top of page

איך לקנות ביטקוין - המדריך השלם כדי להימנע מטעויות [2023]

עודכן: 31 במרץ 2023

הביטקוין הוא המטבע הדיגיטלי הראשון בעולם, המהווה תחילתה של פריצת דרך בכלכלה העולמית.


אז האם כדאי לקנות ביטקוין? איך קונים ביטקוין? והאם הוא בועה שהולכת להתפוצץ?


כל הפרטים במדריך הבא!

איך קונים ביטקוין

תוכן עניינים - לחצו לניווט לחלק שמעניין אתכם


מה זה ביטקוין?

הביטקוין מבוסס על קוד תוכנה מוצפן שאומץ ע"י ענף הקריפטוגרפיה ונוצר בשנת 2009. לביטקוין אין צורה או צבע מהסיבה הפשוטה שאין מדובר במטבע פיזי וכשאנחנו רוצים להעבירו מאדם לאדם או לשלם למישהו - הדבר נעשה בצורה ממוחשבת וישירה ללא גורם מתווך. המיקום או הכתובת של כל מטבע, הוא רצף של ספרות ואותיות (בין 27-32 תוים שנראים כך - efs45wsKYTbFf1dmfAsGnPnqmJxgpmY) ייחודי ובלתי ניתן להעתקה. קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים כמו הביטקוין, מתבצעת בזירות מסחר שונות שקיימות בארץ ובעולם.


התהפוכות של הביטקוין לאורך השנים

ובכן הביטקוין הוא השקעה מעניינת שעדיין לא ברור לאן תילך. היו זמנים (בעיקר בשנת 2017) שמדובר היה בהשקעה רותחת עם פוטנציאל לתשואה פנומנאלית של מאות ואלפי אחוזים, כולם רצו חתיכה מהעוגה הטעימה הזאת אך בו בזמן פחדו מנפילה או התפוצצות של בועה כלשהי.

בשנת 2018 הנפילה הזו הגיעה. הביטקוין וכל שוק המטבעות הדיגיטליים איבד כ- 80% מערכו. הביטקוין נפל משער של 20,000 דולר ל- 6,500$ ומטבעות וירטואלים איבדו יותר מזה וחלקם אף נמחקו.

בסוף שנת 2021, הביטקוין שוב מזנק קדימה ועומד על שער של 48,107$.

באמצע שנת 2022, המטבע שוב נודד דרומה ויורד לשער של 21,223$.

בפתיחת 2023 הביטקוין יורד שוב לערך של 16,000$ (הרבה בעקבות איבוד האמון אחרי פשיטת הרגל של FTX)


גרף הביטקוין מינואר 2019 - ינואר 2023
גרף הביטקוין מינואר 2019 - ינואר 2023



אל דאגה, לאחר שתסיימו לקרוא את המאמר הזה, תדעו האם ההשקעה בביטקוין היא בשבילכם ואם כן, תדעו איך לקנות ביטקוין עוד היום. 🤑💪🔥


איך לקנות ביטקוין ?

אז נכון שמטבע ביטקוין אחד הוא מאוד יקר, אבל זה לא מונע מכל אחד מאיתנו לרכוש חלקיקי ביטקוין בהתאם לסכום אותו אנו מעוניינים להשקיע.

יש מגוון אפשרויות לקניית ביטקוין ובכל אופציה ישנם יתרונות וחסרונות.



איך קונים ביטקוין - 3 דרכים מרכזיות:

  • כספומט: בארץ קיימים מספר כספומטים למשיכה וקנייה של ביטקוין, כגון: שגרירות הביטקוין ברחוב אחוזת בית 1 בתל-אביב; ברחוב דיזינגוף 99, ת"א; כספומט נוסף בבאר שבע, בשדרות רגר 53; רח' אלנבי 106 ת"א, רח' תובל 34 ברמת גן; ועוד.

  • זירות מסחר לקניית ביטקוין באשראי - ישנם מבחר אתרי מסחר לקנייה ומכירה של ביטקוין. 2 אתרים פופולריים במיוחד, שאף התנסינו בהם בעצמנו, הם Cex ו- Binance. מדובר ב-2 מהבורסות הגדולות בעולם. לאחר ההרשמה, אימות המייל ואימות זהות (הכולל העלאת תעודה מזהה), תוכלו להפקיד כסף באתר ולקנות ביטקוין. ההפקדה מתבצעת באמצעות כרטיס האשראי. בנוסף, לכל אתר יש את העמלות שלו על קנייה ומכירה של ביטקוין. שימו לב שהעמלה מגולמת בשער המטבע.


  • קניה במזומן מאדם פרטי - זו אפשרות פחות מומלצת, אך אם אתם רוצים להתחמק מן העמלות השונות וכאב הראש בהרשמה לאתרי המסחר, ניתן פשוט למצוא בנאדם שמחפש למכור ביטקוין, לקבוע פגישה ולבצע את ההעברה. יש לוודא שהכל מתבצע כראוי, שלאדם באמת יש את הביטקוין, ורק לאחר העברת הביטקוין ל"ארנק" שלכם לתת לו את המזומן בעד הביטקוין. איך מוצאים מישהו שמוכר ביטקוין? פשוט היכנסו לעשרות קבוצות הביטקוין בפייסבוק וחפשו מוכר באזור מגוריכם.




מי זה סאטושי נאקמוטו - מפתח הביטקוין

כל הפלא הזה שנקרא ביטקוין, פותח ע"י סאטושי נאקמוטו. עד היום, זהותו האמיתית של סאטושי אינה ידועה, עד כדי כך שאף אחד לא בטוח האם האם מדובר בגבר, אישה או אפילו קבוצה של אנשים. סאטושי נעלם מיד לאחר שהביטקוין נכנס לשוק אי שם בשנת 2009 ואף אחד לא שמע ממנו במשך שנים. מדי פעם צצות ידיעות כי הסי-איי-איי מצא את זהותו, אך הידיעות הללו נעלמות כלא היו.



מזה קריפטו ואיך זה קשור לביטקוין?

קריפטוגרפיה היא ענף במתמטיקה ומדעי המחשב שעוסק בפיתוח שיטות אבטחת מידע ותקשורת נתונים מעמית לעמית. מטבעות קריפטוגרפיים מוגדרים ככסף דיגיטלי שנועד בעבור הגנה על עסקאות של כסף, שמירה על תקינות העסקאות והסתרת זהות הצדדים.

הטכנולוגיה הקריפטוגרפית בעצם מעניקה לכסף הדיגיטלי את אותן התכונות הקיימות לכסף הרגיל שאנו מכירים (פיאט).

המטבעות הללו לא נוצרים מהאוויר, אלא מחשבים מכל העולם עובדים שעות מרובות, תוך ניצול מסות עצומות של חשמל, כדי לכרות את הכסף הדיגיטלי, ע"י פתרון בעיות מתמטיות מורכבות.



מהו מטבע פיאט?

בחלק מהאתרים שמוכרים קריפטו, תיתקלו במילה פיאט (Fiat). מטבע פיאט הוא הכסף שאנו עושים בו כרגע את השימוש היומיומי – קונים בסופר, מגהצים באשראי וכו' – זהו השקל, הדולר, היורו וכו' המוכרים. כלומר, הפיאט הוא כסף שהממשלה יוצרת ומדפיסה והיא זו שקובעת את הערך שלו.

זה אולי יישמע מצחיק, אבל לפני 4,000 שנה, צדפות היו הכסף באמצעותו אנשים היו משתמשים כדי לקנות ולמכור דברים. הם היו יחודיות, נדירות ונוצרו ע"י הטבע בלבד.


2,000 שנה אחרי, במצרים, הכסף המקומי בו בני האדם השתמשו היה בעיקר חיטה. מסיבה פשוטה שחיטה הייתה ניתנת לניוד, מאוד שימושית וחלק חשוב בתזונה של כל אדם ולכן בעלת ערך, כך שניתן היה לערוך עימה סחר חליפין.

היום, אנו משתמשים עם שטרות של כסף מודפס שהממשלה אחראית ליצורן. ממשלות מעניקות תוקף חוקי לחובות שהן יוצרות, ובגלל שיש לנו אמון בממשלה והבנקים שלנו, אנו משתמשים בכסף שלהם. בסופו של דבר, שטרות כסף המודפסים ע"י הממשלה, הן בסה"כ נייר מחוספס ששווה מס' אגורות, מה שנותן להם ערך זו מערכת של אמונות וחוקים שנוצרה ע"י המדינה והעומדים בראשה.


הביטקוין VS הדולר

הידעתם שהסוכנות האמריקאית למכונות החריטה וההדפסה של הדולר, מדפיסה מדי שנה מיליארדי דולרים? במהלך שנת 2016, הסוכנות הדפיסה 7.6 מיליארד שטרות נייר לבנק הפדרלי, שכל שטר יכול להיות 1-100$ מה שיוצר הרים של כסף!

בגלל שהממשלה היא זו שאחראית לייצור הכסף, היא גם זו ששולטת בו. במצב חירום מדיני, הממשלה יכולה אפילו למנוע מאיתנו גישה לכסף שלנו. לדוגמא, בשנת 2015 הממשלה היוונית, הקפיאה את חשבונות הבנק של כל אזרחיה והגבילה את כמות המשיכה היומית ל- 67$ לאדם כדי להתמודד עם המשבר הכלכלי שתקף אותה.

במצב רגיל, אם לא שילמתם מסים בזמן או העלמתם רווחים, לרשות המסים יש את הסמכות לעקל את חשבון הבנק שלכם ולגבות את הכסף הזה חזרה.



טוב די עם ההפחדה, מה עם הביטקוין?

התכלית מאחורי הביטקוין היא לאפשר לאדם אחד לשלוח כסף לאדם שני ללא התערבות המדינה או הבנק. לסוג העסקה הזה קוראים עסקת "עמית לעמית".

במילים אחרות, ביטקוין מאפשר ליוסי לשלם לדני כסף ישירות, בין אם הם 2 מטר אחד מן השני, או בין אם הם 2,000 ק"מ אחד מהשני וזאת ללא שירותים בנקאיים. עם ביטקוין, יוסי לא צריך גוף מתווך כמו בנק הפועלים או פייפאל כדי לבצע את העסקה הזאת. בצורה הזאת, המון כסף נחסך כי אין צורך לממן בנקים גדולים עם משרדים מפוארים ואלפי פקידים ומנהלים עם משכורות שמנות. עסקאות מ"עמית לעמית" הן מאוד יעילות שכן הן מהירות, מאובטחות וזולות.

בנוסף, בניגוד לכסף הרגיל, יש כמות מוגבלת וידועה של ביטקוין בעולם – 21 מיליון מטבעות ליתר דיוק. נכון לינואר 2023, זמינים רק 19,266,837 מיליון מטבעות והשאר "ייכרו" לאט לאט ע"י קהילת מפתחי הביטקוין. ככל שנכרים יותר ביטקוינים, כך המטבעות הבאים קשים יותר לייצור ומוערך שמטבע הביטקוין האחרון יווצר רק בשנת 2140. בשונה מכך, כסף רגיל ניתן להדפיס עוד ועוד ממנו כאשר הממשלה מעוניינת בכך, או למחוק חובות של טייקון זה או אחר, מה שבסופו של דבר משפיע לרעה על ערך הכסף שלנו.

לקנות ביטקוין

כריית ביטקוין

איך ביטקוין נוצר? ע"י תהליך מורכב שנקרא "כרייה", ולא אנחנו לא מתכוונים לזה שקורה במערות מתחת לאדמה עם פנסים ופחם.

הנה הסבר פשוט במיוחד איך מטבעות ביטקוין נוצרים:

  • כל עסקה במטבע הביטקוין נרשמת ומאומתת ברשת הציבורית הנקראת ה"בלוקצ'יין" ומקבלת חותמת דיגיטלית. ישנם למעלה מ- 7,000 אנשים מכל העולם, המשתמשים במחשב שלהם בו זמנית כדי לתעד את העסקאות האלה ולחתום אותם.

המטרה של זה, היא להפחית את הסיכון שאדם מסוים או קבוצה קטנה ינסו לרמות או לגנוב מידע. במילים אחרות, הרישום הציבורי מספק שקיפות ואבטחה ומוודא שעסקאות ביטקוין יהיו סופיות ואמיתיות. השמירה על התיעוד והשקיפות היא שמונעת זיוף מטבעות שכן כל עסקה מופיעה, מתועדת ומאושרת בכל מחשבי הרשת, ואם מתבצעת העברה של כסף שאין לה תיעוד היא לא תאושר!

לכרות ביטקוין

  • כרייה היא התהליך בו מחשב מעבד ומאמת את המידע על ה"בלוקצ'יין". ישנם מגוון דרכים לכרייה, אך כולן כוללות פתירת בעיות מתמטיות מורכבות. הראשון שמפענח את ההצפנה המתמטית זוכה בתגמול כספי של ביטקוין.

  • בגלל שהכרייה צורכת כמות עצומה של כוח מחשב וחשמל, האנשים מאחוריה מקבלים החזר כספי מסוים. הכורים מתוגמלים ע"י עמלות עסקאות הביטקוין, המשולמות על ידנו כאשר אנו קונים ומעבירים ביטקוין.

היתרון הייחודי של הביטקוין הוא ששום בנק או ממשלה יכולים לשלוט בו או באלו שמשתמשים בו. זה מה שמייחד את הביטקוין וגורם לערך שלו לעלות שחקים, בעידן בו האמון בממשלה והעומדים מאחוריה רק יורד ויורד עם השנים.


האמון בביטקוין במידה רבה קובע את ערכו

בשנת 2021, האמון בביטקוין עולה בקרב שחקנים חזקים בשוק וחברות גדולות. איילון מאסק וטסלה שבבעלותו רכשו למעלה מ-1.5 מיליארד דולר של ביטקוין. מה גם שטסלה מאפשרת לקנות רכבים על ידי תשלום בביטקוין. חברות רבות בעולם, כמו גם קרנות פנסיה וגידור החליטו לנתב כספי השקעה לביטקוין, כגון מורגן קריק דיגיטל וחברת פידליטי האמריקאית (מקור: גלובס). גם אלטשולר שחם הישראלית, השקיעה כבר מעל 100 מיליון דולר בביטקוין בתיקי ההשקעות שלה.

עם התגברות ההונאות בבורסאות הקריפטו ועקב חוסר הרגולציה שמאפיין את התחום (אחת מהבורסות הגדולות בעולם FTX פושטת רגל בעקבות הפרה ומרמה של הבעלים) הביטקוין צולל מטה ומגיע לשער של 17 אלף דולר.


איך משלמים במטבעות דיגיטליים?

תהליך תשלום בביטקוין ומטבעות וירטואליים עובד כך:

  1. מתקינים ארנק דיגיטלי על הפלאפון או המחשב ומפקידים שם ביטקוין.

  2. העסק לו אנחנו רוצים לשלם, מספק לנו כתובת אישית להעברת התשלום או ברקוד לסריקה.

  3. באמצעות הארנק נזין את כתובת התשלום או נסרוק את הברקוד.

  4. הארנק יבקש מכם לאשר את העסקה.

  5. ברגע שאישרתם, תוך 10-20 דקות העסקה תירשם ברשת והחברה תקבל את התשלום.

בעוד הביטקוין טרם אומץ באופן רשמי כאמצעי תשלום מרכזי באירופה וארה"ב, מדובר בהשקעה חמה ביותר היום בכל העולם. בזכות הטכנולוגיה הייחודית, השקיפות והנתק מהממשלה וגורמי הכוח, משקיעים החלו לנהור פנימה ולהשקיע הון של כסף מה שגורם לתנודתיות גבוהה בשער המטבע. זה נהיה כל כך נפוץ, כך שאף אחד כבר לא יהיה מופתע אם שער הביטקוין יעלה או ירד ביום אחד ב- 20 או 30 אחוזים. גם מטבעות וירטואלים מובילים אחרים נהנים מעליות שערים גבוהות יותר אפילו מהביטקוין עקב ערכם הנמוך יותר (למשל, ה- Stellar קפץ ב- 150% בשבוע הראשון של 2021).


מה היתרונות של הביטקוין?

כפי שאנחנו רואים את זה, לביטקוין יש 5 יתרונות מרכזיים:

  1. דרך חדשה להיות מנותקים מהשליטה של הממשלה בנו.

  2. דרך לשלוט בצורה מלאה ובלעדית בכסף שלנו, ללא התערבות של רגולטורים, בנקים וגורמים ממשלתיים ועתירי כוח.

  3. אפשרות השקעה מעניינת בה ניתן להרוויח ולתמוך ביוזמה חדשנית שצפוי כי תשנה את העולם.

  4. שמירה ואבטחה של הכסף בידיים שלנו.

  5. עסקאות עם ביטקוין הן מאובטחות ומהירות.

להשקיע בביטקוין

לא יכול להיות שזה כזה ורוד, אין לביטקוין חסרונות? בעיות כלשהם?

4 חסרונות משמעותיים:

  1. טכניקה יחסית מורכבת - לרוב האנשים עדיין קשה למכור או לקנות ביטקוין, עקב ממשק משתמש מסורבל ולא כל כך נוח. (נכון לשנת 2021, הדברים השתנו, וניתן לרכוש יחסית בקלות באמצעות כרטיס אשראי ואף העברה בנקאית)

  2. חוסר בגורם מפקח - במקרה של גניבה אין לאן לפנות, אין שירות לקוחות ומשטרת ישראל לא באמת תוכל לעזור לכם בנושא.

  3. שער הביטקוין - ערכו של הביטקוין עדיין אינו יציב ועולה ויורד מדי שבוע באחוזים.

  4. אנונימיות - נכון שהעסקאות בביטקוין נועדו לשמירה מוחלטת של זהות המשתמש ושמירה על פרטיותו, אך הדבר מהווה גן עדן לפושעים וגורמים מסוכנים המעוניינים בהלבנת הון, מימון טרור, עולם תחתון וכו'.


ובכן, לביטקוין יש מס' חסרונות שטרם נמצא להם פתרון יעיל, אך כמו כל מערכת חדשה, מערכת הביטקוין מתפתחת ומתייעלת ואנשים רבים עובדים על שיפורה ופתרון בעיות אלו.


איפה שומרים את הביטקוין?

את הביטקוין ניתן לאחסן ב"ארנק" דיגיטלי. הארנק האלקטרוני זו תוכנה שמחוברת לרשת הבלוקצ'יין, שם נמצאים כל הפרטים על העסקאות שהתרחשו ומטבעות הביטקוין הקיימים. הארנק גם ישמש אתכם להעברת הביטקוין לאנשים אחרים. לא חובה לאחסן בארנק, וניתן גם להשאיר את הביט שרכשתם בארנק של פלטפורמת המסחר שבה רכשתם קריפטו.

ארנק מטבעות דיגיטליים
איך לשמור את הביטקוין בארנק דיגיטלי

חשוב להבין שהאחריות על אבטחת הביטקוין ע"י סיסמאות חזקות ואמצעי הגנה היא באחריותכם המלאה בלבד. אם מישהו פורץ וגונב לכם את הביטקוין, אין הרבה מה לעשות – אי אפשר להתלונן במשטרה כי הביטקוין עדיין אינו מוכר ע"י הרשויות, מה גם שלמשטרה אין את האמצעים לגלות את הגנבים. לכן חשוב להשתמש בסיסמאות מורכבות ובשירות הסיסמאות של גוגל (אפליקציית Google Authenticator), המסנכרן סיסמא נוספת המתחלפת דרך האפליקציה בסמארטפון שלכם. בכל זירת מסחר תהיה יש אפשרות להפעיל פיצ'ר אבטחתי זה - מומלץ מאוד להשתמש בזה!


בסרטון הוידאו הבא, נראה כיצד לקנות בקלות בפלטפורמת בינאנס הפופולרית והבטוחה:


קניית ביטקוין - סיכום 6 נקודות שחשוב לדעת

  1. ביטקוין הוא המטבע המבוזר הממוחשב הראשון מסוגו, המבוסס על מנגנוני קריפטוגרפיה חכמים ורשת עסקאות של עמית לעמית.

  2. הממשלה ובעלי ההון שולטים על ערך הכסף שלנו – כסף הפיאט. ביטקוין נוצר ככסף אלקטרוני עצמאי, הנשלט ע"י אנשים וכתחליף לכסף פיאט.

  3. הייחודיות של הביטקוין מתבטאת באבטחה שלו, ביעילות שהוא מספק, בשקיפותו ובניתוקו מגורמי כוח ממשלתיים.

  4. הביטקוין יכול לשמש לביצוע עסקאות קטנות וגדולות, כיום מהווה השקעה בעלת תשואה מפתיעה במיוחד, והזדמנות להתחמק מכשלונות ממשלתיים כלכליים שיכולים להשפיע על הכסף הרגיל שלנו.

  5. כל זה מגיע במחיר מסוים. צריך להבין שהביטקוין עדיין בחיתוליו ואתם האחראיים הבלעדיים לאבטחתו ושמירתו של הביטקוין שלכם. כמו כן עקב חוסר הרגולציה בתחום, ישנם הרבה רמאויות וגניבות בבוסראות הקריפטו.

  6. האם הביטקוין הוא בועה שהולכת להתפוצץ? רבים סוברים כי העלייה המאסיבית במחיר הביטקוין והביקוש אליו, משקפת נכונה את ציפיית השוק כי הביטקוין הולך להיות מטבע מרכזי בעתיד הרחוק. אולם בשלב זה, רק כ-28% מהעסקים בעולם מקבלים ביטקוין כאמצעי תשלום.


אז מה החלטתם?

מתכוונים לקנות ביטקוין עוד היום? או שמא לדעתכם מדובר בבועה ספקולטיבית שתתפוצץ בכל רגע?

שתפו אותנו בתגובות כאן למטה.

*כל האמור במאמר אינו מהווה ייעוץ השקעה, יש להתייחס לכך כדעה בלבד ולא מומלץ להסתמך עליו באופן בלעדי.

11,586 צפיות

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page