top of page
תמונת הסופר/תAdmin

נכסים דיגיטליים: איך זה עובד ואיך עושים מזה כסף | המדריך המלא

עודכן: 10 בפבר׳ 2022

שמעתם על נכסים דיגטיליים שמייצרים הכנסה והסתקרנתם לראות איך זה עובד? רוצים לדעת איך לבנות נכס דיגיטלי או האם כדאי לקנות אחד מוכן? במדריך הבא, נלמד כל מה שאפשר על טרנד הנכסים הוירטואליים.

איך לקנות נכסים דיגיטליים

נראה שבשנה האחרונה טרנד הנכסים הדיגיטליים החל להיכנס לתודעה הישראלית, והפופולריות בנושא, החלה לתפוס תאוצה. משבר הקורונה בהחלט תרם לכך, כאשר אנשים מחפשים איך להרוויח כסף ואיך לעשות את זה מהבית.


אין כמעט אחד שלא שמע מחבר בעבודה או מהמילואים, על הדבר החם היום של הכנסה מהאינטרנט והמודעות בפייסבוק שקוראות לכם להשקיע סכום כסף תמורת נכס אינטרנטי שיספק לכם הכנסה פאסיבית, בהחלט מנקרות את העיניים.


מודים שקצת איחרנו עם הכתבה הזו, אך כפי שנסביר בהמשך, על נכסים דיגיטלים כתבנו עוד מיום הקמת האתר הזה- יולי 2017. רק בשנה האחרונה, נוצר השם החדש - "נכסים דיגיטלים".

רוב הפרסומות שאנחנו רואים מדברות על נכס דיגיטלי מניב, שבהשקעה אחת ראשונית, מייצר לכם תשואה שנתית שוטפת של לפחות 7% (יש כאלה שמבטיחים הרבה יותר ועל כך נדבר בהמשך).



בניית נכס דיגיטלי - תוכן עניינים


מידת ההתעניינות בנכסים דיגיטליים

אז מה זה נכס דיגיטלי?

נכס דיגיטלי זהו כל פורמט בינארי שנמצא ברשת ויש עליו זכות בעלות לאדם מסוים לעשות בו איזה שימוש חוקי רצוי (מסחרי או פרטי). נכס דיגיטלי יכול להיות גם פרופיל פייסבוק, קהילת וואצפ, אפליקציה בסמארטפון או האייפד ואפילו קובץ אודיו. חשוב לציין שלא כל נכס דיגיטלי, מייצר הכנסה קבועה או הכנסה בכלל. מה שכן, העלות של נכס דיגיטלי, היא בדרך כלל נמוכה יותר משמעותית, מכל נכס פיזי.


ומזה הנכסים הדיגיטלים שרואים בכל הפרסומות בפייסבוק היום?

ובכן, ב99% מהמקרים, המפרסמים הללו מדברים על נכס דיגיטלי של אתר אינטרנט בשפה האנגלית שעושה כסף מפרסומות Adsense ושיווק שותפים. לכן חשוב לעשות הפרדה ולהבין שקיימים עוד המון המון סוגי נכסים וירטואליים אי שם בנבכי האינטרנט שאתם יכולים לשים עליהם יד.



סוגים שונים של נכסים וירטואלים

הנכסים הדיגיטליים מתחלקים לכל מיני תצורות, בכל מיני פלטפורמות שונות. יכול להיות שגם לא נצליח לפרט לכם את כולם ברשימה אחת מאחר וישנם המון אפשרויות לבניית נכס דיגיטלי מניב.

חילקנו אותם ל- 3 קטגוריות:


א. נכסים בבעלותכם המלאה

היתרון המרכזי של נכס בבעלותכם המלאה הוא העצמאיות והחופש לפעול ולשווק כרצונכם. מה גם שאתם קובעים את החוקים ולא פלטפורמה גדולה שאתם תלויים בה, היכולה לסגור אתכם בכל עת.

  1. אתר אינטרנט - אתר אינטרנט שהקמתם לבדכם (או קניתם את הבעלות בו), יכול בקלות לייצר תזרים של כסף. איך מרוויחים ממנו: פרסומות, שיווק שותפים, מכירת לידים, מכירות מוצרים, כתבות ממומנות, השבחה ומכירה ועוד.

  2. ספר דיגיטלי - כתבתם תוכן מעניין בעל ערך וגיבשתם אותו לספר דיגיטלי? מזל טוב, בעזרת עשרות הפלטפורמות השונות, תוכלו למצוא קהל אנשים שירכוש ממנו עותק. איך מרוויחים ממנו: מכירות, אזכורים של אחרים ועוד.

  3. קורס דיגיטלי - ארזתם את הידע שלכם לקורס דיגיטלי מצולם? יש לכם נכס. איך מרוויחים ממנו: מכירות, פרסומות צד ועוד.

  4. פודקאסט - תחום עולה בקרב יזמים ואנשים רבים, לשידור רדיו מוקלט. איך מרוויחים ממנו: מכירות, פרסומות ועוד.

  5. תבניות, פלאגינים ותוספים אינטרנטים - הכנסנו את כל הדברים שמתכנתים בדרך כלל עושים לסעיף אחד. בעידן של בניית אתרים ואפליקציות, ישנם המון תוספים ופלאגינים שמיליוני אנשים בעולם קונים ומשתמשים בהם.

  6. חנות אינטרנטית - חנות אונליין למכירה של מוצרים פיזיים או דיגיטליים, שאתם מייצרים או מוכרים בדרופשיפינג.

  7. יצירות - לוגואים, אודיו ומוזיקה, אנימציות, מסמכים וכו'.

  8. רשימת תפוצה - רשימת מיילים היא נכס שלא יסולא בפז. תיבת המייל היא המגרש הפרטי של הגולש, אם השגתם רשימה איכותית, ניתן לשלוח מיילים שמכוונים למכירה של כל דבר.


ב. נכסים בחסות פלטפורמה גדולה

היתרון המרכזי של נכס כזה, הוא שאתם נהנים מחשיפה גבוהה יחסית בחסות הפלטפורמה הגדולה.

  1. חנות באיביי - חנות דרופשיפינג או מוצרים שאתם מייצרים. בעידן של היום, ניתן להעסיק באופן מלא עובדים וירטואלים מרחוק, שיתפעלו את החנות האינטרנטית שלכם בקלות.

  2. חנות באמזון - חנות פרטית באמזון ומכירה ב - FBA היא נכס וירטואלי יקר. רוב ההתעסקות לאחר ההקמה וההשקעה היא די מינורית.


בניית נכס דיגיטלי אונליין

ג. נכסים ברשת החברתית

היתרון המרכזי של נכס ברשת החברתית, הוא שאתם נהנים מחשיפה גבוהה יחסית בחסות הרשת החברתית.

  1. עמוד\קבוצת פייסבוק- קהילת עוקבים פעילה בפייסבוק זהו נכס דיגיטלי יקר.

  2. קהילת וואצפ - בדומה לפייסבוק, גם לקבוצות הוואצפ יש פוטנציאל אפילו חזק יותר מאחר ואלו יותר פעילות מקבוצה בפייס. וואצפ אף השכילה להשיק את וואצפ ביזנס, שם תוכלו ליצור אפילו קטלוגים של מוצרים.

  3. ערוץ יוטיוב - באמצעות סרטונים בערוץ יוטיוב תוכלו לייצר כסף מפרסומות, במנוע החיפוש השני בגודלו בעולם.

  4. עמוד אינסטגרם - שתפו את התכנים הויזואלים שלכם והרוויחו כסף על פרסומות, תכנים ממונים, שיווק שותפים ועוד.

זו אינה רשימה סגורה של נושאים, ישנם עוד המון אפשרויות ודוגמאות לנכסים דיגיטליים, אך אלו שפירטנו כאן הם העיקריים.


הגנות על נכס דיגיטלי

בגלל העובדה שנכסים דיגיטליים אינם מוצרים פיזיים ונמצאים כמעט בצורה זמינה לחלוטין לכל אדם שיש לו חיבור אינטרנטי, קל מאוד להעתיק ולשכפל אותם. לא ניתן להגן ב-100% על היצירה הדיגיטלית ועלינו לקבל את זה. בישראל, ישנו חוק זכויות יוצרים, שנועד לטפל במקרים כגון אלו ובמידה ומישהו העתיק את הנכס הדיגיטלי שלכם ומשתמש בו לשימוש מסחרי (ואפילו פרטי), ניתן לתבוע אותו ולדרוש פיצויים כספיים.


ללמוד איך לבנות נכסים דיגיטליים

ברחבי הרשת קמו מלומדים רבים העוסקים בקידום אורגני ושיווק בדיגיטל, המציעים קורסים אונליין לבניית נכס וירטואלי מניב. גם פה יש הרבה שרלטנים שלא באמת ילמדו אתכם הרבה אבל יבטיחו הרים וגבעות.

לפני שאתם רוכשים קורס כזה, תעשו על מדריך הקורס חיפוש גוגל קצר, בדקו איזה דברים הוא עשה והשיג? איזה אתרים אחרים כבר בנה? איזה תוכן ומידע הוא משתף? האם הוא מקצוען? הציצו בפרופיל הפייסבוק והלינקדין כדי לבחון קצת את ההישגים וההצלחות שלו.

אין ספק שקורס איכותי, יעזור לכם לחסוך הרבה כסף על טעויות ויביא אתכם מהר יותר לנקודה שבה תוכלו להתחיל להרוויח מהנכס.


על מי אנחנו ממליצים: ישנו קורס לבניית נכס דיגיטלי מ-0 של שמוליק דורינבאום, המקיף מא'-ת', כל מה שצריך כדי לבנות נכס שמייצר מקור הכנסה. בקורס מקבלים מדריכים פרקטיים שאפשר ליישם מייד, אך יותר חשוב זה - קבצי אקסל וצ'קליסטים ברורים כיצד לעבוד. למעבר לקורס לחצו כאן.

בחנו 3 דברים כשבחרנו על מי להמליץ:

קבוצת פייסבוק לנכסים דיגיטליים

  1. מקצועיות - כדי ללמד אחרים צריך להיות מקצועי. לַבָּחוּר יש כמה לקוחות מאוד גדולים ומובחרים שהוא אחראי לקידום האורגני של אתרם (WOBI, ישרוטל, הוםסנטר וכד').

  2. תכני מידע חינמיים - האם מעביר הקורס משתף מידע חינמי ואיכותי, כדי שנוכל לבדוק האם הוא איכותי. באתר של שמוליק ובוובינרים החינמיים שהוא מקיים תוכלו ללמוד המון. למעשה, תוכלו ללמוד גם לבנות נכס דיגיטלי, אך הקורס בהחלט יביא אתכם לשם מהר יותר.

  3. אינדקציות ברשת החברתיות - אם תריצו את שמו בפייסבוק וגוגל, אתם צריכים לקבל המלצות של אחרים. על שמוליק יש מלא המלצות גם מאנשי שיווק ודיגיטל רציניים.


איפה קונים נכס דיגיטלי?

אם אתם מאמינים בתחום האינטרנט, אבל אין לכם את הזמן או הידע כדי לבנות לעצמכם נכס דיגיטלי, קניית נכסים דיגיטלים שלמים ומוכנים היא בהחלט אופציה כדאית.

איפה קונים נכס דיגיטלי?

  • אתר Floop.co.il - בפלופ תוכלו למצוא מגוון נכסים דיגיטליים למכירה, מאתר אינטרנט ואפליקציה ועד שותפות בפלטפורמות וחברות. התשלום כאן הוא בדרך כלל בפגישה אישית או מרחוק בהעברה בנקאית.

  • פליפה Flippa - פלטפורמה בינלאומית מס' 1 לקנייה ומכירה של נכסים וירטואלים. ניתן לקנות אתר, חנות וירטואלית, אפליקציות, דומיינים וכו' שתראו כאן, הם בלועזית. הקנייה מתבצעת באמצעות פייפאל או כרטיס אשראי.

  • קבוצות פייסבוק - ברחבי המרשתת מגוון קבוצות למכירה וקניית נכסים דיגיטלים. חפשו אותם, הצטרפו והיכנסו לענייינים.

  • חברות ישראליות לבניית נכסים אינטרנטים - אז בשנת 2019, החלו לצוץ כמה וכמה חברות שכל מה שהן עושות ומתמחות בו זה בניית נכסים דיגיטליים ברשת וניהולם השוטף (חלקם אף הגיעו לתחקירי חדשות בצורה לא בדיוק מחמיאה - אז חשוב לבדוק הכל). כלומר, תמורת השקעה בסכום של כמה עשרות אלפי שקלים, יבנו עבורכם נכס דיגיטלי, ינהלו אותו ויזינו בו תכנים ולכם נותר לגרוף את התשואה.אתרו בגוגל את החברות הללו, ובצעו סקר שוק מקיף.

אל תתפתו על מה שהכי זול. הנה כמה נקודות ושאלות שכדאי לכם לבדוק.

  • א. מה עלות ההשקעה הראשונית + ההשקעה השוטפת החודשית?

  • ב. האם התשואה מובטחת? האם אני תמיד ארוויח? (עצה שלנו, מי שאומר לכם שהרווחים והתשואה היא בטוחה - תברחו. זה ביג נורה אדומה מאחר ולא ניתן להבטיח דבר כזה בעידן של היום).

  • ג. מהיכן הרווח מגיע בדיוק? לפי איזה מודל הם עובדים - שיווק שותפים? פרסומות גוגל?

  • ד. כמה מאמרים ותכנים נכתבים מדי חודש? האם נדרשת השקעה כספית נוספת בהמשך?

  • ה. איזה אתרים הם כבר הקימו בעבר למשקיעים ישראלים? בקשו דוגמאות ואז הריצו את האתר בכלי של Who Is כדי לגלות מי הבעלים של האתר, על מנת לוודא שלא עובדים עליכם.


בטח כבר הבנתם שאנחנו פחות אוהבים את השיטה של לשלם כמה עשרות אלפי שקלים לחברה כזו (האמת היא שחברה אחת גם פנתה אלינו שנפרסם אותה בבלוג הזה, תמורת עמלת שותפים. קלישאתי ככל שזה יישמע, קשה להמליץ על משהו שאתה לא מאמין בו בכלל, גם תמורת כסף).

לטעמנו, אם יש לכם כמה סכום כזה להשקעה, תוציאו את הכסף הזה על בניית נכס כזה לבד. למדו מה צריך לעשות (אם צריך קחו קורס בתשלום), והתחילו לבנות את זה ע"י העסקת פרילנסרים ונותני שירותים. מעבר לזה שאתם מייצרים ככה כסף מהאינטרנט, אתם גם לומדים המון על עולם הדיגיטל המתפתח. כמו כן, יש הרבה פחות סיכון שתאבדו את הכסף.


איך לבנות נכס דיגיטלי לבד

בניית נכס דיגיטלי מ- 0, היא לא מלאכה קשה מדי אך היא כן דורשת התעסקות רבה והשקעה - לפחות בהתחלה.

איך מתחילים?

  1. החליטו איזה דרך, מבין כל האפשרויות שציינו, הכי נוחה לכם מבחינת בניית הנכס ובאיזה מהם אתם הכי טובים.

  2. קראו עליה את המידע המתאים באינטרנט. באתר שלנו, תמצאו שלל מדריכים וכתבות בנושאים שפירטנו למעלה.

  3. בצעו מחקר מצומצם באיזה נישה (נושא) הכי כדאי להקים את הנכס הדיגיטלי. מומלץ להתחשב ב- 3 דברים:

  • מידת הרלוונטיות והפופולריות - כדאי לבחור נישה מעניינת שנשמרת באופן קבוע ולאורך זמן ולא פועלת לפי טרנדים (כמו למשל ספינרים או סליימים)

  • מידת העניין - מומלץ לבחור בנישה שמדברת אליכם ומעניינת אתכם. זכרו שיש צורך לעדכן את הנכס באופן שוטף, ואם הנושא לא מעניין אתכם, יכול להיות שתיתקלו בחסמים די מהר.

  • פוטנציאל הרווח - בחרו נישה עם מוצרים או שירותים שעלותם יחסית גבוהה. למשל, לא מומלץ להקים נכס דיגיטלי על גאדגטים בדולר (או עד 10$ וכו'), מאחר והפוטנציאל להרוויח סכומים יפים קטן בהתאם.

4. כתבו תכנית בקווים כלליים מה אתם רוצים לעשות ואיך תעשו את זה.

למשל, הנה תכנית כללית לבניית אתר אינטרנט בתחום הנדל"ן -

  • בחירת פלטפורמה לבניית אתר, מי יבנה אותו (אתם לבד? או שתעסיקו מישהו) וכמה זה הולך לעלות בערך.

  • איזה תכנים יעלו לאתר, מי יכתוב אותם ואם זה הולך לעלות כסף, אז כמה?

  • איך הנכס ייצר כסף? פרסומות? שיווק שותפים לנכסי נדל"ן?

  • מה הצפי? כמה כסף בערך נרוויח על X כניסות לאתר בחודש.

5. התחילו והתמידו. זה החלק הכי קשה, אנשים רבים מתחילים לבנות אתר למשל, אבל לא מצליחים לעדכן ולרענן אותו באופן שוטף. לכן להתחיל ולהתמיד זהו צעד מפתח בבניית נכס דיגיטלי מניב.


להשיג הצלחה באינטרנט


יש לכם כבר נכס דיגיטלי מעניין? שתפו אותנו כאן למטה.

לא הבנתם משהו? אתם בדרך לקנות נכס דיגיטלי ואתם לא בטוחים? כתבו לנו כאן למטה או שלחו לנו הודעה בצור קשר.

בהצלחה.

3,083 צפיותתגובה 1

1 Comment


CBKM BOCU
CBKM BOCU
Nov 03

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPTU Machine ETPU Moulding…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

EPS Machine EPS Block…

AEON MINING AEON MINING

AEON MINING AEON MINING

KSD Miner KSD Miner

KSD Miner KSD Miner

BCH Miner BCH Miner

BCH Miner BCH Miner

Like

רוצה לקבל את המדריך המלא לכסף באינטרנט ב- 2023? לאיזה מייל תרצה\י שנשלח לך אותו?

מעולה! המדריך מחכה לך במייל

bottom of page