top of page
יוני גרינשפן

הקמת חנות וירטואלית: תכנית עבודה מלאה להקמה ותפעול חנות אונליין

עודכן: 14 במאי 2023

הקמת חנות וירטואלית, היא תהליך מאתגר המורכב מהמון צעדים קטנים שמבשילים לידי עסק אונליין ייחודי ומתגמל.


במדריך הבא נפרט כל מה שצריך לדעת למי שמעוניין לבנות חנות וירטואלית.

בניית חנות אינטרנטית

בניית חנות וירטואלית באינטרנט, צריכה להתבסס על תכנון יעיל ורציני המשלב עבודה אינטנסיבית ולקיחה בחשבון של מגוון גורמים שונים שיכולים להשפיע על ההתקדמות שלכם.


תוכן עניינים לניווט במאמר:



תכנית העבודה לבניית חנות וירטואלית

במדריך הבא נילך צעד אחר צעד ונלמד כל מה שצריך לדעת כאשר אנחנו מתכננים לפתוח חנות שמוכרת בדיגיטל. המשימות שנצטרך לבצע, יעדים שצריך להשלים, חקירת הנישה המתאימה, בדיקת מתחרים ועוד. הכל בדרך למכור ולהגדיל את הרווחים שלנו.


באנר חנות אונליין

1. בחירת מוצר\נישת מוצרים לחנות הוירטואלית


א. מציאת מוצר למכירה

הצעד הראשון בבניית החנות הוירטואלית שלנו, הוא האובייס - לדעת איזה מוצר אנחנו רוצים בכלל למכור. לעיתים, דווקא חלק זה הוא הכי קשה ליזמים המתחילים. מוצר יכול להיות כמעט כל דבר שניתן למכור ולעיתים אנשים לא מודעים למגוון הרחב העומד לרשותם.

הנה כמה דוגמאות למוצרים שניתן למכור באינטרנט:

  • מוצר פיזי שייצרנו או ייבאנו מחו"ל- כל מוצר בעל ערך מוחשי שניתן להחזיק בידיים. זה יכול להיות ספר, שמלה, חוטי חשמל, תכשיט, פרחים וכו' וכו'. הבנתם למה אנחנו מתכוונים.

מציאת מוצר למכירה באינטרנט
  • מוצר דיגיטלי - כאן מדובר במוצרים לא מוחשיים כגון שיעורים או הדרכות מצולמות, תכניות אימון, ספרים דיגיטליים, מתכונים, קורסים אונליין, וובינרים, תוכנות, כלים ועזרים אינטרנטיים (מוניטור לאיביי, ניוזלטרים וכו'), שירים, סרטים וכו'.

  • שירות - שירות שאנו מציעים כמו בניית אתרים, אימון אישי, אימון כושר, שירותי כתיבת תוכן, בנייה ועריכת סרטונים, שימוש בתוכנה לתקופה מוגבלת וכו'.

  • מוצר בדרופשיפינג - בשלושת הסעיפים הראשונים התכוונו למוצרים שאנחנו מייצרים או מכינים. בסעיף זה אנו מדברים על אותו הדבר, רק שהפעם הכוונה למכירת מוצרים של צד שלישי. כלומר לקחנו תמונות של מוצר או שירות של חברה אחרת (באישורה), פירסמנו בחנות שלנו והצענו למכירה.

ב. בדיקת כדאיות המוצר למכירה בחנות וירטואלית

אז נניח שמצאנו מוצר שאנו רוצים למכור, איך נידע שבאמת אנשים ירצו לקנות אותו? הכי מבאס זה להיתקע עם מוצר שלא נמכר.

לבדוק האם המוצר שאנחנו רוצים למכור מבוקש, זו תורה שלמה המושפעת מהמון גורמים והרשת שופעת בים של מידע בנושא הזה. תחילה אנו מציעים להשתמש ב- 3 כלים אינטרנטיים שזמינים ופתוחים לכולם:

  • א. בדיקת מידת ההתעניינות והביקוש למוצר בגוגל טרנדס ובכלי לתכנון מילות המפתח של גוגל כדי לדעת כמה אנשים מחפשים ומתעניינים במוצר.

  • ב. בדיקה בפייסבוק ואינסטגרם את כמות הפוסטים, האשטגים קשורים לתחום המוצר שלנו.

  • ג. לשאול אנשים ב- Quara או Stips, באמצעות שאלות עקיפות, האם המוצר מעניין את הקהל.

בנוסף, סרטון מבית שופיפיי עם 5 צעדים לבדיקה:

ג. איך אנחנו הולכים להביא את המוצר

עלינו להחליט האם אנחנו מייצרים את המוצר, מוכרים אותנו בסיטונאות (קונים סטוק, מאחסנים במחסנים ומעלים למכירה באתר) או שאנחנו מוכרים בדרופשיפינג. לכל תחום יש את החסרונות והיתרונות שלו ועליכם להחליט איפה הכדאיות הכלכלית הכי עדיפה.

בדרופשיפינג חשוב למצוא ספק איכותי למוצר, עם מדיניות החזרה רחבה, אחריות למוצרים ושילוח מהיר. אל נא תשכחו שבעבור הלקוח הרוכש, אתם הוא הספק ואתם האחראיים לכל נזק (איחור במשלוח, מוצר תקול וכו') שיכול לקרות. מציאת ספק אינה מלאכה קלה, וניתן להיעזר במגוון נותני שירותים בפייבר, המציעים איתור ספק כולל ניהול מו"מ עימו לעבודה איתכם.


2. חקר והכנות לקראת בניית חנות וירטואלית


א. בדיקת מתחרים בשוק

אז מצאתם מוצר, ראיתם שיש ביקוש ופוטנציאל ואתם יודעים איך אתם הולכים להשיג את המוצר הזה. הגיע הזמן לבדוק מי המתחרים שלכם ואיך אתם יכולים לעלות עליהם ולבדל את עצמכם. כל זה חייב להתבצע לפני שבכלל ייצרנו או הבאנו את המוצר.

ב. בניית תכנית עסקית להקמת חנות וירטואלית

כעת הגיע הזמן לשים הכל על הנייר. לפני כל פתיחה של עסק, בין אם עסק פיזי או אינטרנטי, רצוי מאוד לבנות לעצמנו מעין מפת דרכים של עלויות והוצאות אל מול הכנסות ורווחים וכן יעדים ותאריכים לביצוע. התכנית העסקית אמורה לשקף באופן מוחשי את כל הרעיונות ואיך מבצעים אותם.


3. הקמת החנות הוירטואלית


א. בחירת השם לחנות

הגענו לחלק לא פחות חשוב, בחירת שם למותג האינטרנטי שלכם הוא קריטי. זהו דלת הכניסה לחנות ושם כתובת האינטרנט שיצטרכו להקיש לקוחות פוטנציאלים כדי להגיע אליכם. רצוי לבחור שם קליט, נעים, שזורם על הלשון ונוח לומר אותו. בצעו סיעור מוחות עצמאי ולאחר מכן עם חברים קרובים והעלו על דף את כל השמות שעולים (קחו לזה כמה ימים, בלי לחץ). אחרי שגיבשתם את הכל, בחרו את ה-3 שהכי אהבתם. בדרך כלל יהיה מדובר באחת האפשרויות הראשונות שהעליתם. # איך לבחור שם לעסק אינטרנטי - המדריך של דיגיטל יזמות

ב. הכנת לוגו לאתר

ברגע שנסגרתם על שם מותג וכתובת דומיין מתאימה, הגיע הזמן להכין לוגו מדהים. הלוגו צריך להיות נעים, מושך ולא עמוס מדי בפרטים. ישנם כמה אפשרויות להכנת לוגו לחנות אינטרטית (או עסק):

  • שלמו למישהו שיעשה בשבילכם לוגו - היכנסו לפייבר , הקישו Design Logo ובחרו מתוך מגוון עצום של מעצבים שרק מחכים להזמנות. תוכלו לסנן לפי כמות ביקורות והמלצות, מחירים וכו'. הנה מוכר שאנחנו ממליצים עליו מניסיון אישי ובנה עבורינו כבר מס' לוגואים בעבר- לחץ כאן.

  • כלים אינטרנטיים - ישנם המון פלטפורמות חינמיות או בתשלום לעיצוב לוגו בעצמכם בקלות. הנה 2 מומלצים מאוד שאנחנו משתמשים בהם בעצמנו - Canva ו- TailorBrands.

בניית לוגו לעסק



ג. קידום אורגני בגוגל לחנות וירטואלית

אז אתם עוד רגע יכולים להתחיל לבנות את החנות אונליין שלכם, אך לפני כן חשוב חשוב חשוב להבין כיצד עובד מנוע החיפוש של גוגל ואיך הוא מדרג אתרים. הרי המטרה שלכם היא להופיע בעמוד הראשון של גוגל נכון? ברור, אז לפני שמתחילים בבנייה של החנות הוירטואלית בפועל, כדאי לדעת איך לבנות אותה כך שתתאים להנחיות של גוגל. הבסיס בקידום אורגני הוא חשוב ועלינו לשמור על הכללים אם אנחנו רוצים לקבל תנועה ממנוע החיפוש הכי פופולרי בישראל. זהו צעד חשוב טרם ההקמה. הנה כמה מאמרים בדיוק על התחום הזה, מומלץ לעיין -


ד. ביסוס נוכחות ברשתות החברתיות

בערך בשלב הזה, עליכם להתחיל ליצור נכסים ברשתות החברתיות לחנות שלכם, כדי לבנות קהל שיבסס את המותג. זה צריך לקרות ממש במקביל לבניית החנות כדי להתחיל לעורר את השטח לקראת החדירה לשוק. כך, לאחר שהחנות תהיה באוויר תוכלו כבר להתחיל לפרסם לעוקבים או לקדם פוסטים ממומנים.



ה. בניית החנות הוירטואלית - הלכה למעשה

אז אחרי שעברנו על הכל, הגיע הזמן להגיע לחלק הכי מרגש- בניית החנות עצמה. למזלנו, המערכת של שופיפיי מפשטת את כל התהליך וכל אחד יכול להקים חנות מסוגננת ומעוצבת בקלות, ללא רקע בפיתוח אתרים וגם אין צורך להעסיק מעצבים או מתכנתים. הנה כמה מאמרים שכתבנו שיסייעו לכם להפוך את העסק האינטרנטי שלכם למצליח יותר.

בניית חנות אונליין


4. היום שאחרי בניית החנות הוירטואלית שלנו


1. בחירת ערוצי מכירות נוספים

מכירים את המשפט - לא לשים את כל הביצים בסל אחד? אז זה תקף גם כאן. רצוי לפזר את המוצר שלכם בכמה ערוצי מכירה שונים ולא רק באמצעות החנות הוירטואלית בשופיפיי. תוכלו לנסות למכור את המוצר באיביי, אמזון, אטסי ועוד. השילוב בין כמה ערוצים, ימקסם את פוטנציאל הרווח והחדירה לשווקים ולקוחות חדשים.

הנה כמה מאמרים שיכולים לעזור לכם בזה:

2. קידום החנות האינטרנטית

אז החנות בנויה, המוצרים באוויר ובטח כבר כמה חברים ומשפחה ביצעו רכישות ראשונות, ככה כדי לפרגן לכם ולתת את הדחיפה הראשונית. אבל זה הזמן להיות רציניים וממוקדים באיך להניע תנועת גולשים מסיבית לאתר שלכם. הפרסום באינטרנט מתחלק לשני סוגים -

  • קידום ממומן - פרסום מודעות ממומנות בפלטפורמות שבהם נמצאים קהל הלקוחות שלנו. פרסום בצורה הזו הוא מהיר, חכם ומביא לקוחות באופן ישיר, אך הוא גם יקר.

  • קידום אורגני - פרסום פוסטים ברשתות החברתיות והפורומים וכן כתיבת תוכן ומאמרים בחינם שמביאים ערך חזק לגולשים. כך החנות הוירטואלית שלכם תתקדם במנוע החיפוש של גוגל ותניע אליכם לקוחות. פרסום בצורה הזו יותר איטי, אך עולה פחות באופן משמעותי ומתבסס על הטווח הארוך.

שירות לקוחות לאתר אינטרנט


3. שימור ושירות לקוחות

אז לקוחות התחילו לרכוש באתר והגיע העת להשקיע בשירות לקוחות מצוין ובניית אמון וקשר איתם, מאחר והם המעגל הראשוני שלכם. אתם רוצים שהם ימליצו לחברים שלהם גם להזמין ממכם. בנו קמפיינים במייל לשמירה על קשר עם הלקוחות והתייחסו אליהם כמו שאתם הייתם מצפים שיתייחסו אליכם בתור לקוחות.



תכנית העבודה להקמת חנות וירטואלית היא רק ההתחלה

בניית חנות וירטואלית יכולה להיות עניין מאתגר ומתגמל במיוחד. בתהליך תלמדו הרבה דברים מניהול ובנייה של מוצר ועד שיווק אינטרנטי וניהול פיננסי נכון. כמו הרבה דברים בחיים, זה הכל עניין של ניסוי וטעייה ולקחת את השליטה לידיים שלכם. העיקר שתתחילו.

אם הצלחנו לסייע לכם ולו במעט, נשמח לתגובתכם כאן למטה, שתפו אותנו היכן אתם נמצאים, נשמח לעזור בכל שאלה.

בניית חנות אינטרנטית

2,172 צפיותתגובה 1

1 Comment


CBKM BOCU
CBKM BOCU
Nov 03

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

AEON MINING AEON MINING

AEON MINING AEON MINING

KSD Miner KSD Miner

KSD Miner KSD Miner

BCH Miner BCH Miner

BCH Miner BCH Miner

Like

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page