלטר ושליחתו, אין זה אומר שלא כדאי להתחיל לאסוף רשימת מיילים לניוזלטר שאולי תבנו בעתיד. בעזרת הרשימה תוכל גם לבנות קהל מטורגט יותר בפייסבוק.
מתי נראה את הפופאפ: תלוי בהעדפה האישית שלכם. ישנם מגוון אפשרויות להצגת הפופאפ – מלבן צידי, מסך מלא, מלבן בתחתית העמוד ועוד.
תוצאה: רוב האנשים "ייכנעו" לטקסט משכנע ויזינו את המייל האישי שלהם, בהנחה שהבטחתם להם משהו בעל ערך.
למה ומתי זה עובד: ההמלצה שלנו היא להקפיץ את הפופאפ 7-8 שניות לאחר שמבקר נכנס לאתר ולא מיד, כדי לא "להטריד" ולהפריע לחוויית המשמש של הגולש. כאשר אתם מבטיחים ערך כלשהו למשתמש, או נותנים לו הרגשה שהוא חלק מקבוצה כלשהי או מציגים בעיה ופתרון, רוב הגולשים יירצו להזין את המייל שלהם כדי לא לפספס משהו שיכול להביא להם תועלת.
סיכום הטמעת פופ אפ באתר
אז הנה הם 4 הפופאפים שמומלץ להטמיע בכל אתר או חנות אינטרנטית. מקווים שהמאמר סיפק לכם את הקרקע המוצקה להתחיל להטמיע פופאפים באתר שלכם עוד היום. באמצעות המערכת של פופטין תוכלו לבנות פופאפים יפהפיים בקלות ולקבוע את זמן הופעתם באתר, למי יוצגו ובאיזה זמנים והכל בלחיצת כפתור פשוטה.
חשוב להבין ששימוש במערכת פופאפים נכונה ו"עדינה", שאינה פוגעת בחוויית המשתמש, עם טקסטים מושכים ומזמינים תספק שינויי מאסיבי באחוזי ההמרה שלכם ואף תתרום לקידום האתר בגוגל. מה גם שזה פשוט מוכר כעובד, אז לא כדאי להתווכח עם העובדות 😉. השתדלו לעשות שימוש נכון גם בפונקציות המדהימות של פופטין המאפשרות לכם להציג את הפופ-אפ בעמודים ספציפיים בלבד, להתממשק עם מערכות דיוור אוטומטיות, לבחור כיצד יוצג איקס הסגירה של הפופ-אפ, הצגה במחשב או בסמארטפון ועוד.
מה אכפת לכם לנסות? להתחיל לא עולה כסף, לא תפסידו מזה!
Comments