לטייל בעולם, לצלם תמונות, לכתוב תוכן ולהרוויח מזה משכורת חודשית שוטפת- דיי חלומי לא? האפשרויות להרוויח כסף מהאינטרנט לא נגמרות והיום נסקור את אחת האופציות היותר נחשקות - פתיחת בלוג טיולים או תיירות כדי לייצר הכנסה נוספת באופן קבוע. איך עושים את זה? כל הפרטים כאן.
פתיחת בלוג תיירות יכולה להיות רעיון מעולה שגם מביא הרבה מאוד סיפוק. מי שאוהב לטייל ולראות עולם בוודאי ייהנה לכתוב על זה, כך שהתחביב יכול להפוך למקור הכנסה יצירתי במיוחד.
המדריך הזה, נכתב הרבה לפני הקורונה הארורה וכעת הרבה יגידו שלפתוח בלוג בתחום זה, כלל אינו רלוונטי. אך לטעמנו, ההיפך הוא הנכון, זהו בדיוק הזמן להקים אתר כזה בנישה מעניינת, כדי שיהיה מוכן ליום שאחרי הקורונה. וחברים, היום זה עוד יגיע. 🤗😬
הקמה וניהול בלוג תיירות דורש התעסקות רבה בהתחלה, אך אחרי שהקמנו את הבסיס, תפעול האתר ועדכונו מצריך מס' שעות בשבוע בלבד, שתוכלו לבצע בעבודה מהבית או מכל מקום בעולם. אז איך בעצם מתחילים? בלי הרבה חפירות ניגש ישר לעניין -
המדריך המלא: 7 הצעדים לפתיחת בלוג תיירותי שעושה כסף. 💸🤑
שלב 1 – על איזה נישה נפתח את הבלוג?
הצעד הראשון הוא גיבוש הקונספט של הבלוג. בלוג תיירות הוא מושג כללי ומומלץ לבחור בנישה מסוימת בה הוא יתמקד. למעשה זוהי האסטרטגיה הכי טובה להשיג יתרון מול בלוגים גדולים ומוכרים. לצורך הדוגמא, הבלוג יכול להתמקד במדינה כלשהי או יבשת – כמו למשל בלוג תיירות באפריקה אשר יכסה מדינות ואטרקציות שונות ביבשת. אך נישה היא אינה בהכרח על בסיס גאוגרפי; זהו יכול להיות בלוג המוקדש לטיולים המשלבים עבודות זמניות; בלוג המוקדש לטיולי אקסטרים; טיולים לגיל השלישי או כל רעיון אחר. מומלץ לבחור בנישה הקרובה ללבכם.
שלב 2 - איך לבחור שם לבלוג
לאחר שיש לכם נישה, הגיע הזמן לחשוב על השם המתאים. מומלץ לחפש אחר שם קליט אשר ממנו ניתן גם להסיק על הנושא והנישה של הבלוג. על כן, השם צריך להיות קצר, קל להקלדה, קל לבטא אותו במילים וכך נוח לשיתוף.
התחילו עם סיעור מוחות וזרקו על דף את כל הרעיונות שיש לכם, קטגוריות קשורות נושאים שקשורים לנישה שחשבתם עליה. חישבו טוב כי השם הוא חלק מהמיתוג שלכם ולא משהו שתרצו לשנות בהמשך הדרך. בנוסף, לשנות שם דומיין לאתר אחר כך, אינו מומלץ כלל ויוריד לכם את כל הותק שצברתם בגוגל, חבל.
בשלב זה רצוי גם להתחיל לחשוב על עיצוב לוגו לאתר. אם אין לכם שום נגיעה לתחום העיצוב, הסירו דאגה מליבכם- תוכלו להזמין בזול Fiverr תמורת כמה דולרים בודדים או לנסות לעצב בעצמכם בחינם באתר Canva.
שלב 3 – איך לבנות אתר אינטרנט
השלב השני בהקמת בלוג תיירות הוא השלב הטכני של בניית האתר ואחסונו על שרת. בשונה ממה שהרבה אנשים חושבים, זה החלק הכי קל! אל תתנו לו לעצור אתכם. אז נכון, אתם יכולים לשלם למתכנת שיבנה עבורכם את האתר, אך זה לא הכרחי ומאוד יקר. המלצה שלנו, באמצעות שימוש בפלטפורמות כמו וויקס או אתר וורדפרס תוכלו לבנות אתר בעצמכם וליהנות מממשק בנייה, ניהול ועיצוב נוח ופשוט לכל משתמש. בשתי הפלטפורמות יש מגוון תבניות עיצוב מהם תוכלו להתחיל. בוורד פרס ההוצאה העיקרית שלכם תהיה על אחסון האתר וסכום מזערי על רישום הדומיין. בוויקס כל החבילה כלולה במחיר. בהצלחה!
שלב 4 - כתיבת תוכן לבלוג, מה צריך לדעת?
לאחר שיש לכם קונספט וטיפלתם בכל הפרטים הטכניים יש להתחיל לייצר תוכן מקורי ואיכותי עבור הבלוג. נסו ליצור תוכן בעל ערך רב, כמו למשל טיפים לטיולים, מידע שימושי על יעדים ומדינות שונות, עצות מאיפה להיזהר, מוצרים שימושיים לטיולים, איך להוזיל טיול לחו"ל וכו'. בעידן של היום, בו יש יותר מידי מידע, מנועי החיפוש משקיעים הון וטכנולוגיה בסינון של תוכן בעל ערך נמוך. לכן, אם לא השקעתם זמן, ערך ומחשבה בתוכן, האתר שלכם כנראה יבצבץ איפשהו שם בעמוד ה-8 או 9 בגוגל (במקרה הטוב). חשוב שיהיה כיף ונעים לקרוא את הבלוג ובהחלט יש מקום לשימוש בהומור.
הנה כמה רעיונות למאמרים שכבר תוכלו לכתוב באתר שלכם-
איך לבנות בלוג תיירות מצליח; X עבודות שאפשר לעבוד בהן בחו"ל; איך לטייל בארצות ערביות וליהנות מזה; X טיפים לטיול מדהים בחו"ל; X טיפים שיוזילו את הטיול שלכם ב-20% וישאירו לכם יותר כסף לבזבוזים; X טיפים לבחירת ביטוח טיולים לחו"ל; איך למצוא טיסות זולות;
והרשימה יכולה להמשיך עוד ועוד.
זכרו שתוכן הוא לא רק מילים, אלא גם ויזואל. עשו שימוש בתמונות איכותיות וסרטונים מושכים. אלו משחקים תפקיד חשוב, הם יוצרים עניין, מושכים תשומת לב ולא פחות חשוב, גוגל אוהב תוכן שמשלב את זה.
השלב 5 - אופטימיזציה לאתר
ביצוע אופטימיזציה למנועי החיפוש (SEO), היא מנשמת אפו של כל אתר אינטרנט. המטלה לא נגמרת בצעד אחד, ועלינו להכיר את תורת ה- Seo מהצעדים הראשונים עם הקמת האתר.
מעל 95% מהחיפושים האינטרנטים בישראל מבוצעים באמצעות גוגל (מקור: StatsCounter). לכן, אם אנחנו רוצים להגיע לעמודים הראשונים של תוצאות החיפוש, עלינו לשמור שהאתר יעמוד בדרישות ה- SEO של גוגל כל הזמן.
אז מזה בכלל אומר Search Engine Optimization? במשפט אחד- ביצוע פעולות באתר ומחוצה לו, לשיפור התנועה הנכנסת מתוך מנועי החיפוש.
מזה אומר הלכה למעשה? מה אתם צריכים לעשות? ובכן יש לנו חלק שלם בבלוג שמתעדכן כל הזמן רק על זה, אבל על קצה המזלג נספר שעליכם:
א. לדאוג שהאתר יהיה נוח לגלישה במחשב, ומושלם לגלישה במובייל.
ב. שמהירות האתר תהיה סופר מהירה.
ג. שהתוכן הכתוב באתר יהיה ייחודי ומעניין ומשולב עם תמונות וסרטונים.
ד. שהעמודים באתר יהיו מקושרים אחד לשני בלינקים פנימיים.
ה. שבאתרים או בלוגים חיצוניים ואיכותיים יהיה קישור חיצוני לאתר שלכם.
ו. שהתכנים באתר יהיו מסודרים בצורה סדירה ומובנת.
ז. שהתמונות באתר יהיו עם תגיות.
ח. וכו' וכו'.
שלב 6 – איך לפרסם ולקדם את האתר?
צריך להבין שללא כמות גולשים מכובדת ושוטפת לבלוג אין סיכוי לייצר הכנסות משמעותיות.
אז מלבד כתיבת תוכן מעניין ושיתוף תמונות וסרטונים, איך נפרסם את הבלוג בחינם?
א. היעזרו ברשתות החברתיות: הקימו דף פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם או יוטיוב והשתמשו בהם על מנת לקדם את הבלוג. כמובן שישנן רשתות חברתיות נוספות בהן תוכלו לפרסם. שתפו את הפוסטים והמאמרים בבלוג
ברשתות החברתיות ועשו זאת בצירוף תמונות וסרטונים המושכים את העין וכותרות המושכות תשומת לב.
ב. אתרים חינמיים: ישנם מגוון אינדקסים ואתרים שמאפשרים להעלות את האתר שלכם לפרסום אצלם בחינם.
ג. שיתופי פעולה: גם שיתופי פעולה שונים יכולים להביא לכם תנועה של גולשים. אם למשל כתבתם כתבה מחמיאה על אפליקציה הקשורה לתחום התיירות (כמו פרובו למשל), או אולי גסט האוס מסוים זכה לאזכורים חיוביים אצלכם באתר- יתכן שבעלי הגסט האוס או האפליקציה ירצו לשתף את הפרסום בחשבונות שהם מחזיקים ברשתות החברתיות וכך תזכו בעוד פרסום. בנוסף, ניתן ליצור קשר עם בלוגים דומים ולהציע פרסום כתבות אורח אחד (או בפוסטים בפייסבוק וכו') אצל השני תמורת השארת קרדיט ולינק לאתר.
ד. עודדו אינטראקציה: אנשים אוהבים ששואלים לדעתם, סיימו כל מאמר או פוסט בפייסבוק בקריאה לפעולה. אתם יכולים לבקש את הדעה של הקורא, לשאול אותו שאלה, להזמין אותו להגיב וכו'. כשאנשים מגיבים לתוכן שאתם כותבים זה אומר שהוא מעניין ולכן גוגל מדרגת אותו גבוה יותר.
לדוגמא: שיתפתם סרטון בפייסבוק על אטרקציות מומלצות בפראג? שאלו את הקוראים מי כבר היה באחת מהן וממליץ עליה.
כתבתם מאמר בבלוג על 5 אתרי הסקי הכי טובים באירופה? אתגרו את הקוראים ושאלו אותם האם יש אתר חסר ברשימה?
אז נכון, בהתחלה מי שיקרא את הבלוג, יהיה כנראה המשפחה והחברים שלכם. זה אחלה, כולם מתחילים ככה, אבל כדי להרוויח כסף משמעותי אין ספק שצריך להגיע לקהל הרבה יותר גדול. ככל שיש לכם יותר תנועת גולשים באתר, ככה גודל פוטנציאל הרווח. עם זאת חשוב להבין, לבנות קהילה ולהגדיל את התנועה לאתר לוקח זמן. אל תתמקדו ישר על ההתחלה באיך להרוויח כמה שיותר כסף אלא התמקדו קודם בבניית הקהילה והתוכן שלכם כי הם אלו שיניעו את הרווחים ויהפכו את התחביב האהוב למקור הכנסה יצירתי.
שלב 7 – איך להרוויח כסף מהאתר?
בלוג מוצלח צריך לייצר הכנסה פאסיבית למפעיליו, עליכם רק לשמור עליו מעודכן ולתחזק אותו.
1. הצורה הכי קלה ומהירה להרוויח מפרסום היא באמצעות שימוש בגוגל אדסנס (מודעות הבאנר של גוגל). רישום מהיר יחסית והמודעות של גוגל יופיעו אצלכם באתר. עם זאת, דעו כי ללא תנועת גולשים מאסיבית, הרווח יסתכם בכמה עשרות שקלים בחודש.
2. תוכלו גם למכור שטחי פרסום ישירות לעסקים בתחום התיירות אך לצורך כך תצטרכו מאסה גדולה של גולשים (סבלנות).
3. אם תביאו את הבלוג לרמה גבוהה, הנהנה מכמות גולשים גדולה, תוכלו גם לגבות תשלום תמורת אזכורים שונים של מסעדות, בתי מלון, מדריכי טיולים, מוצרים וכו'.
4. דרך מעולה נוספת להרוויח כסף מבלוג תיירות, היא תכניות שותפים כמו של אמזון, איביי, בוקינג, איסתא וכו'. בגדול, שיווק שותפים מאפשר לכם להמליץ על מגוון מוצרים כמו ציוד לטיולים, אביזרי צילום ומצלמות, חופשות וטיסות וכו' באמצעות קישורי אפיליאייט שאותם תכניסו לתוך הבלוג. אתם מרוויחים כסף כאשר מישהו שקורא את הבלוג, נכנס לקישור ששמתם וקונה את המוצר, חופשה או שירות שהמלצתם עליו.
5. אם תמקמו את עצמכם כאוטוריטות בנישה מסוימת תוכלו להתחיל להציע גם מוצרים ושירותים, בתשלום באתר. למשל, ספרים ומדריכים דיגיטליים, ייעוץ לבניית מסלול טיול, סיור פיזי עם המטייל ביעד מסוים וכו' וכו'.
סיכום הקמת בלוג תיירות
בטח כבר הבנתם, כל האופציות להרוויח כסף נשענות על כך שתצליחו לייצר תנועה של קהל משתמשים לאתר. יש לכם קהל – יש לכם כסף.
לייצר הכנסה מבלוג תיירות זה משהו אפשרי (בעידן שאחרי הקורונה כמובן), אתם פשוט צריכים לאהוב את זה ולתת מעצמכם כמה שאפשר. בהצלחה. 🤗
יש לכם רעיון מעניין לבלוג תיירותי? אבל עדיין לא הצלחתם להוציא אותו לפועל? שתפו אותנו כאן למטה בתגובות. נשמח לשמוע. 👂🙂
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPTU Machine ETPU Moulding…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
EPS Machine EPS Block…
AEON MINING AEON MINING
AEON MINING AEON MINING
KSD Miner KSD Miner
KSD Miner KSD Miner
BCH Miner BCH Miner
BCH Miner BCH Miner