לקנות אתר פעיל היא דרך מעולה להרוויח כסף באינטרנט מהשקעה של מישהו אחר. במדריך הבא נלמד איך לקנות אתר "יד שנייה" שמייצר כסף ולצאת מזה בחיים וגם ברווח.
אז אם חשבתם על רכישת אתר, במדריך הבא שלנו תמצאו הכוונה וטיפים מעשיים על איך לזהות את האתר הנכון לרכישה, לנהל את תהליך הרכישה בצורה בטוחה ויעילה ואיך למנוע טעויות נפוצות שעשויות להוביל לבעיות בשלב מאוחר יותר.
בדרך כלל כאשר יש לנו רעיון לאתר מסוים (בין אם לעסק פיזי קיים או בין אם לכל מטרה אחרת) ואנחנו רוצים להוציא אותו אל הפועל, קורה אחד מ-3 דברים:
אנחנו בונים את הכל לבד, כי יש לנו את הידע.
אנחנו משלמים למישהו, כדי שיבנה לנו אתר מ-0 מאחר ואין לנו היכולת או הזמן לבנות בעצמנו.
אנחנו לא עושים עם הרעיון כלום (אגב, 95% מהאנשים בוחרים באפשרות הזו).
קניית אתר פעיל
כמו בכל תחום, גם כשזה נוגע לאתרי אינטרנט, ישנו מסחר פעיל ומקוון של היצע וביקוש. כלומר, ניתן לקנות אתר אינטרנט מוכן ופעיל כבר (מה שנקרא - נכס דיגיטלי) ולהפוך לבעלים שלו.
יש הקוראים לזה לקנות אתר "יד שניה" או נכס דיגיטלי, אך בניגוד לרכבים, בדרך כלל (לא תמיד), ככל שהותק של האתר גבוה יותר - כך הוא שווה יותר כסף.
כתבנו את המדריך הזה על בסיס ניסיוננו האישי כאשר רכשנו אתר פעיל קיים. לא נחשוף כאן בדיוק את כתובת האתר שרכשנו, אך נסביר למה רכשנו אותו ואיפה (תשובות בסוף).
על מה תלמדו במדריך קניית אתר קיים - תוכן עניינים
איזה סיבות יש לקניית אתר אינטרנט פעיל?
לעסק פעיל - אתם רוצים ליהנות מהוותק של אתר אחר, כדי לבנות לעסק שלכם נוכחות חזקה בדיגיטל.
הכנסה מהאינטרנט - קניית אתר פעיל שמייצר כבר רווחים מדרופשיפינג, שיווק שותפים, פרסומות, תוכן וכו'.
קניית מתחרים - אתם רוצים לנטרל כמה מתחרים ולהגדיל את הפעילות שלכם.
דחיפות - אתם צריכים אתר כמה שיותר מהר, ואין לכם זמן להתחיל להקים אתר מ-0 או להעסיק חברת לבניית אתרים.
קישורים חיצוניים - אם יש לכם כבר אתר, תוכלו לקנות אתר באותו תחום כדי להטמיע בו קישורים שיובילו לאתר המרכזי שלכם. כך תעלו את הדירוג של האתר בגוגל.
קניית אתר אינטרנט היא עסק לכל דבר ועניין ואם אתם יודעים מה אתם עושים, זו יכולה להיות החלטה עסקית מעולה שתחסוך לכם זמן, כסף ותקדם אתכם מהר יותר ליעד שקבעתם.
לכן, בכתבה הבאה נעבור על כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אתר אינטרנט מוכן, כך שגם אם אתם חדשים בנושא, תוכלו לעשות את העסקה הראשונה שלכם, יחסית בקלות.
איך להעריך האם כדאי לקנות אתר אינטרנט פעיל?
זה תלוי מאוד בפרטי העסקה הספציפית, הנישה, המומחיות שלכם וכו'. בואו נעבור על הדברים העיקריים שאתם צריכים לשאול:
1. האם האתר מייצר כבר רווחים בפועל?
אחת הסיבות העיקריות לקניית אתר אינטרנט קיים הוא כדי לייצר ערוץ הכנסה נוסף. אם אתר מסויים כבר מרוויח כסף זה סימן טוב לאתר שתוכלו ליהנות מהכנסה שוטפת ממנו או אפילו להגדיל את אפיקי ההכנסה שלו. אתר כזה מטבע הדברים, יעלה לכם הרבה יותר מאתר שאין לו הכנסה.
2. האם האתר בנישה שמוכרת לכם?
בדרך כלל, דרך המלך היא לקנות אתר בתחום שמוכר לכם ואתם מבינים בו. אחרת, יהיה לכם קשה לייצר תוכן, לנהל ולהרוויח כסף מהאתר. למשל, אם אין לכם שמץ של מושג בנדלן, אבל שמעתם על אתר נדלן למכירה שמייצר כסף טוב מפרסומות או מכירת לידים, דעו כי תפעולו לבד לא יהיה עניין פשוט כל כך. תצטרכו כנראה להעסיק מישהו שינהל את האתר או שאתם תנהלו אותו אבל תעסיקו כותבי תוכן בתחום.
כלומר, כאשר אתם בוחנים רכישה של אתר שאין לכם ידע בו, זכרו כי עליכם להוסיף למחיר המכירה את העלות שתידרש מכם לניהול ותפעול האתר. לאדם עם ידע בתחום, העלות הנוספת היא נמוכה עד אפסית, לאדם שבא מרקע אחר לגמרי, העלות גבוהה יותר משמעותית.
3. על איזה פלטפורמה בנוי האתר?
אתר אינטרנט ניתן לבנות על אלפי סוגים שונים של פלטפורמות ותוכנות, כגון וויקס, Site123, דרופל, ג'ומלה, וורדפרס וכו'. כאשר אתם רוכשים אתר מוכן ופעיל, אתם דיי מחויבים לפלטפורמה שאיתה המוכר בנה את האתר (בדרך כלל קיים קושי רב להחליף פלטפורמה). לכן, אם האתר בנוי על וורדפרס ואין לכם שמץ של מושג בזה, כי אתם מכורים לוויקס, דעו כי ייקח לכם קצת זמן ללמוד את המערכת.
אולי יעניין אותך: איך להרוויח כסף באינטרנט 800 ש"ח בשעתיים ביום
4. האם לאתר יש דירוג אורגני גבוה בגוגל?
סיבה מצויינת לרכישת אתר קיים, היא מיקומו ודירוגו בתוצאות החיפוש של גוגל. גם אם האתר לא מייצר כסף, אם הוא מופיע בעמוד הראשון בגוגל בתוצאות חיפוש טובות, זה אומר שהאתר ברמה גבוהה מבחינת SEO. הוא נחשף בצורה אורגנית למס' לא מבוטל של אנשים המחפשים ביטוי ספציפי בגוגל. כעת, הגיע הזמן שאתם תיכנסו לתמונה ועם הידע שלכם תהפכו אותו לרווחי יותר. אפשרות נוספת היא להשתמש באתר החדש שתקנו, כדי להטמיע בו קישורים לאתר הנוכחי, שהיא דרך מעולה לקדם אתר בגוגל.
5. האם יש לאתר רשימת תפוצה שתקבלו?
רשימת תפוצה של מיילים, היא בהחלט מצרך נדיר שרבים לא נותנים לו מספיק חשיבות. תיבת המייל היא מגרשו הפרטי של המשתמש שהופך ברגע ללקוח פוטנציאלי. מה גם שכאשר יש לכם רשימת תפוצה גדולה וחזקה, אתם חסינים מכל שינוי שגוגל יכולה לבצע באלגוריתם החיפוש, העלול לדחוק אתכם אחורה בתוצאות. במקרה כזה, תצטרכו לעבוד מחדש כדי לקדם את האתר, אך עדיין תהיה לכם רשימת מיילים שתוכלו להגיע לנרשמים, בחינם. לכן, כאשר אתם מנהלים מו"מ על קניית אתר, בררו האם קיימת לבעליו רשימת תפוצה שנתנה הסכמתה לדיוור ניוזלטר.
6. האם האתר דורש תחזוקה טכנית גבוהה?
כל אתר היום דורש תחזוקה כלשהי. ישנם אתרים שדרוש בהם תחזוקה מאוד מינימלית (כמו למשל אתרי וויקס) ויש כאלו שיש צורך בתחזוקה גבוהה (כמו אתרי וורדפרס ואתרים שנבנו בקוד פתוח). בנוסף לכך, אתרי חנויות אונליין ואתרים מורכבים הכוללים מחשבונים או שליפת נתונים דינאמיים, יידרשו גם ליווי של מתכנת צמוד.
לכן, כדאי לשאול את המוכר מה דרוש לתחזוקה שוטפת של האתר, עלויות ומה זה כולל. זאת, כדי שתוכלו להעריך מזה דורש מכם.
אלו השאלות העיקריות שעלינו לשאול כאשר אנחנו מתכננים לקנות אתר קיים. חשוב לדעת למה אתם רוצים לקנות אתר מסוים לפני שאתם מתחילים במחקר ובדיקות, ולתכנן אסטרטגיה נכונה כיצד הרכישה הזו תקדם אתכם.
מה צריך לבדוק לפני שקונים אתר מוכן?
דעו שאין מה למהר ולבצע החלטות נחפזות, בין אם האתר עולה 200$ או אלפי דולרים, בצעו את הבדיקות המתאימות כדי לוודא שהרכישה כדאית עבורכם ולא תהווה נטל בשלב מאוחר יותר.
הכנו רשימת צ'קליסט של דברים שצריך לבדוק לפני שקונים אתר:
1. מי הבעלים של האתר?
זה נכון לכל עסקה ובכל תחום. לפני שאתם מתכוונים לרכוש אתר, וודאו ובדקו שאתם מתנהלים מול הבעלים או מישהו אחר מטעמו. ישנם הרבה סיפורים (כמו גם בנדלן, רכבים, ביטקוין וכו'), על עקיצות למיניהן של אנשים שהתחזו לבעלי האתר, כאשר בפועל הכל בדיה כדי לעקוץ כסף מקונה תמים. השתמשו בכלים לזיהוי בעלי האתר כמו Who is כדי לבדוק מי רשום כבעלים של האתר.
שימו לב, שלעיתים שם בעלי האתר הוא חסוי או שהוא רשום ע"ש שרת האחסון (כך למשל באתר שלנו), לכן מומלץ לבקש הוכחה מהצד השני שהוא הבעלים של האתר.
2. היסטוריית האתר
בדקו את "חייו" של האתר לאורך תקופת פעילותו על מנת לוודא שלא מרמים אתכם. אתם לא רוצים לקנות אתר קניות לבגדי נשים למשל, ואז לגלות אחר כך, שבעבר האתר היה בעל תוכן מיני למבוגרים (ותוייג כך בגוגל וברשתות החברתיות).
לשם כך יש כלי בשם Wayback Machine המאפשר לכם לצפות בתמונות מסך של האתר בנקודות זמן בהיסטוריה שלו. מומלץ להזין את כתובת האתר שאתם שוקלים לרכוש ולוודא שלא היה שם משהו פישי לפני כן.
3. בדקו את ה- SEO של האתר
אז נדלקתם על אתר למכירה שראיתם, הוא נראה מדהים, אחלה פוטנציאל ומעוצב יפה, אבל איך הוא בתוצאות החיפוש האורגניות של גוגל? אחד ממקורות התנועה המשמעותיים ביותר לאתרי אינטרנט הוא גוגל ולכן מומלץ לבדוק שהאתר ידידותי ומקודם מבחינת SEO. תחילה מומלץ לבצע חיפוש ידני, הקישו ביטויי חיפוש בתחום האתר ובדקו באיזה עמוד הוא מופיע אם בכלל.
אחר כך, העמיקו את הבדיקה והשתמשו בתוכנות SEO חזקות, כמו SemRush. באמצעות הזנת כתובת אתר בכלי הזה, תוכלו לגלות בין היתר:
מהיכן מגיעים רוב הגולשים - אם רוב הגולשים מגיעים ממדינות מזרח למשל, יכול להיות שמדובר בסקאם (חוות קליקים).
כמות קישורים נכנסים (Backlinks) - כמה ואלו אתרים אחרים מקשרים לתוך האתר הזה, ככל שהכמות עולה כך ניתן להעריך שמדובר באתר איכותי. כמובן שצריך לבחון אלו אתרים מקשרים, אם מדובר בתגובות ספאם בפורומים ואתרים, אז כנראה שזה לא שווה הרבה.
היקף התנועה האורגנית (Organic Search Traffic) - כמה אנשים מוצאים את האתר בגוגל.
ביטויי חיפוש עיקריים (Top Organic Keywords) - אילו ביטויי חיפוש מובילים לאתר.
שימו לב שהכלי לא 100% מדוייק, אבל הוא בהחלט נותן תמונת מצב ריאלית על האתר. היעזרו בו ועשו בו שימוש, אבל אין צורך להסתמך עליו באופן בלעדי.
יש מצב שזה יעניין אותך: איך לבחור אחסון אתרים מהיר - 7 טיפים
4. בחנו לעומק את סטטיסטיקות האתר
הדרך הטובה ביותר לדעת כמה אנשים מבקרים באתר מסוים, הוא לצפות בדוח גוגל אנליטיקס שלו. בדרך כלל, המוכר ישלח לכם תמונת מסך מכמות הכניסות לאתר, צפיות בדפים ואחוזי הנטישה. אם אתם סומכים ב-100% על הצד השני, אפשר להסתפק בזה. עם זאת, כדי להיות בטוחים, מומלץ לבקש מהמוכר שגישה לאנלטיקס של האתר - כצופים בלבד (כך עושים את זה). כלומר, אם המוכר לא רמאי, אין כל סיבה לא לתת לכם גישת צפייה בנתוני אנליטיקס, אם הוא ממציא תירוצים - צריכה להידלק נורה אדומה.
למה חשוב גישה לנתונים המלאים ולא להסתפק בתמונת מסך -
תמונת מסך אפשר לזייף בקלות עם תוכנות עריכה גרפית פשוטות.
כעת תוכלו תוכלו לצפות בדיוק כמה תנועה יש באתר, איזה עמודים באתר מקבלים יותר ביקורים וכו'. יכול להיות שתגלו שתמונת המסך ששלח המוכר בהתחלה, היא תנועת גולשים באתר מלפני שנה, כאשר כעת התנועה היא אפסית. לכן חשוב להתאים את מה שהמוכר סיפר לכם על סטטיסטיקות האתר מול נתוני האנליטיקס האמיתיים.
5. בדיקת ההוצאות וההכנסות
ובכן, הגענו לתכלס. במידה ואתם רוצים לרכוש את האתר שכבר מכניס כסף, כדי לייצר לעצמכם אפיק הכנסה נוסף, עליכם לבחון שהאתר אכן מייצר רווחים ולא בהכרח רק הכנסות. הרי הכל טוב ומגניב שהאתר מכניס 20,000 שקל בחודש אחד למשל, אבל גילינו שעלויות האתר פלוס הוצאות הפרסום לכל הן 21,000, אז לא עשינו בזה כלום.
לעיתים, הדוחות האלה יהיו מורכבים ולכן מומלץ במידת הצורך להתייעץ עם רו"ח או יועץ עסקי אשר מבין בתחום. (בעיקר כאשר מדובר בחנויות אונליין גדולות).
בשורה התחתונה עליכם לדעת הדברים הבאים:
מאיפה נכנס הכסף? שיווק שותפים או מכירות אונליין? מכירת לידים או פרסומות גוגל אדסנס?
האם יש גיוון בערוצי ההכנסה? כלומר שילוב של כמה שיטות (ניוזלטר, דרופשיפינג ושיווק שותפים)
האם ההכנסה של האתר יציבה לאורך זמן? עלינו לוודא שהרווחים שמציג לנו המוכר הם יציבים ולאורך זמן ולא בנקודת זמן אחת שהמוכר בחר כי באותו רגע היו הכי הרבה רווחים.
כמו בהרבה עסקאות בחיים, גם כאן החלק הקשה יותר לאימות הוא האם הנתונים והרווחים שהמוכר מציג לנו משקפים את המציאות האמיתית, או שמא הוא מייפה את התמונה כדי להעלות את מחיר המכירה. כפי שציינו, תמונות מסך הן קלות לזיוף ולכן העדיפות היא לקבל גישת צפיה לנתונים עצמם. במידה והמוכר מסרב, קחו את הנתונים שהוא מציג והתייעצו עם אנשים נוספים.
הליך קניית אתר הלכה למעשה
אז אחרי שבדקתם את ההכנסות, התייעצתם עם חבר או איש מקצוע, צפיתם בסטטיסטיקות וכו' והחלטתם שאתם הולכים על זה, הגיע הזמן להליך הרכישה עצמה.
פרטי המוכר - וודאו שיש לכם את הפרטים המזהים של המוכר, שם, כתובת, מס' פלאפון וכיוצ' והתאימו את זה מול המידע הקיים שאפשר להשיג על האתר (כמו שם וכתובת הבעלים). ככל שמכיר המכירה גבוה יותר, כך נדרוש יותר פרטים מזהים כמו מס' ת.ז., מס' עוסק וכו'. כל אלו על מנת לוודא שאנחנו מתנהלים מול האדם שבאמת מורשה למכור את האתר.
פרטי הרכישה - וודאו עם הצד השני בדיוק מה כולל במכירה, ותעדו את זה במיילים או בכתב. האם רק כתובת הדומיין כלולה בעסקה? או האתר עצמו? האם כל התוכן, המלל, התמונות, רשימת תפוצה וכו' גם כלולים בעסקה? האם עמודי הפייסבוק והאינסטגרם כלולים? נסו להיות כמה שיותר מדוייקים כדי שלא יהיו הפתעות אחר כך (בהמשך, כתבנו עבורכם רשימה מפורטת של דברים נלווים לאתר). לא לשכוח שתצטרכו לקבל מהמוכר את פרטי הגישה לכל מדיה.
אי תחרות ומכירה כפולה - בדרך כלל בעלי אתרים שמוכרים, הם אנשים מנוסים עם מומחיות וקשרים בתחום. שימו לב שאתם מסכמים עם המוכר שאסור לו להעלות אתר דומה (מה שנקרא אתר מראה) ולהתחרות בכם. הדבר השני שלא פחות חשוב הוא לסכם עם המוכר, שאינו רשאי למכור את עיצוב האתר לאנשים נוספים. הרי יכול לקרות מצב שתקנו אתר ושבוע אחר כך הבעלים ימכור את העיצוב המלא שלו לאדם אחר פשוט בכתובת דומיין שונה. לכן הקפידו להבהיר, שמעתה אתם הבעלים המלא של האתר, העיצוב, המותג שלו כיוצ'.
תקופת תמיכה - נסו לקבל מן המוכר תקופה מסויימת של תמיכה ושאלות במידת הצורך. כאשר רוכשים אתר, מקבלים מערכת שלמה שצריך לדאוג לה מייצור התוכן והעיצוב ועד הזמנות וניהול לקוחות. לכן, ככל שמדובר באתר גדול ומורכב יותר, רצוי לסגור על תקופת תמיכה מוגבלת בזמן.
רכישה בשלבים - ככל שהמחיר של האתר גבוה יותר, כך מקובל לרכוש בשלבים. למשל תשלום התחלתי בגובה אחוז מסוים כנגד מתן הרשאה למשתמש משתתף בניהול האתר. תשלום שני כנגד הגדרת הקונה כבעלי האתר במערכת הניהול. תשלום אחרון כנגד העברת הבעלות על כתובת הדומיין.
סיכום בכתב - סכמו בכתב את כל הפרטים שציינו ופרטים חשובים נוספים שיצוצו ובקשו מהמוכר לאשר אותם בכתב במייל חוזר או בחתימה על המסמך וסריקתו אליכם. כך תהיו מוגנים כמה שיותר.
איפה קונים אתר מוכן ופעיל?
פליפה (Flippa) - הזירה הבינלאומית הפופולרית ביות לרכישת אתרים מוכנים ונכסים אינטרנטיים. תוכלו למצוא כאן הכל מהכל - אפליקציות, אתרי שיווק שותפים, אתרי מנויים, אתרי תוכן, חנויות דרופשיפינג וכו'. היתרון בפליפה הוא שיש לכם הגנת קונה, כך שאם מרמים אתכם יש מישהו לפנות אליו. מה גם שפליפה מספקים כלים שונים לבדיקת האתר כמו כלי בדיקת העתקות, כלי אנליטיקס, וכו'. הרכישה והתשלום מתבצעים דרך פליפה כך שאתם עוד יותר מוגנים.
פלופ - זירה ישראלית למכירה וקנייה של נכסים וירטואליים, אבל לא רק. תוכלו להיחשף כאן להזדמנויות השקעה שונות כגון קניית שותפות בדוכני מכירה, השקעה בסטארטאפים, חיפוש שותפים לעסק וכו'. בשונה מפליפה, המכירה נעשית בצורה פרטית מול המוכר.
קבוצות פייסבוק - בפייסבוק יש מס' קבוצות לקנייה ומכירה של אתרי אינטרנט. הקנייה מתבצעת באופן פרטי ויזום מול המוכר. לכן חשוב לנקוט באמצעי זהירות רחבים יותר כפי שפירטנו כאן למעלה.
רשימת "מכולת" לקניית אתר - מה צריך לדרוש
בדרך כלל כשרוכשים דבר מה ובייחוד אתר אינטרנט, יש נטייה להסתכל על האתר כדבר שלם אחד עם פרטי שם משתמש וסיסמא אחת בלבד ולשכוח משאר הדברים הנלווים. ערכנו רשימה כללית לקניית אתר אינטרנט, שכדאי לעבור עלייה ולוודא שלא שכחתם משהו. לא כל הדברים יהיו תקפים לרכישה הספציפית שלכם, אז אל דאגה אם המוכר לא מציע משהו מן הרשימה הבאה.
דומיין - בדקו היכן רשום הדומיין, ובמידת הצורך דרשו את פרטי המשתמש והסיסמא לרשם הדומיינים ממנו נקנתה הכתובת. תשומת הלב, שלעיתים יש אתרים שהדומיין והשרת אחסון מנוהלים יחד, כך שמדובר באותם פרטי גישה (כמו וויקס למשל).
שרת אחסון.
הפלטפורמה לניהול האתר.
כתובת מייל מותאמת של האתר.
חשבון גוגל אדוורדס, גוגל אנליטיקס וגוגל Search Console.
חשבון סליקה.
רשימת תפוצה.
מערכת ניהול לקוחות
וידוא שכלל התכנים באתר מועברים לבעלות מלאה שלכם.
קשרי שת"פ וספקים במידה ויש.
הניסיון האישי שלנו בקניית אתר מוכן
קניית אתר זה עסק לכל דבר ועניין, ממנו תוכלו לבנות ערוץ הכנסה נוספת מעניין או להרחיב את הפעילות הקיימת שלכם באינטרנט. שימו לב שניתן גם להרוויח כסף טוב מלהיות בצד השני - מכירת אתרים.
כפי שהבטחנו בהתחלה, הנה הניסיון שלנו בקניית אתרים (בשלב זה איננו יכולים לחשוף עדיין את הכתובת):
מאיפה קנינו: מזירת הנכסים הוירטואלים Flippa.
איזה אתר קנינו: אתר שיווק שותפים בענף התיירות.
מחיר האתר: 199$.
מדוע קנינו: כדי להרחיב את הפעילות הקיימת שיש לנו בתחום. סיבה נוספת היא כי האתר הכיל מגוון פיצ'רים, ווידג'טים ואוטומציות שהיו לוקחים לנו זמן רב לבנות לבד. לחילופין, אם היינו מעסיקים מתכנת לצורך כך - המחיר שהיה דורש בוודאות היה גבוה מ- 199$.
מה בדקנו לפני הרכישה: שהאתר בנוי על פלטפורמה שאנחנו מכירים ונוכל לעבוד איתה (וורדפרס, עם תוסף העיצוב אלמנטור). פחות היה חשוב לנו התנועה או ה- SEO ולכן המחיר גם היה יחסית נמוך.
אהבתם את המדריך? נשמח אם תשתפו חברים.
משהו לא היה מובן? השאירו לנו תגובה כאן למטה ונשמח לעזור.
קניתם כבר אתר "יד שניה" בעבר? צרפו לינק בתגובות מטה.
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
AEON MINING AEON MINING
AEON MINING AEON MINING
KSD Miner KSD Miner
KSD Miner KSD Miner
BCH Miner BCH Miner
BCH Miner BCH Miner