שוקלים לפתוח חנות אונליין כי שמעתם שזו דרך טובה להרוויח כסף מהאינטרנט? יש לכם חנות אינטרנטית אבל היא לא מייצרת לכם מספיק מכירות? מצויין, הגעתם למקום הנכון, במאמר הבא נחשוף את 10 הסיבות העיקריות מדוע חנות מקוונת לא מייצרת מכירות וכיצד מתמודדים עם זה.
הקמת חנות אונליין יכולה להיות דרך מושלמת לעסק עצמאי, בעבודה מהבית. היום ניתן לפתוח חנות אינטרנטית בלי להעסיק מתכנתים או מעצבים ולהתחיל להרוויח כסף מהדיגיטל. עם חנות אונליין אין לכם הוצאות חשמל, ארנונה, או עובדים והחנות יכולה לייצר מכירות 24 שעות ביממה. בנוסף, בניגוד לחנות פיזית, עם חנות אונליין תוכלו למכור מוצרים ללקוחות ברחבי כל העולם.
עם זאת, דעו כי לפעמים גם החנות הכי יפה ומעוצבת ברשת, לא מייצרת לנו את הרווח לו אנו מצפים ובמקרים רבים חנויות אונליין עומדות שוממות עד שבעליהן מחליטים לסגור את השלטר.
יש לכם כבר חנות אינטרנטית? כנראה שכמה מן הסיבות שנפרט מאוד רלוונטיות עבורכם ותוכלו לשפר את אחוז ההמרה באתר עוד היום. אין לכם עדיין חנות אונליין? דרך מעולה להתחיל עסק היא ללמוד על טעויות ובעיות נפוצות בתחום.
הנה 10 הסיבות המרכזיות מדוע חנויות אינטרנטיות לא מצליחות למכור אונליין ואיך לפתור אותן.
1. אתם לא כאלו יפים מבחוץ כמה שאתם יפים מבפנים
כשזה מגיע לצרכנות אינטרנטית, אתר מקצועי, נקי ויפהפה זהו מצרך קריטי. צרכנים לא יזמינו מוצר באתר שלכם, אם יחשבו לרגע שהאתר נראה "לא משהו", לא מקצועי או לא אמין(דבר המשליך על העסק שעומד מאחוריו). וודאו כי האתר שלכם עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר ומושך את תשומת הלב למה שיש לכם להציע. בעזרת אתרים כמו וויקס ושופיפיי, תוכלו להקים חנות וירטואלית, ללא ידע טכני, בקלות ולבחור מגוון עיצובים מרשימים מהגלריות הפתוחות.
2. אף אחד לא נכנס לאתר
כדי להפציץ במכירות באתר, עליכם לדאוג שאנשים יכולים למצוא את האתר שלכם בקלות ובמהירות. כדי להניע לקוחות לאתר, אתם צריכים שהאתר יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל כאשר אנשים מחפשים נושא בתחום האתר שלכם. התורה שעומדת מאחורי הדירוג הגבוה במנועי החיפוש (הידועה גם בשם אופטימיזציה למנועי החיפוש – SEO), רק נראית מסובכת בהתחלה, אך כל אחד יכול להתחיל לפעול בצעדים פשוטים אל עבר התואר הנכסף של "להופיע בעמוד הראשון בגוגל". פשוט היכנסו לבלוג שלנו, וצללו פנימה לטיפים מעולים איך לקדם את האתר שלכם בגוגל.
3. משתמשים הולכים לאיבוד באתר
זה יישמע לכם מוזר, אבל חשוב להבין שכאשר אנחנו בונים אתר, עלינו להבהיר בצורה הכי ברורה מה אנו רוצים שמשתמשים יעשו באתר שלנו. דף הבית של האתר צריך להבהיר למשתמש, מה המטרה שלנו – למשל כפתורי פעולה בולטים כגון – "קנה עכשיו" או "לחצו כאן לכניסה לחנות שלנו". אל תחששו להיות ברורים בכוונה שלכם. חנות אינטרנטית יעילה מובילה את המשתמשים שלה ישירות ללב החנות ולרכישה.
4. נטישת עגלת הקניות
אתרי מכירות רבים סובלים מתופעה ידועה הנקראת נטישת עגלות – קונים שמסמנים מוצרים לעגלת הקניות שלהם באתר, אך בפועל לא משלימים את הרכישה ועוזבים את האתר, לפעמים לתמיד. לפי מחקר שביצע מכון ביימארד (Baymard Institute), כ- 70% מהמוצרים שגולשים שמים בעגלה של אתר קניות, ננטשות שם ללא קנייה בפועל (מקור: מכון הייצוא).
התופעה נובעת מ- 2 סיבות מרכזיות:
א. עמוד התשלום עמוס בפרטים למילוי – נסו להפוך את דף הצ'קאאוט לכמה שיותר נקי, רק עם פרטים הכרחיים שאתם חייבים לשם מילוי ההזמנה – אל תעמיסו על הקונה. אנו נתקלים בהרבה אתרים שעדיין מבקשים מס' פלאפון, כאשר מזמינים מוצר פשוט באתר שלהם, למה צריך מס' פלאפון? מייל מספיק!
ב. סמל עגלת הקניות אינו בולט מספיק – ודאו כי סמל עגלת הקניות ברור, נגיש לעין, בצבע בולט וכן נמצא בכל דף באתר. הקונה צריך להיות מסוגל להגיע למוצרים שבעגלת הקניות במינימום קליקים אפשרי – רצוי שמכל מקום באתר, בלחיצה אחת, יוכל הקונה להגיע לעמוד התשלום של עגלת הקניות!
5. היכנסו לנעליים של הקונים שלכם
כשאתם בוחרים עיצוב לאתר שלכם, נסו לחשוב באופן פרטני על מה מושך את קהל הלקוחות הפוטנציאלי. אל תחשבו איזה עיצוב יתפוס את העין של כולם, נסו לעצב משהו ייחודי לקהל הספציפי של המוצר שרוב הסיכויים ירצה לרכוש בחנות שלכם. בחרו תמונות, צבעים ופונטים שמתאימים לסטייל של ליין המוצרים שלכם. בשורה התחתונה, נסו להכניס את עצמכם לנעלי הקונים שלכם, ואז תעצבו בהתאם את מראה החנות.
6. תמונות אומרות הכל
כשאנחנו מזמינים באינטרנט, אנו לא יכולים להרגיש ולחוש את המוצר בידיים שלנו כמו בחנות רגילה. אנחנו מסתמכים בעיקר על התמונות, שיספקו לנו את מה שאנו רוצים וישכנעו אותנו לקנות. לכן, חשוב להבין שתמונות מושכות בדף המוצר הן חלק קריטי מהפיכת גולשים לקונים. רצוי לשים תמונות של המוצר מכמה וכמה זוויות שונות וכן תמונות של המוצר בשימוש (למשל שעון על זרוע של גבר).
7. למשתמשים קשה למצוא את מה שהם חפצים בו
ברגע שגולש הגיע לחנות האינטרנטית שלכם, הוא אמור למצוא בקלות את מה שהוא מחפש. השתדלו לארגן את הגלריות והקטלוגים בחנות בסדר לוגי והוסיפו תגיות וקטגוריות שיסייעו למשתמשים שלכם לנווט ממקום למקום.
מוכרים שעונים? אין בעיה רק דאגו לסדר אותם לפי קטגוריות נשים וגברים, קטגוריות סוג רצועה- ברזל, עור או סקאוצ', קטגוריית מנגנון- אנלוגי או מחוגים וכו'. שמלות? נסו לסדר לפי תיוג גילאים, צבע, מידות, סוג בד וכו'.
מקמו את המוצרים הנמכרים ביותר בחזית האתר, שהגולשים שלכם אפילו לא יצטרכו לחפש אותם. מכירים את זה שבסופר, תמיד שמים את החטיפים והדברים השווים בקופה ממש לפני התשלום, זאת כדי לפתות אתכם לקנות אותם? אז זה פועל על עקרון דומה, מוצרים כאלה גורמים לצרכן לשים אותם בעגלה שלו, אפילו כשהוא בכלל לא תיכנן לקנות אותם. מהלך מבריק!
את המוצרים הפחות נמכרים שימו במחלקת המבצעים – 20%, 1+1 וכדו'.
8. חוסר בחדשנות
תוכן עשיר ורלוונטי שמתעדכן באופן שוטף באתר, יראה למשתמשים שאתם מקצוענים בתחומכם, בעוד אתר עם תכנים שאינם מעודכנים ורלוונטיים, בהחלט יבריח ממנו משתמשים. פשוט תארו לעצמכם שאתם נכנסים לאתר שמציג את מבצעי תחילת שנת הלימודים, בעוד שזו התחילה כבר לפני חודש. מעבר לעובדה שזה מעיד על חוסר מקצועיות, גם הסורקים של גוגל מזהים שהאתר מציג תכנים שאינם רלוונטים ולכן הדירוג של האתר בגוגל יורד.
הלקוחות שלכם תמיד מצפים לראות באתר דברים חדשים ומשתנים, ובגלל זה גם ימשיכו לבקר בו כדי לגלות מה חדש – הרי כולנו אוהבים דברים חדשים ומרעננים. נסו לעדכן את האתר והמוצרים שלכם לעיתים קרובות כדי לתת ללקוחות שלכם סיבה להמשיך לקפוץ לאתר בכל כמה זמן. לדוגמא, אם אתם מוכרים ביגוד, עדכנו כל הזמן את מחלקת הביגוד, את ה- New Season, מבצעי חג וסיילים.
9. לא שומרים על קשר עם לקוחות
אתרים רבים מפספסים לקוחות ומכירות בכך שאינם דואגים להמשכיות הקשר עם לקוחות שרכשו. דרך מצויינת לייצר תנועה לאתר שלכם, היא להיות בקשר עם לקוחות מהעבר, ההווה והעתיד. אפילו אם סה"כ מדובר בחנות וירטואלית, זה לא אומר שאי אפשר ליצור קשרים עם הלקוחות. לקוחות חוזרים יכולים להגדיל את המכירות שלכם משנה לשנה. לקוחות חוזרים יכולים להמליץ עליכם לחבריהם. לקוחות חוזרים הם נכס שחייב לטפח – וזה יכול לקרות רק אם נשמור איתם על קשר. הדרך הטובה ביותר לבצע זאת היא על ידי בניית ניוזלטר על למוצרים חדשים, טיפים, עצות ומדריכים בתחום ושליחתם ללקוחות. בנוסף רצוי לשמור על דף פייסבוק\אינטגרם עדכני עם תכנים, סרטונים ותמונות רלוונטיות ולקיים אינטראקציה עם מבקרי הדף.
10. תמחור קבוע
תמחור מוצר בצורה נכונה, אינה עבודה של מה בכך וכידוע יש המון גורמים שיש להתחשב בהם בין אם אתם מוכרים אונליין או בעסק פיזי. עם זאת, חשוב לשמור על רצף מחירים קבוע ושאינו משתנה באופן תדיר. משחק תדיר עם המחירים יכול להעיד על חוסר מקצועיות בעיני הלקוח, אשר לבטח יברח למקום אחר. דאגו לחשב את כל העלויות שלכם – מסים, משלוח, עמלות שונות, פרסום וכו' (יש אף כאלו שבכל מצב מוסיפים 5% בגין עלויות בלתי צפויות) ואז תמחרו את המוצר בהתאם לרווח שאתם מעוניינים להשאיר בידככם.
בעידן של היום, הליך הקמת חנות אינטרנטית הינה עבודה יחסית פשוטה וקלה להפליא ותוך שעה יכולה להיות לכם חנות מקוונת מדליקה. אך אם אתם רוצים שהחנות תתפקד ותייצר מכירות ורווחים, מומלץ ליישם את 10 הטיפים שפירטנו לבניית חנות אינטרנטית שיקפיצו לכם את המכירות.
Komentáře